Dinsdag, 17 Juli 2007

Opnieuw hebben wij in Hoog België geluk gehad met het weer. Op de buienradar was duidelijk te zien hoe de meeste regenwolken ten Westen van het hoogplateau van de Hoge Venen voorbijgetrokken zijn. Terwijl er in de rest van België tussen de opklaringen door soms heftige regen en donderbuien vielen. Bij ons vielen de eerste druppels (maar niet erg veel) rond kwart voor acht ’s avonds.

Ook de temperatuur was weer aangenaam hoog: 28° C kon ons weerstationnetje als hoogste temperatuur gisteren voor Wirtzfeld noteren.

Maar of dat geluk voor onze streek aanhoudt is nog te bezien: de komende dagen zou het eigenlijk nog best meevallen, overwegend droog, maar de temperaturen zouden opnieuw wat lager komen te liggen, en de enkele buien zouden meer verspreid over het land kunnen vallen.


Wirtzfeld deze ochtend

We hebben er dan ook gisteren goed van geprofiteerd, en na het kantoorwerk ’s morgens gezellig buiten een lekkere noedelsalade gegeten, en de rest van de middag buiten op het terras onder de parasols gelegen en gerelaxed. En we hebben uitgebreid verslag gekregen van de kennissen die bij Mike in Egypte op bezoek waren geweest en van hun “avonturen ter plaatse” vertelden.

Op 21 Juli, as Zaterdag dus, is het nationale feestdag in België en Prins Laurent en Prinses Claire vereren de Gemeente Büllingen ’s morgens met een prinselijk bezoek: eerst een Te Deum in de kerk van Büllingen en daarna een ontvangst op het gemeentehuis, voordat ze kort voor de middag dan weer verder trekken.

Zoals de verwachtingen van het KMI op het ogenblik zijn, zal er op de komende Belgische nationale Feestdag (maar weer eens) heel veel regen kunnen vallen.
Het “bad in de menigte” zoals dat officieel bij een koninklijk bezoek, (dus het handje schudden met de toeschouwers), zal ook bij ons waarschijnlijk een “natte bedoening” kunnen worden: veel regen wordt voorspeld voor het weekend.

Ik denk dat ik mijn handen maar beter droog zal houden…

De landbouwers hebben echter deze droge periode goed weten te benutten, de meeste weiden in onze streek zijn nu allemaal gemaaid, en dat is voor Wirtzfeld toch twee weken vroeger als normaal. (Over twee weken is er immers weer Kermis in Wirtzfeld, en dat is zo’n graadmeter voor hoever men met het hooi binnenhalen is gekomen…)

Het slakje sprokkelen eergisteren heeft schijnbaar ook geholpen, er zijn gisterenavond duidelijk minder slakken gezien worden.

Maar vandaag zullen het dus meer wolken zijn die er te zien zijn… misschien tijd om nog eens wat te knutselen…

We zullen zien…

Overigens, door de beslommeringen van alledag heb ik totaal over het hoofd gezien dat onze onderneming eergisteren 12 jaar bestond… Op 15 Juli 1995 werd immers EUREGIO.NET NV gesticht, en dat zijn 12 jaar.

12 jaar in de internet wereld, dat zijn door de snelle ontwikkelingen op dat gebied eigenlijk 4 x zoveel, dus 48 jaar in het werkelijke leven… Over een half jaar vieren we dus (volgens dat rekensommetje) het 50 jarig jublieum…

Geplaatst in Zomer 2007.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.