Donderdag, 26 Juli 2007


Vandaag zou het opnieuw wat wisselvalliger worden, nadat gisteren eindelijk de zon eens praktisch de hele dag tussen de stapelwolken door heeft geschenen. Ook de temperatuur ging opnieuw wat hoger. En morgen zou het opnieuw een rustigere dag zijn. Overigens, volgens de nieuwste voorspellingen zou het begin Augustus een stuk meer richting zomer gaan, want dan zou een Hogedrukgebied van de Azoren in onze streken het weer gaan bepalen.

Omgekeerde wereld ten opzichte van verleden jaar? Vorig jaar een hittegolf in Juli en een natte Augustus, laat ons hopen dat we deze zomer inderdaad in Augustus nog eens een beetje beter weer gaan krijgen.

Ik had gisterenochtend veel werk op kantoor, en rond de middag stuurde de Gemeente Büllingen iemand van het Chemisch Laboratorium om waterstalen te komen afhalen aan onze hoofdkraan.

Ik had namelijk een tijd geleden via hun website gereklameerd dat de koperen buizen van ons huis regelmatig kleine gaatjes krijgen door de agressiviteit van het leidingwater en wilde weten wat de gemeente daartegen kan doen.

Omdat volgens de parameters van het waterstation waarvan ons huis afhangt (momenteel dat van Rocherath) de zuurtegraad inderdaad iets hoger dan normaal is, maar nog in de tolerantiewaarden, wilde men nu eens kijken of er onderweg misschien nog andere invloeden op onze waterkwaliteit inwerken.

De “troebelheid” is in ieder geval minimaal, en dat wij prima leidingwater hebben om te drinken, bewijst het feit dat ik elke dag minstens 2 liter kraantjeswater drink, vooral sinds ik het koffiedrinken ’s avonds heb gestopt. Ook onze gasten bevestigen steeds weer dat het water in Wirtzfeld prima smaakt.

Nu afwachten tot de resultaten van de analyses bekend zijn.

Wie er gisteren ook moest komen, was de transporteur van IKEA met de bestelde goederen.

Mooi niet dus…

Men belde ons rond de middag op om te zeggen dat men onderweg gemerkt had dat er één colli ontbrak, en dat men de tour opnieuw zou plannen voor vandaag. Zulke zaken kunnen natuurlijk gebeuren, maar voor de (toch wel erg hoge) prijs die IKEA voor de levering aan huis berekent zou dat eigenlijk niet mogen.
Morgen dus opnieuw thuisblijven totdat ze zich melden.

Voor de rest heb ik natuurlijk gisteren met interesse de nieuwste (doping)ontwikkelingen van de Tour gevolgd, heb tussen de bedrijven nog enkele lijsten in de slaapkamer bevestigd en kleine lakpunten aangebracht op de schroefkoppen.

Vanmiddag (als IKEA inderdaad geleverd heeft) gaan we nog eens shoppen, dit keer in Duitsland, dan combineren we een bezoek aan de bouwmarkt voor enkele kleinigheden met een bezoek aan de Duitse Aldi, die volgens Brigitte nog enkele interessante aanbiedingen vanaf vandaag in het programma heeft.

Sinds ik zo aktief knutsel ben ik wel veel vaker in winkels onderweg…

Geplaatst in Zomer 2007.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert

  Gaatjes in de koperen leidingen ten gevolge bijtend leidingwater lijkt mij toch sterk.
  Indien dit regelmatig voorkomt kan de oorzaak ook liggen bij “zwerf” (elektrische) stroom.
  Komt het voor wanneer je b.v. aan de kraan van het leidingwater komt samen met b.v. een stalen gootsteen, of op je blote voeten op een vochtige vloer je elektrische stootjes in je vingers krijgt ?
  Mocht dit het geval zijn, laat dan dringend een elektriciteits vakman langs komen om eens goed te “Meggeren”
  Ik had vorig jaar een warme garage vloer door zwerfstromen (slechte aardingen). Nadat ik al mijn aardingen veranderde hield het fenomeen, dat me een aardige Euro heeft gekost, op. Normaal ga je niet aan je garagevloer voelen, doch wij ondervonden dat onze poes steeds onder de auto ging liggen. De leiding zit zo ongeveer 70 cm onder de vloer, en deze warmde op tot ongeveer 35 C° (in de winter dan nog)
  Zwerfstromen kunnen heel wat schade aanrichten. Aan de romp van stalen schepen worden hiervoor speciaal zink anodes geplaatst om de zwerstroom tussen staal en koper (van de scheepsschroef) minder te laten inwerken op de stalen romp.
  Hallo Fons uit Landen, wat denk jij ?
  Groeten
  Jos

  Nee, ligt niet aan zwerfstroom, Het is een bekend fenomeen, ik heb er onlangs een wetenschappelijk rapport over gelezen, en het heeft inderdaad met het zuurtegehalte van het water te doen die de beschermende laag die op het koper zit weghaalt.
  Wij zijn overigens niet de enigsten, veel huizen in Wirtzfeld hebben hier last van, en onze hele verwarmingsinstallatie werd na 15 jaar al kompleet vernieuwd vanwege dit probleem. In dunnere leidingen met hoge doorstroomsnelheid treedt het probleem sneller op als in dikkere leidingen, de deeltjes worden dan sneller meegevoerd. Meer daarover oa op:

  http://www.bfr.bund.de/cms5w/sixcms/detail.php/841
  Toch bedankt voor het meedenken Jos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.