Woensdag, 18 Juli 2007

Gisteren was het ook weer de hele dag prima weer bij ons in Wirtzfeld, af en toe een wolk die voor de zon schoof, maar toch nog temperaturen ruim boven de 20°C.

Ik was dan ook na mijn kantoorwerkzaamheden regelmatig buiten, en heb slechts met een half oor naar de Tour de France geluisterd. Niks geknutseld…

Rond half zes ’s avonds kwam dan Fons uit Landen met twee van zijn fietscollega’s bij ons voorbij en vertelden van hun trip die ze gisteren per fiets vanaf Eupen door de belgische en Duitse Eifel hebben gemaakt.


Eddy, Fons, Roger en ikzelf

Ze hadden al ongeveer 100 km fietsroute uitgeprobeerd en uitgestippeld, als voorbereiding voor een trip met een grotere groep volgende week.

Na een uurtje waarin veel gelachen werd, zijn ze dan verder getrokken, want ze hadden nog een goede 40 km voor de boeg om terug te keren tot bij hun auto aan de Eupener Talsperre.


Roger, Eddy, Fons


Fons, Eddy, Roger… drie vrolijke vrienden op terugtocht naar huis

Vandaag zal het weer iets minder worden en we moeten dit keer ook bij ons rekening houden met een lokale bui, maar de temperaturen zouden zich toch kunnen handhaven zoals gisteren.

Normaalgesproken is het niet wijs om in een blog over politieke situaties uit te wijden, dat geeft te veel controversies.
Maar wat ik gisteren op het journaal hoorde, slaat toch maar weer alles wat ik tot nog toe meegemaakt heb.

De Belgische regering denkt er voorlopig niet aan, om de accijnzen op tabak nog verder te verhogen, want het is gebleken dat de stijging van de tabaksprijzen begin van dit jaar ervoor gezorgd heeft dat er veel minder tabakswaren worden verkocht, en dat er ondanks de verhoging er in totaal minder geld in het laatje komt voor de staat.

Dus: prijzen niet meer verhogen, zodat de verkoop niet nog verder terugloopt… Ooit zo iets schijnheiligs gehoord…?

Van de ene kant verdoemen ze de rokers op alle gebieden en wordt er overal rookverbod ingericht, maar alstublieft, lieve rokers, wel niet minder gaan roken, want dan raakt onze begroting uit evenwicht.

Dan zullen binnenkort de prijzen voor de benzine en diesel ook wel niet meer omhoog mogen gaan… door een verdere stijging van de brandstofprijzen wil men immers dat de CO2 uitstoot zal verminderen, maar aub lieve automobilisten, niet minder gaan rijden, want dan raakt die bron von inkomsten ook opgedroogd voor vadertje staat…

Geplaatst in Zomer 2007.

2 reacties

 1. Dag Brigitte en Hubert,

  Nogmaals héél hartelijk bedankt voor ontvangst, Eddy en Roger raakten niet uitgepraat over het prachtige onthaal, waarmee U beiden ons wisten te verrassen. Vanuit Sourbrodt ben ik alleen op volle snelheid door gereden, om reeds de auto terug te halen op de parking aan de Tallsperre. zij hebben slechts even moeten wachten aan de kerk in de UNTERSTADT. Hopelijk is Het Weer volgende donderdag ook zo mooi als gisteren, maar dan stoppen we niet in Wirtzfeld met heel die bende.s’Avonds zij U beiden wel uitgenodigd voor een apperitiefje bij Drosson.

  Beste groeten en nogmaals bedankt,

  Christiane en Fons.

 2. Hallo Hubert

  Waarom denk je dat er zo weinig aan het filleleed gedaan wordt?……………..juist.
  Elk literke is kassa.

  De afstand tussen onze woning en het werk is 17 km (via de ring rond Antwerpen).
  ’s Morgens om 06:00 geen files en ongeveer 20 minuten.
  Late namiddag of vooravond voor zelfde traject soms meer dan 1 uur .
  40 minuten aan 6 liter = 4 liter méér aan ,50 EUR taksen allerhande = 2 EUR voor vaderke staat.

  Per dag mag je toch rekenen op mimimum 50 km files (al dan niet stilstaand)
  50 Km file, laten we dan nog zeggen op 2 baansvak = 100 km = 100.000 meter = 10.000 auto’s die gemiddeld 1 uur aanschuiven = 10.000 x 8 liter brandstof aan een gem. taksen allerhande van 20fr liter = 1,6 Mil. Befkes per (werkdag) x 220 dagen jaar = …………. ja daar kan wel even een loodgieter uit Vilvoorde voor optrommelen, die dan na kassa kassa de handoek gezwind terug in de ring (rond….) werpt.

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.