Vrijdag, 10 Augustus 2007

Regen, regen, regen… maar eigenlijk viel het toch nog best mee, de zware regens die voorspeld werden voor de Eifel regio zijn namelijk gisteren overdag iets noordelijker gevallen.
Vandaag zou het wel nog bij ons in Hoog Belgie regenen, maar toch al wat minder, voordat we een relatief droog en zelfs zonnig weekend mogen verwachten.

De batterij van mijn schroevendraaier was gisterenochtend opnieuw paraat, en zo kon ik verder werken aan het raamwerk van de draaimuur in de appartementsgang.

Nadat het raamwerk kompleet was heb ik eerst een test doorgevoerd met provisorisch de scharnieren tegen het raamwerk, om te zien of alles past en draaien kan en om de juiste maten te meten van de spaanderplaat die aan beide kanten tegen het raamwerk geplaatst moet worden.Ook heb ik niet zoals eerst gepland 3 kleine wieltjes onder de draaimuur geplaatst, maar één groter wiel, en met meer draagkracht


Ik had namelijk met mijn schoonbroer, die schrijnwerker is, over deze konstruktie gepraat, en hij raadde mij af om 3 wielen op een lijn te plaatsen. Met mogelijke hoogteverschillen in de gangvloer zou het goed kunnen zijn dat slechts 1 wieltje op de grond komt en de andere in de lucht hangen of twee te diep gaan, en daarom heb ik dus eentje genomen met een grotere draagkracht.

Na dat de test goed was verlopen, alles weer losgeschroefd.


Om de grote spaanderplaten gemakkelijk op de cirkelzaag te kunnen zagen heb ik dit keer in de garage enkele schragen opgebouwd met daarop enkele zware balken, en een tafel, om zodoende langs en achter de cirkelzaag opvang te hebben voor de stukken spaanderplaat tijdens het zagen.

Op deze manier kon ik toch in mijn eentje met de grote spaanderplaat hanteren.


Nadat de spaanderplaat aan een kant erop geschroefd was, was de konstruktiue ondertussen al te zwaar om alleen te slepen, dus moest Jochen even inspringen om me te helpen de brede wand op zijn plaats te zetten.

Zo ziet de binnenkant van de begaanbare kleedkamer eruit (nog zonder legplanken):


En zo ziet ie eruit aan de andere kant: tussen de balken komt nu nog geluidsisolatie voordat de tweede spaanderplaat erop geschroefd wordt, die daarna behangen kan worden. Op het ogenblik is de wand vastgeschroefd om een goede fixatie te hebben voordat de scharnieren aan de achterkant bevestigd worden.


Er rest dus nog een beetje werk. Maar gisterenavond hebben we dan met zijn drieen een heerlijk feestmaal ingenomen, en toen belde ook nog Mike op vanuit Egypte om ons met onze trouwdag te feliciteren. De rest van het werk moest dus even wachten tot vandaag.

Vanochtend moet ik eerst nog gaan shoppen om de laatste ontbrekende schoeven, legplank scharnieren, lijstjes en legplanken te bezorgen.

Geplaatst in Knutselen, Zomer 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.