Donderdag, 9 Augustus 2007

Gisteren was een druilerige dag, goed dat ik binnenshuis werk genoeg had, want het was te fris om naar buiten te gaan. En vandaag zou het heel veel gaan regenen… hopelijk niet zo veel als in Koksijde waar gisteren 77 mm op enkele uren tijd viel… zoveel als normaal in een maand.

Maar de voorspellingen zijn dat er deze namiddag en avond en morgen heel veel regen in Hoog België gaat vallen. Met al die regen kan ik tevreden zijn dat ik aan het begin van dit jaar dat stuk keldermuur heb blootgelegd om het binnendringende vocht te bekampen. Had ik dat niet gedaan, was de miserie met al die regen deze zomer niet te overzien geweest…

Voor de chiro jeugd die in onze streken kamperen is dit weer niet al te best, maar de leiders schijnen de jongeren wel “bezig” te houden: gisteren belden twee jongens van de Chiro Alken (Limburg) bij ons aan en wilde een handtekening als bewijs dat ze bij ons waren geraakt. Sinds Maandagochtend hadden ze al 100 km gewandeld in de Hoge Venen, en her en der moesten ze een bewijs halen dat ze de geplande tour inderdaad helemaal afgelegd hadden. De voeten deden natuurlijk al een beetje pijn. Brigitte heeft ze dan naar binnen gehaald en een stevige broodmaaltijd voorgezet en een hete soep.


Bezoek uit den Limburg… Jelle en Jeroen uit Alken… 100 km te voet op 3 dagen…

Gelukkig hadden ze de tour bijna af, ze hoefden nog maar tot Krinkelt, zo’n 3 km verder, waar de plaats van samenkomst zou zijn.

Ze vertelden overigens ook nog dat ze door de boswachter ’s nachts uit het bos verjaagd werden, omdat er op het ogenblik in de bossen gejaagd wordt. Ik was niet zeker of het jachtseizoen al geopend is (dacht dat dit pas 15 November begint…) en heb dan maar snel even de Gemeentedienst opgebeld: inderdaad: sinds 1 Augustus is de jacht op Reebok geopend, vanaf 15 september dan de jacht op vrouwelijk roodwild, en vanaf 1 oktober op alles andere. Jacht op everzwijnen is overigens het hele jaar geoorloofd, vanwege de overbevolking… Weten we dat dus ook weer.

De werkzaamheden voor de begaanbare kleedkamer voor het appartement gaan langzaam maar zeker vooruit: in de gang in het souterrain wordt een gedeelte van de gang met een draaimuur afgesloten, en in de ruimte zelf komen dan legplanken en een stang voor hangende kleding. De clou van dit projekt: als het appartement niet bezet is, klappen de legplanken omlaag, en draait de wand terzijde zodat de gang weer normaal toegankelijk is tussen appartement en kantoren.


Het ganggedeelte dat als begaanbare kleerkast gebruikt gaat worden

Gisteren ben ik dan begonnen het raamwerk van deze wand te maken. Een aardig kwarweitje waarbij veel boorwerk en schroefwerk nodig is om het geheel tot een stabiele wand te maken.


De horizontale balken zitten op de plaats waar later de scharnieren voor de legplanken bevestigd worden

Maar omdat de grote scharnieren ook stevig bevestigd moeten worden, heb ik ook nog eens extra balken in verband geplaatst.Ben wel niet helemaal klaar geworden met dit werk, want de batterij van de schroevendraaier heeft af en toe een oplaadpauze nodig, dus er is ook nog vandaag wat te doen.

O ja, en we hebben opnieuw wat te vieren: de maand Augustus steekt vol met persoonlijke feestdagen in onze familie, zo ook vandaag: Brigitte en ik zijn vandaag 33 jaar getrouwd…

Op 6 Augustus 1973 hebben we ons voor het eerst ontmoet
Op 9 Augustus 1974 zijn wij getrouwd
Op 4 Augustus 1975 werd Jochen geboren
Op 17 Augustus 1976 werd Mike geboren

Geplaatst in Knutselen, Wist je dat...?, Zomer 2007.

6 reacties

 1. Een dikke PROFICIAT Brigitte en Hubert!!! Doe er nog eens zoveel bij!
  Groetjes uit een regenachtig Stabroek.
  Mss tot volgende week ergens…

  Hier regent het ook… maar er ligt dus nog knutselwerk te wachten, dus dat geeft niet…

 2. Ook uit Landen hartelijke gelukwensen met die 33 jaar huwelijksgeluk, hopelijk komen er minstens nog eens zoveel bij.
  Hier in Landen is het rond half acht zachtjesaan beginnen regenen, maar nu is het vollenbak. Ik ben beginnen opruimen in de hoek waar mijn zendinstalatie staat, daar moeten nieuwe kasten en rekken komen om alles eens ordelijk te rangschikken.
  Bütgenbach 15 augustus zal voor ons niet lukken, Christiane is nu wel hare gips kwijt maar ze heeft nog steeds veel moeite met het lopen. Hopelijk is alles tegen oktober terug ok, want dan organiseren wij voor de Duits-Belgische jumelage van PTT een wandelweekend in Burg-Reuland. die wandelingen moeten wij namelijk ook nog gaan verkennen.
  Voor Christiane komt de regen ook goed uit, daar ik dan verplicht binnenwerkjes moet doen.
  Nog een prettige huwelijksverjaardag gewenst vawege

  Christane en Fons.

 3. Hallo,

  Ook vanuit een druilnat Harelbeke een dikke proficiat met jullie huwelijksverjaardag!
  Daar hoort toch een goede fles bij!

  Luc en Nicole

  En die wordt vanavond opengemaakt!

 4. Hallo Brigitte en Hubert van harte gefeliciteerd met jullie 33 jarig huwelijk, veel gezondheid en liefde de basis om verder te gaan. Hier in Scheveningen behoorlijk wat wind-, bewolkt maar af en toe een druppel regen, heel wat anders als je naar de BRT-, ZDF-, en Ned 1 kijkt met beelden van heeeeel veeeel wateroverlast in midden Europa. Fijne trouwdag verder,

  Ineke en Jan

 5. Ook een hartelijke proficiat van ons. Geniet ervan. Wij vieren in oktober onze 34 ste.
  Ons binnenhuiswerken houden Johan zeer druk bezig. Hij maakt althans zijn wandkast zelf De rest volgt nog.
  Ook heeft Johan een 3 tal scouts ontvangen die hun 100 km in 4 dagen moesten afleggen, en zij waren tevreden met wat frisdranken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.