Zaterdag, 4 Augustus 2007

Dit wordt een TOP zomers weekend… waarschijnlijk omdat Jochen vandaag zijn verjaardag viert… Van zijn “gast”familie uit Australie werden er gisteren per DHL 6 flessen Australisch bier geleverd, net op tijd voor zijn verjaardag…

De voorspellingen gaan ervan uit dat de temperaturen dit weekend in heel Belgie tussen 25 en 30° C zullen liggen. Ook maandag zou het nog warm, eerder zwoel, worden, en tegen de avond zouden er dan onweersbuien komen opzetten. Daarna wordt het ietsjes minder met mogelijk een kans op een bui.

In het bloemenperk op ons terras zijn deze week de Hyacinthen opnieuw uitgekomen, die denken zeker dat het lente wordt…


Gisteren naar de Autokeuring geweest, ik had slechts 2 auto’s voor mij, dus het ging vrij snel. Geen reklamaties, dus groene kaart en ik ben weer klaar voor een jaar. Mijn auto is ondertussen 7 jaar oud, en heeft geen noemenswaardige problemen gehad. Hij mag dus nog rustig een paar jaartjes blijven.

In het appartement heb ik de vensterbank gelakt en de radiator ook een nieuwe laklaag bezorgd. Brigitte heeft ondertussen nog meer beddegoed op de kop kunnen tikken, en nu is het dus wachten tot de ontbrekende delen van IKEA geleverd gaan worden. Dan kan de kamer definitief ingericht worden.

Buiten heb ik een nieuwe lamp met bewegingsmelder aangelegd, zodat ook in het donker het trapje naar de appartementsdeur gemakkelijk en zonder ongelukken gevonden kan worden. Een tweede lamp plan ik iets verder tussen de bomen richting straat, zodat men inderdaad een kompleet verlichte weg tot aan het appartement heeft. Maar die tweede lamp moet ik dus nog bezorgen. De kabel ligt alvast tot daar, zodat het aansluiten van de tweede lamp geen grote klus meer betekent.

Ook heb ik verf besteld in dezelfde kleur als het souterrain (donkerbruin), zodat ook dat gedeelte van de gevel dit jaar een nieuwe laag krijgt. Net als de witte verf verleden jaar voor de gevel heb ik ook dit keer verf met lotuseffekt besteld, dus afparelend, zodat ik ervan uitga dat dit de eerste en laatste keer is dat ik dit stuk van de gevel hoef te verven. Over 25 jaar is dat dan een werkje voor het nageslacht…

Dit weekend wordt een beetje in de tuin gewerkt en verder lekker geluierd… geniet er ook van!

Geplaatst in Zomer 2007.

Eén reactie

  1. Allereerste de beste verjaardagwensen voor Jochen.
    Voor de buitenwerken, liefst in de voormiddag want het zou bakken en braden kunnen zijn. Ik had voor donderdag een fietstocht naar Postel gepland, maar wegens de felle regen in de voormiddag is daar niets van gekomen. Gelukkig maar, want in de voormiddag belde de firma Nelis dat de reeds lang bestelde nieuwe PVC voordeur kon geplaatst worden in de namiddag. Een geluk dus dat ik thuis was zodat ik de oude alu-deur kon loskappen (ik heb mij er 20 jaar op verdoemd wegens het sleutelgat dat net achter de klink stond). Alleman tevreden nu en een volgende vervanging zal ook wel voor het nageslacht zijn.
    Christiane is hare gips kwijt aan het rechter been, maar de revalidatie laat toch maar op zich wachten. Zij dacht, gips af en ik ben terug de oude, oud nog wel maar nog niet die mobiliteit. Voor morgen dus mooi weer voorspeld, dus die fietstocht is zeker niet verloren.

    Beste groeten uit Landen,

    Christiane en Fons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.