Vrijdag, 27 Juli 2007

Gisteren is het bij ons vrij goed weer geweest, geen regen gezien. En vandaag zou het ook redelijk goed kunnen worden… valt dus opnieuw erg mee na de vele regen de afgelopen weken.


Maar in het weekend zouden er toch opnieuw meer buien op kunnen zetten.

Gisterenmiddag géén Tour gekeken, maar geprobeerd de meubeltjes van IKEA in elkaar te steken. Zie mijn bericht dat ik gisterenmiddag nog nageschoven heb…. Brigitte was gisterenmiddag nog eens op kontrole bij haar achillespees dokter, maar die stelde alleen vast dat de voet nog altijd ontstoken is en ze het nog een hele tijd rustig aan moet doen.

’s Morgens heb ik dan in de plaatselijke houtmarkt plinten in massief Ahorn gaan halen en die alvast op maat gezaagd, maar nog niet gemonteerd omdat ik eerst de uiteindelijke maat van het bed moet weten voordat ik weet of er ook plinten in de bednis moeten komen. Daarna zijn we dan wezen shoppen in Duitsland voor enkele kleine knutseldetails die ik nog nodig had, en Brigitte heeft eens gekeken naar de uitverkoop voordeeltjes van dingen die nog in het appartement van pas kunnen komen.

We kwamen daardoor vrij laat terug, en toen we dan rond 8 uur bij Restaurant Drosson voorbijgingen om Fons en zijn fietsgroep uit Landen te ontmoeten, waren die net vertrokken… Sorry Fons…

In Wirtzfeld starten de voorbereidingen voor de jaarlijkse Kermis dit weekend, een dorpsfeest dat nog altijd de flair van vervlogen dagen heeft, en dat hier als algemeen dorpsfeest gevierd wordt:

De dorpsjeugd traint deze week elke avond voor de opvoering van de “Lancier”, een volksdans die tijdens de Kermis opgevoerd wordt.
De weinige Kermisatttracties (meestal een schiettent, draaimolen, en eendjesvissentent) worden op het ogenblik opgebouwd, en de oud-leden van de vrijwillige brandweer (die al enkele jaren niet meer bestaat) zijn dit jaar de organisator die voor de feesttent en de bediening moeten zorgen.

Het wordt dus feest in ons dorp dit weekend!
(zie ook het artikel Kermisboom oprichten 2006)

Geplaatst in Zomer 2007.

2 reacties

 1. Dag Hubert,

  Inderdaad spijtig dat we mekaar net gemist hebben bij Drosson.
  Met 14 hebben we 136 km. afgelegd, prachtig weer, een beetje winderig maar bij tegenwind hadden we het geluk meestal in de bossen te vertoeven, zodat het weinig hinder gaf. Van het totale trajekt was er zeker 70 km autovrij en op veilige fietspaden. Misschien in augustus nogmaals dezelfde rondrit met een andere groep.
  Bij de jongste dochter heeft zich hetzelfde fenomeen voorgedaan van héél kleine gaatjes in de koperen leiding (hier was het wel de verwarmingsleiding). Alles vervangen door die buis in geribde plastiekbuis. Bij de oudste dochter heb ik van de eerste keer alle waterleidingen, verwarming en sanitair, in dergelijke PVC leidingen uitgevoerd.
  Succes nog bij de herstellingswerken en groeten uit Landen,
  Fons van Christiane.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.