Zaterdag, 11 Augustus 2007

Gisteren is het bij ons de hele dag erg mistig geweest. Veel geregend heeft het niet, en volgens de laatste weersverwachtingen zal het vanaf vandag tot en met dinsdag overdag droog met zonnige opklaringen zijn.


Wirtzfeld, deze ochtend, nog een beetje grijs… komt de zon door?

Wel zal er ook nog regen kunnen vallen, maar veel is het niet, en de verwachting is dat enkele kleinere regenzones ’s nachts over Belgie heen zullen trekken, zodat we er overdag niks van merken.

Zonder dat ik het gemerkt had, had Brigitte terwijl ik inkopen was gaan doen, de glasgordijnen in de slaapkamer van het appartement opgehangen. Geeft direkt een meer “bewoond” effekt…


De witte wolk in de ruit is overigens de gefilterde flits van mijn fototoestel…

Toen kon ik natuurlijk ook niet stil blijven zitten, en ben ’s middags verder gegaan met de draaimuur in de gang tussen het appartement en de kantoren.

Jochen had gevraagd om de wand in gesloten toestand te kunnen gebruiken als dart wand, en samen hebben we dan gekeken naar de maten van de elektronische dart-kast hij ertegen wil bevestigen. Daarop heb ik nog twee extra balken tussen de balkenconsdtructie aangebracht, zodat er voldoende “massief” hout is om die kast eraan op te kunnen hangen.


Daarna heb ik dan de scharnieren bevestigd die de wand moet laten draaien, en heb de openingen tussen de balken opgevuld met geluidsisolatie die ik nog over had van de muur tussen berging en slaapkamer.


Vervolgens kon ook de spaanderplaat aan de kantoorkant bevestigd worden en de grendels die de draaiwand “op slot” kunnen zetten. Onderaan en bovenaan de draaiwand komen nog lijstjes, en de wand moet nog behangen en de hele gang nieuw geschilderd worden.


En zo ziet de gang er uit als de draaiwand (aan de linkerkant) geparkeerd staat en het appartemen,t dus ook vanuit de kantoren bereikbaar is.


Gang kompleet open tot aan de buitendeur van het appartement

Vanuit het appartement ziet de kleerkast er nu zo uit: wit laminaat zonder voegen tegen de draaiwand (makkelijk te poetsen), maar de legplanken (die neerklappen als de draaiwand geopend wordt) zijn hier nog niet bevestigd. Dat wordt nog een werkje voor vandaag. Ook moet er in de kast nog verlichting aangelegd worden.


En zo ziet de kleerkast eruit als de deur gesloten is (sorry voor de oude schoenen voor de deur, die had ik niet geruimd. De deur die op een kiertje staat is dus van de slaapkamer.


En later komt er in de witte wand links misschien nog een doorbraak naar een badkamer met sauna die ik (misschien) ook nog ga aanleggen…
Maar dat is zeker niet voor dit jaar…

Want als het nu beter weer wordt, moet ik ook nog buiten wat werkjes opknappen.
Je bent immers nooit klaar….

Iedereen een prettig weekend gewenst!

Geplaatst in Zomer 2007.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.