Zondag, 22 Juli 2007

Gisteren, terwijl Prins Laurent een bezoekje bracht aan Büllingen, is mijn zwager/schrijnwerker www.schreiner.be de binnendeur komen plaatsen van gang naar gastenslaapkamer. (Ik had dus een geldige reden om niet naar de Prins te hoeven…)

Omdat zo’n deur plaatsen toch wel een speciaal werkje is met veel passen en meten wilde ik me zelf niet aan wagen, en heb dit dus liever overgelaten aan de vakman.

Omdat de levertijd van de deur langer als gepland duurde, was het des te beter dat ik ondertussen de muren al klaar had behangen en ook de vloerbekleding ligt ondertussen, dus er kon goed gewerkt worden.Na het uitrichten en bevestigen van de deurramen met speciale schroeven en het inspuiten met montageschuim van de opening tussen muur en raamwerk werden dan nog twee steunen aangebracht die verhinderen moet dat de raamwerk krom zouden trekken tijdens het uitzetten en verharden van de montageschuim. Volgende week komt dan nog de “echte” deurklink erop en dan is dit werkje ook klaar.


De vloerbedekking moet bij de deur nog bijgesneden worden als er een drempellijstje gemonteerd wordt. Die houten drempel was nodig om het hoogteverschil van de vloer tussen gang en slaapkamer op te vangen, want daar stond immers vroeger de muur en die twee vloeren waren niet op gelijke hoogte.


Ook de plinten in de gang en de slaapkamer moeten nog gemonteerd worden.


’s Middags zijn Brigitte en ik naar Aken getrokken, omdat ik mij daar moest voorstellen voor de casting van een nieuwe speelfilm die door de Duitse zender RTL geproduceerd wordt.

Meer uit nieuwsgierigheid om te zien hoe zo’n casting verloopt zijn we tot daar gegaan, maar het bleek dat er helemaal niet zo veel mensen zijn komen opdagen. Dat betekent dat ik waarschijnlijk eind Augustus aan die film zal moeten meewerken, als statist uiteraard… Comparse heet dat op goed Duits.

En ze zoeken nog meer mensen tussen 40 en 60 jaar, dus iedereen die dat wil kan zonder afspraak daar naar toe gaan: vandaag tussen 11.00 en 17.00 uur in het Hotel Mercure op de Peterstrasse 1 in Aken, (dat is een stukje meer naar rechts van de Elisenbrunnen. Bordjes in het hotel wijzen de weg. De casting doet overigens geen pijn: gewoon een formuliertje invullen met je persoonlijke gegevens, en dan worden er twee foto’s genomen, eentje met je formulier en nummer en eentje zonder nummer.

De film zelf wordt opgenomen in Aken op 26 t/m 29 Augustus 2007, en de opnamen zijn ’s nachts… Dus iedereen die zin heeft aan zo’n film mee te werken en dan tijd heeft: grijp je kans vandaag… en dit is geen Aprilgrap.


Hubert (let op de heiligenkrans op de achtergrond…)

Daarna zijn we nog door de hoofdwinkelstraat van Aken geslenterd, op zoek naar de ijssalon Venezia, voor bezoekers van Aken beslist een bekend adres. maar niks hoor, die zaak is er niet meer. En niet alleen die zaak: het uiteinde van de Adelbertstrasse richting Kaiserplatz herken je bijna niet… veel van de bekende zaken zijn verdwenen, er zitten nu nog enkele kleinere zaakjes die goedkope spulletjes verkopen, en de oude cinema Gloria Palast is ondertussen al afgebroken. Dit hele kwartier wordt omgevormd in een kompleet nieuwe bouwplaats waar een modern winkelgalerij uit de grond gestampt gaat worden.


Plaats waar vroeger Gloria Palast Cinema stond

Ook het oude bedrijfsterrein van de Firma Taeter Busreizen achter de Cinema Gloria waar ik in het begin der 70er jaren heb gewerkt en waar ik Brigitte heb leren kennen, is helemaal platgegooid… Op deze foto zie je nog waar ik vroeger mijn appartementje had op de eerste verdieping links van het rechtse gebouw … het gebouw waar Brigitte woonde staat er al niet meer.

Weer een stuk uit onze jeugd in de vernieling…


Het bedrijfsterrein uit mijn jeugd

En onderweg moest er natuurlijk nog even ge-shopped worden, o.a. in enkele schoenenwinkels…


Let op de blik van Brigitte bij het zien van … jawel… schoenen….


Bij het luisteren van een gezellig deuntje van een draaiorgeltje op straat ben ik dan maar gaan zitten in afwachting van het moment supreme indien de schoenen zouden passen.


Deze of toch maar die andere ??


Niet evident, vooral als je die aan de verkeerde voet uitprobeert…


Alle gekheid op een stokje, zo moeilijk was de keuze niet en tien minuten later stapten we alweer naar buiten, Brigitte met nieuwe schoenen: ook een prestatie als je bedenkt dat ze op het ogenblik extra goed moet opletten met haar voeten na de achillespees operatie…

Zodoende was de dag erg goed besteed en konden we huiswaarts.
Pas tegen kwart voor tien ’s avonds is bij ons een (soms heftig) regenfront overgetrokken…

Vandaag wordt er geluierd… na aanvankelijke bewoking en een mogelijke bui wordt het ’s middags opnieuw droog.

Prettige Zondag!


Geplaatst in Zomer 2007.

2 reacties

 1. Hubert,
  Hier in Atzerath heeft het geen drup geregend … maar we hebben de bewolking wel zien opkomen!
  Het valt ons op dat er heel veel zwaluwen zijn en al bij al weinig insekten …
  groetjes allemaal …
  en straks weer huiswaarts!
  Marlies

 2. Deze voormiddag 107 km. gefietst, droog maar wel veel wind, de tweede helft was dus met tegenwind! Deze namiddag (na de koers) begonnen met de aardappelen uit te doen, met nog 2 rijen te doen heeft de regen mij dan naar binnen gejaagd. Zo blijft er ook voor morgen nog een beetje werk over.
  Ik dacht dat =figurant= in het duits met =K= geschreven wordt en niet met =C= dus =Komparse=.
  Groeten uit Landen,
  Christiane en Fons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.