Woensdag, 8 Augustus 2007

Gisteren hebben we de hele dag onder een grijze wolkendek gezeten, en regelmatig is er een klein buitje gevallen, maar echt veel regen was het feitelijk niet. Ook vandaag blifjt het wisselvallig.

Ik heb gisteren na mijn kantoorwerkzaamheden de poetsspullen gepakt en heb de gastenkamer een grondige beurt gegeven: plafond, wanden, venster, raamwerk en vloer zijn nu schoon en de kamer kan nu verder ingericht worden met gordijnen en deko.

Gisterennamiddag ben ik dan begonnen om een “dummy” draaimuur te maken in de gang waar een begaanbare kleerkast moet komen. Die dummy is nodig om te checken of mijn idee inderdaad te realiseren valt, want het is niet altijd even evident met scharnieren, draaipunten en radius… Ik heb dus eerst een muurtje van ca 25 cm hoog geconstrueerd met materiaal zoals ik dat voor de hele muur denk te maken, en heb deze provisorisch met een scharnier bevestigd tegen de muur om de draaicirkel te kunnen bestuderen… immers, door de dikte van deze scheidingsmuur moet ik rekening houden met speling op de plaats waar het vaste gedeelte en het draaiende gedeelte bij elkaar komt.


Als het appartement niet bezet is kan de draaimuur (hier slechts 25 cm hoog als “dummy”) langs de gangmuur staan waardoor de doorgang vrij is.


De muur kan draaien en wordt dan met behulp van grendels gesloten. Op deze manier is het appartement kompleet gescheiden van enkele kantoren die ook op deze verdieping liggen.


Onderin de muur, maar onzichtbaar door de panelen, zitten wieltjes die het gewicht van de muur moeten opvangen om te voorkomen dat de scharnieren te veel gaan doorhangen.

Als de draaimuur kompleet klaar is zal die zo’n 12 cm dik zijn, en gevuld met isolatiewol. Ik schat dan ook dat de muur zelf ca 80 kg zal wegen als die klaar is. Dat gewicht kun je dan niet alleen op de scharnieren hangen, en door de wielen onderin wordt dat gewicht dus gelijkelijk verdeeld.


Vandaag kan ik beginnen met het maken van de echte muur, die dan natuurlijk tot onder het plafond zal gaan. Ik zal me dus ook vandaag niet vervelen.

En Jochen is tevreden met de specificaties van de nieuwe iMac die Apple gisteren op een persconferentie presenteerde. Nog meer mogelijkheden, nog beter scherm, en ook nog een beetje goedkoper dan de eerdere modellen…
Meer info op http://www.apple.com/imac/

Geplaatst in Knutselen, Zomer 2007.

Eén reactie

 1. Joepie,
  De nieuwe i-Mac is daar.
  Oogt nog steeds futuristich, maar lijkt uiterlijk niet echt veel veranderd ten opzichte van zijn ouder broertje.
  Maar waarom steeds dat kleinere HDke in het instap model ?
  Spijtig dat er geen upgrade is van iLife en iWork 07 naar 08. Nu dien je het volle pond te betalen voor de nieuwe versie.
  Als nu de iPhone nog op de Europese markt komt dan is het geluk volledig.

  Jos

  Wij hebben ondertussen de 24″, 2.8 GHz Intel Core 2 Extreme met 750 GB drive besteld. Levering eind Augustus… maar de iPhone laat nog op zich wachten… hebben nog altijd geen idee met welke mobile operator Apple hier in Belgie in zee gaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.