Zaterdag, 28 Juli 2007

Opnieuw is het gisteren droog gebleven, de voorspelde regenbuien zullen voor dit weekend zijn.

Weekend, waarin in Wirtzfeld de jaarlijkse Kermis valt.

De kermisboom is ondertussen opgericht, een traditie die hier nog altijd door de dorpsjeugd in ere gehouden wordt.Maar het ziet er naar uit dat er nog iemand in de boom moet klimmen, het kleine denneboompje boven in de spits is afgebroken en de verlichting hangt er ook nog erg doelloos bij…
Maar dat zal zeker voor vanavond in orde zijn.

Op knutselgebied heb ik gisteren allerlei kleine werkjes gemaakt:


Voor de plafondverlichting heb ik ondertussen een passende transformator gevonden om het spotje van 12V 35 Watt te kunnen gebruiken.


Ook heb ik een rookmelder geïnstalleerd onder het plafond boven het bed… zekerheid gaat voor alles.


De vensterbank heb ik afgeschuurd, nu nog beslissen of er alleen blanke lak of toch maar een kleurbeits zoals het raamwerk van het venster op aangebracht wordt.


Ook heb ik de overgang van vloerbekleding en deurdrempel nu netjes afgewerkt met een drempellijst en silikoon.


In de garage liggen ondertussen de plinten (ahorn) voor de slaapkamer en nog twee stukken voor de gang (eiken) die ik eergisteren en gisteren op maat gemaakt heb en gisteren dan nog van een blanke laklaag heb voorzien.


In die garage van ons is op het ogenblik een ware chaos, want hier past voorlopig geen auto. Het lijkt wel een leuk zoekplaatje… en inderdaad, af en toe zoek ik me rot voordat ik dat vind wat ik nodig heb. Wordt eens tijd dat ik nog eens alle gereedschap en kleinmateriaal sorteer en van nul vertrek met mijn opbergkisten…


Ondertussen heb ik schijnbaar een verkoudheid te pakken: lopende neus en hoestaanvallen, ik hou het dus kort en probeer het de komende dagen een beetje uit te kuren.

Prettig weekend iedereen.

Geplaatst in Zomer 2007.

3 reacties

 1. ik wens jou een prettige week end toe en laat u eens goed verwennen door Brigitte om van jou verkoudheid af te geraken.mj

 2. Hubert,
  Pas dan maar op dat je ook geen buikkrampen krijgt! Het is naar ’t schijnt een virus dat zich door de lucht verspreidt. Bijna iedereen hier heeft er al last van gehad … ik heb overgegeven en Ron moest op ’t toilet plaats nemen, hahaha!
  Maar dat gaat snel voorbij alleen de hoest blijft wat langer hangen.
  Wij blijven dit weekend nog hier, het weer is toch te slecht en we hebben met onze kinderen afgesproken om eens lekker gaan te tafelen. (2 van de 3 zijn net een jaar gehuwd!)
  Zondagavond komen we af en kan ons verlof beginnen … zalig !!!
  Nog een prettig weekend aan iedereen gewenst, en voor jou vlug beterschap!
  Marlies

 3. Hallo Hubert
  Ik herinner me dat Brigitte een verwoedde puzzelaarster is ( of hoe noemt men dat ).
  Er bestaan mogelijkheden om van een foto, of poster een puzzle te laten maken.
  Mooi tijdverdrijf in deze natte zomer.
  Hier in het Antwerpse is het vandaag (zaterdag morgen) na een natte nacht droog, maar de zon laat nog steeds op zich wachten.
  Je logeerkamer wordt wel een specialleke. Spotjes, sfeerlichtjes, hemelverlichting en nu nog een rookmelder. De vonken kunner er nu rustig afvliegen….. Alles eens goed uittesten en verslag uitbrengen.

  Allemaal een prettig ,hopelijk zonnig week einde. En voor de verlofgangers geniet er van ’t is niet altijd zomer nietwaar.

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.