Donderdag, 2 Augustus 2007

Jongens, wat een mooi weer toch. Behalve vandaag dan, want we moeten rekening houden met een aantal onweersbuien die al vroeg in de ochtend over het Oosten van het land trekken.

Gisteren was het alleszins erg aangenaam weer, en ik moest me ’s morgens dwingen om binnen te blijven om eerst mijn kantoorwerk af te maken. Maar in de namiddag lekker buiten op het terras en uit de wind gelegen en een beetje zonlicht getankt, in de hoop dat mijn verkoudheid verder afneemt.

Ik ben nog niet verder gegaan met knutselen in het appartement, ik sta immers niet onder tijddruk, en zal eerst van het mooie weer profiteren.

En stel je voor, gisteren heeft IKEA geschreven dat ze een dossier hebben opgesteld voor de klachtenbehandeling van de geleverde (verbogen) profielen voor het bed van ons gastenappartement… Nu nog maar hopen dat er ook iets van gaat komen.

Vandaag gaan we eens kijken op een dwangverkoop van beddegoed in een meubelzaak net over de Duitse grens, misschien dat we daar nog iets gunstigs voor het appartement op de kop kunnen tikken. De een zijn dood is de ander zijn voordeel…

Wie er ook dood ging was onze heteluchtoven in onze keuken:
Brigitte probeerde net de zelfgemaakte pizza te bakken, toen opeens de hoofdzekering uitviel. En daarna werd de oven niet meer warm. Deze oven heeft dus na 27 jaar de geest opgegeven (een AEG REGENT), en daar mogen we dus eigenlijk niet over mopperen.
Integendeel: ik heb luid hoera! geroepen, (maar niet vanwege de pizza!) want sinds jaren was het (mechanisch) klokje van die hetelucht oven een doorn in mijn oog, of beter: in mijn oor.
Het klokje liep niet meer, maar maakte wel steeds een luid tik-tik-tak geluid. Op een frequentie die ik overal in huis hoorde: in buro, in de woonkamer, en als het erg stil was, zelfs in de slaapkamer. Brigitte stoorde dat niet, maar ik werd er regelmatig gek van, dus als we nu een nieuwe kopen zal het er zeker eentje worden zonder mechanisch klokje.
Tegenwoordig zijn die sowieso digitaal en geluidloos.

En de (onze) gemeente Büllingen heeft net beslist dat ze de prijs van het leidingwater met zegge en schrijven 38% gaan verhogen. Met de provinciale afvalwaterrechten gaat dan elke kubieke meter 2,38 kosten volgens de krant Grenz Echo.
Moet de Gemeente er wel eerst voor zorgen dat er geen bakterien meer in het water zit…

Deze prijsstijging ligt dus zowaar in de lijn van alle andere prijsstijgingen die momenteel door de media curseren:
in Duitsland hebben de grote supermarktketens sinds eergisteren de melkprodukten met ca 50% verhoogd (vanwege grote navraag uit China…),
tarweprodukten zoals brood en bier moeten ook omhoog (door een slechte oogst vanwege de natte zomer en nu ook nog vanwege een giftige schimmel…),
en eikenhout in Wallonie wordt bijkans onbetaalbaar voor de Waalse houtzagerijen (vanwege grote navraag uit China…)

Ziet er naar uit dat we met een grote inflatie te maken krijgen…

Maar eerst van de zon genieten!

Update: die zon wil er in het Ooosten maar niet komen, na heftige regenbuien deze ochtend nu nevel en mist in de dalen… Het lijkt wel herfst!Wirtzfeld vandaag, rond 14.00 uur

Geplaatst in Wist je dat...?, Zomer 2007.

4 reacties

 1. Dag Hubert,
  ik word ook knetter van het getik van uurwerken en klokken aan de muur.
  Ik herinner me van vroeger nog de bezoeken bij mijn oma, daar stond zo’n langwerpige klok op haar schouw en als je er begon naar te luisteren klonk elke tik precies luider en luider, vreselijk irritant gewoon.
  Je hoorde als het ware elke seconde van je leven voorbij tikken…
  Met de jaren werd mijn oma een beetje hardhoriger en stond haar televisie gelukkig luid genoeg om het getik te overstemmen.
  Ach, de lieve vrouw is er niet meer.
  En de klok? Nooit meer gezien of gehoord, oef.
  Groetjes,
  Ben

 2. Oeps, nee hoor Brigitte, excuses voor de mogelijke verwarring, ik wou zeker geen vergelijking maken.

  Kijk, bij mij thuis hebben we twee klokken, één in de keuken en één in de living.
  Soms, als de kinderen niet thuis zijn, kan het zo stil zijn dat je beide klokken hoort tikken en op de duur begin je te letten of het getik van die klokken wel synchroon lopen…erg hé…
  Ik ben nu gereed voor de psychiatrie zeker? 😉
  Groetjes,
  Ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.