Zondag, 12 Augustus 2007

Gisterenochtend heeft het toch nog enkele uren geduurd voordat ook in Hoog België de zon doorbrak, maar vanaf de middag was het zoals beloofd dan toch licht bewolkt met zonnige opklaringen en stijgende temperaturen.

‘k Was ’s ochtends onverrichterzake naar de verfwinkel geweest in Bütgenbach, want de (8 dagen geleden) bestelde verf die zij hadden moeten mengen om dezelfde kleur te verkrijgen als de kelderverdieping van ons huis, was in hun zaak nergens terug te vinden.

Ik ben thuis dan maar verder gegaan met de werkzaamheden in de gang: heb nieuwe elektroleidingen vanuit de garage getrokken voor het nieuwe stopkontakt voor Jochens dartspel, en nieuwe aansluitingen voor de verlichting in de gang en in de begaanbare kleerkast.

Het probleem namelijk is dat in de hele gang vier wisselschakelaars zijn voor 2 lampen, maar als het appartement een eigen unit wordt, dan zouden de schakelaars in dat gangedeelte ook de lamp in de gang van het kantoorgedeelte bedienen.

En om niets aan de bestaande leidingen te moeten veranderen (te korte stukjes draad aan de uiteinden bij de schakelaars, dus moeilijk of niet te veranderen…) heb ik beslist om de lamp in de hal van het appartements gedeelte uit te schakelen, heb een nieuwe plafondlamp met 4 spots geinstalleerd en daarop een bewegingsschakelaar die de stroom vanuit de garage krijgt.
En in de begaanbare kleerkast heb ik een spot geïnstalleerd met ook een eigen bewegingsschakelaar en stroom vanuit de garage.

Op deze manier gaat het licht bij scherming of duisternis automatisch aan als men door de appartements voordeur, uit de keuken, uit het toilet/badkamer, uit de slaapkamer of uit de toekomstige woonkamer de hal binnenkomt. Zonder schakelaar.
Die spots blijven dan zolang branden zolang er iemand in de hal is. Als het licht genoeg is, branden de lampen niet.

En indien men de deur van de begaanbare kleerkast opent, gaat daar de spot automatisch branden, zodat men in die (relatief kleine ruimte van 1.2 m op 1.5m zonder venster) de inhoud van de garderobe en de legplanken ook inderdaad kan zien.

Die bewegingsschakelaars kosten ca 8 Euro per stuk, en dat is dus een heel pak minder dan om uren lang te probeen de draden uit de bestaande installatie te analyseren en te veranderen om uiteindelijk van vier schakelaars twee keer twee schakelaars te maken.

En ik heb ook nog een grote spiegel gemonteerd in de hal van het appartement.

Rond half drie belde dan de verfleverancier op, men had de vermiste pot verf op een andere bouwwerf teruggevonden waar ook met afparelende verf gewerkt werd.
En omdat het mooi en droog weer was, ben ik die dan direkt gaan halen en rond 3 uur begonnen om de kelderverdieping een nieuwe lik verf te geven.

Verleden jaar in Augustus had ik immers al de witte gevels van het gelijkvloers van een nieuwe laag afparelende verf voorzien, en nu is dus de kelderverdieping aan de beurt.

Eerst dus de ramen van de keuken, de voordeur, de badkamer en der woonkamer afgeplakt met kleefband.


Hetzelfde ook aan de voorkant van het huis, waar het venster van de appartement slaapkamer is. Daar ben ik dan ook begonnen met verven. De kleur is bijna precies hetzelfde als die er al op was, maar toch zie je een duidelijk verschil:


Rond acht uur ’s avonds was ik bijna klaar, en Brigitte kwam nog snel een paar foto’s trekken:


Zoals je ziet is niet alleen de kelderverdieping geverfd, maar ook mijn armen hebben hun portie gekregen.


Maar na een heet bad was die verf ook weer snel van mijn lijf.

Vandaag wordt er uitgerust, lekker luieren in de zon op het terras, want ik voel nu wel een beetje spierpijn in mijn arm van het vele borfstelen….
Vanwege de diepe struktuur van de pleisterlaag moest ik namelijk vaak met een kleine borstel nawrijven omdat de grote borstel niet overal in de porien afdekte…

Later vandaag maak ik dan nog een paar foto’s van het eindresultaat bij zonlicht…

Prettige Zondag!

Opgelet: Formula 1 in Spa-Francorchamps van 14 tot en met 16 September 2007:

www.lastminutefrancorchamps.be
www.last-minute-francorchamps.be
www.lastminuteformulaone.be
www.last-minute-formula-one.be

Geplaatst in Knutselen, Zomer 2007.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert en Brigitte,
  Eindelijk hier nog eens iets van mij … ik heb enkele dagen geen internetaansluiting gehad, er was iets niet in orde!!! Afin … zoals jullie zien, het is weer opgelost!
  Dus heb ik jullie mijn felicitaties nog niet kunnen overmaken … alvast bij deze … dikke knuffels voor jullie beide … en gans de familie … want het is wel een vruchtbare maand bij jullie … hahaha!!!
  (en een kostelijke, niet zo prettig! …)
  Ja … er even tussen uit … dus had ik werk om alles na te kijken en na te lezen … ondertussen hebben ook veel mensen gereageerd!
  Werkzaamheden vorderen goed … de slaapkamer is leuk geworden … en de bedden: boxspring! Goed … ik heb die hier niet gekocht. 2 jaar geleden waren die bij ons nog niet zo gekend en veel duurder dan nu, maar nu heb ik wel spijt. Een bed zonder bedeinde vind ik wel mooier!
  Ons verlof zit er bijna op, heel spijtig! … en eigenlijk geen schitterend weer gehad, nog erger.
  Deze namiddag gaan we naar Butgenbach … Ron doet mee aan de thriatlon … met de Ortis-ploeg!
  Zijn verlof heeft weer gediend om te werken. Vorig jaar heeft hij het terras gemaakt en dit jaar had hij het idee opgevat om een nieuw trottoir aan te leggen in ‘bleu stone’. Verslag volgt nog.
  Vrijdag hebben we de kruidentuin van Ortis bezocht, in Elsenborn … koud … mist, jongens.
  We kwamen in de auto en ik heb de c.v. moeten opzetten voor mijn koude voeten. Daarna zijn we doorgereden naar Heimbach en hebben we de ‘Abtei Maria Wald’ bezocht. Over die uitstap zal ik evt ook nog een beeldverslag doorsturen, wat je mss beter in de herfst op de website kan plaatsen (grapje), hahaha! Want niemand gaat geloven dat die foto’s gemaakt zijn op 9 augustus.
  We hebben dit jaar hier in Atzerath veel bezoek gehad en dat vond ik wel leuk.
  Heel veel groeten allemaal en een prettige zondag gewenst nog
  Marlies en Ron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.