Behang keuze…

Ik had verleden week enkele rollen behang gekocht voor de gastenkamer. Dit keer heb ik niet, zoals in de gang, geopteerd voor een goedkoope papiersoort, maar voor de iets duurdere vliesbehang: ca 11 Euro per rol van 10 m bij 53 cm.

Dit soort behang hoef je dus niet van te voren in te smeren, je rolt een speciale lijm tegen de muur met een verfroller, en dan kun je direkt daarna het droge behang ertegen plakken en op maat afsnijden. Dat lukte dus deze keer veel beter als met het goedkopere papierbehang in de gang, en er werden zelfs geen luchtblazen achter het behang gevormd. Ook is het behang op deze manier erg vormvast en krijg je dus geen vertekening van het patroon.

In een mum van tijd had ik de twee wanden en de nis rond het venster en radiatorop een middag behangen.
Het voordeel van dit soort vliesbehang is dat je het behang heel gemakkelijk weer kunt verwijderen. En dat vond ik wel nodig, want Brigitte had zich nog geen gedachten gemaakt over welk soort behang er nou eingelijk zou moeten komen, en omdat het nog zo slecht weer was, wilde ik vooruitkomen met de verbouwing.

Dus: gewoon gezocht en gevonden, en opgehangen. Als ze het niet goed zou vinden, dan kon het weer net zo snel weggehaald worden.Omdat het houtwerk van de kamer in zijn originele kleur behouden zou moeten blijven, heb ik geopteerd voor een terra cotta kleur rond het mahagoni venster en als achtergrond voor de nis met de spiegel, en als opvallende plek ook rond de (binnenkort te plaatsen) mahagoni kleur van de binnendeur.De overige wanden moeten een zonnig effekt geven, daarom dus de wand tegenover het bed in een oranje gemeleerde kleur, en enkele banen van dezelfde achtergrond waarin een (niet te druk) bloemetjespatroon verwerkt zit waarvan enkele kleuren ook in het terra cotta behang voorkomen.

In de donkerste hoek van de kamer een licht gemeleerde geel behang van bijna dezelfde kleurtoon als de wandpanelen.


Rest nog te vermelden dat ik plan de meubels (het bed, de nachtkastjes, een soort regaaldressoir met de combinatie computer/tv) in een witgelakte uitvoering te maken. De begaanbare kleerkast komt in de gang. Wat betreft stoelen en een tafeltje is nog niets beslist.

Nu nog aan Brigitte de moeilijke taak om bij deze kleurencombinatie bijpassende vloerbedekking en gordijnen uit te zoeken.

De foto’s proberen de behang kleuren zo goed mogelijk weer te geven (wat uiteraard niet evident is voor binnenhuis foto’s met flits) en wij horen graag jullie mening over mijn kleurenkeuze en eventuele ideeën voor de kleur van gordijnen en vloer…

Geplaatst in Zomer 2007.

Eén reactie

 1. Hubert en Brigitte,

  Leggen jullie op de vloer laminaat?
  Als dat het geval is zou ik in de kleur van het houtwerk van de valse muur blijven. Volgens mij mag je niet teveel kleuren combineren in deze kleine kamer … De wand is in een lichte houtkleur, een witte slaap-kamer en dan nog 3 verschillende behangkleuren … Is dat al niet wat veel???
  De gordijnen zouden het mooist zijn als zij dezelfde kleur droegen als het hemelbed. Ik zou in licht ecru gaan, wat zelfs heel mooi uitkomt tegen jou mahonikleur behangpapier. Is ecru te licht om een slaapkamer te verdonkeren, dan zou je nog in een mahonikleur van die rolluikjes kunnen hangen … die vind je al snel in ‘leenbakker’ (malmedy) of in aldi, daar stonden ze vorige week in reclame.
  De reacties zijn maar pover: ofwel is iedereen met vakantie ofwel willen ze zich er niet mee moeien.
  slaapwel voor seffens en tot morgen,
  groetjes
  Marlies

  Schijnt inderdaad zo te zijn dat er veel mensen op vakantie zijn…. We hebben ondertussen eenzelfde kleur voor de vloerbedekking uitgekozen, en ook voor de gordijntjes van het hemelbed en venster en de kussens op het bed heeft Brigitte ondertussen al iets passends gevonden… het gaat dus goed vooruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.