Maandag, 13 Augustus 2007

Gisteren hebben we praktisch de hele dag zon gehad, alleen rond vier uur werd het iets meer bewolkt, maar een uur later was de zon er opnieuw en tot ’s nachts is het droog gebleven.

Ook vandaag en morgen mogen we nog met aangename temperaturen en brede opklaringen rekening houden.

Ik ben gisterenmiddag even gaan kijken op het vliegveldje van de Feuervogel club, hemelsbreed 700 meter van ons huis verwijderd, waar dit weekend de Europese kampioenschappen voor modelvliegtuigen gehouden werden. Jammer genoeg was er, toen ik ging kijken, maar vrij weinig te beleven en ook het aantal deelnemers leek me eerder erg beperkt voor een dergelijk itnernationaal evenement.

In Bütgenbach werd de jaarlijkse Euregio Triathlon georganiseerd, en hier was het aantal deelnemers groter. De gemeente Bütgenbach was van alle kanten afgesloten voor het verkeer, en ik heb er amper iets van kunnen zien. Ron (van Marlies) heeft er meegelopen, en ik neem aan dat Marlies er nog een berichtje over zal sturen, later deze week.

De rest van de middag dan lekker lui op het terras doorgebracht, want al dat opknap werk van de afgelopen dagen moet af en toe ook genoten kunnen worden. ’s Avonds zijn we dan nog bij familie geweest, waar verwanten uit München op bezoek waren, en hebben er een gezellige avond doorgebracht.

Overigens, interessant eens te horen hoe de mensen in Beieren leven…. en hoe ze denken. Op mijn vraag hoe deze verwanten zich zo in München en Bayern thuisvoelen, kwam de lakonieke verklaring dat inwoners van München heel anders zijn dan Bayern (inwoners van Beieren), dat is bijvoorbeeld daaraan te herkennen dat hun voetbalclub “Bayern München” genoemd wordt…

Vandaag wachten weer enkele karweitjes binnen en buitenshuis op mij, dus zien dat ik snel klaar ben met het papierwerk op kantoor…

Maak er een leuke week van, Woensdag is alweer een feestdag!
Niet vergeten: wandeling op 15 augustus:

ter herrinnering:

Walter Petitjean schreef ons het volgende:

Wandelen van Bütgenbach naar Robertville ( +/- 8,5 Km )

Zoals jullie zich misschien nog herinneren heb ik tijdens onze reünie, in mei laatstleden, verteld dat ik nogal actief ben in het toerisme in de regio: V.V.V., “Dachverband für Tourismus” enz.

Eén van de hoofdbekommernissen van de verschillende V.V.V.’s hier in de streek, is het aanleggen en onderhouden van wandelwegen.

Zo bestond reeds jarenlang het plan bij de V.V.V. van Weywertz om de stuwmeren van Bütgenbach en Robertville te verbinden door een natuurwandeling, die maximaal zou gebruik maken van de vallei van de Warche.

Na de gebruikelijke administratieve rompslomp voor het bekomen van de nodige toelatingen – meestal voor het gebruiken van privaatterrein – en een deel niet te onderschatten labeur in de bossen en langs het water, is het eindelijk zo ver: de “Warchetalwanderweg” wordt, dank zij een intensieve samenwerking met het “Royal Syndicat d’Initiative de Robertville”, op woensdag 15 augustus officieel geopend!
Hij zal u gedeeltelijk langs paden leiden die zelfs door de meest fervente wandelaar in de streek nog niet gekend zijn.Voorafgaand aan de openstelling voor “het grote publiek”, zal er in de tweede helft van de maand juli eerst nog een voorstelling aan de pers plaatsvinden, waardoor we hopen een zo groot mogelijk aantal liefhebbers van het wandelen in de Oostkantons te kunnen bereiken.

Ik maak dan ook dankbaar gebruik van deze site om de lezers van “Welcome to Wirtzfeld” ook eens “Welcome to Bütgenbach, Weywertz and Robertville” te heten

Allen hartelijk welkom dus op 15 augustus, ook in naam van de collega’s van het R.S.I. van Robertville!

Enkele details betreffende het programma?
– Start: vanaf 10:00 Hr., in Bütgenbach op de parking van de “Grillhütte”, nabij het containerpark.
– Aankomst: aan de stuwdam van Robertville
– Deelname: natuurlijk gratis!
– Lengte van het traject: +/- 8,5 km
– Niet geschikt voor mindervaliden of kinderwagens!
РKantines: ̩̩n ( kleintje ) halfweg, ter hoogte van het oude spoorwegviaduct in Weywertz en ̩̩n aan de aankomst.
– Vervoer terug naar Bütgenbach is mogelijk voor wie het wil ( “navette” ). Nochtans kan het interessant zijn als men op voorhand een wagen gaat plaatsen op de parking van de stuwdam in Robertville, indien men na de aankomst niet te lang op vervoer wil wachten – onze transportmiddelen zijn beperkt. Tenzij je tot de categorie der onverwoestbaren behoort en de terugweg ook nog eens “per pedes” wilt afleggen.

Voor een antwoord op alle verdere vragen sta ik graag ter beschikking op [email protected]

Een kleine “reactie” op mijn eigen bericht van gisteren – een correctie eigenlijk: het eindpunt van de wandeling op 15 augustus ligt niet aan de stuwdam, maar in het dorp zelf, bij het jeugdhuis. Dus indien iemand zijn auto kwijt wil: aan de kerk in Robertville is er parkeergelegenheid.
Voor Info kan je ook terecht bij de Tourist Info in het “Haus des Gastes” op het marktplein in Bütgenbach.
of via [email protected] – tel nr 080 / 86 47 23

Iedereen een prettig – en hopelijk zonnig – weekend gewenst en misschien tot 15 augustus!

Walter

UPDATE
Ook nog dank voor het herinneren aan mijn bericht over de wandeling van volgende woensdag!
Een kleine correctie hierbij: de aankomst ligt niet, zoals eerst gepland aan de stuwdam in Robertville, maar wel in het dorp, bij de “salle de la jeunesse”; dit om redenen van accommodatie. Het betekent wel dat het traject hierdoor ongeveer een kilometer langer is geworden.
Groetjes en misschien tot woensdag! (?)
Walter

Hier zijn dan nog enkele foto’s van de route als voorsmaakje:

Geplaatst in Zomer 2007.

5 reacties

 1. Gelukkig lees ik dit nog net voor ons vertrek!! Weer of geen weer, we zullen er zijn (allez, ikke toch…)
  Kan zijn dat we mekaar zelfs al eerder treffen.
  Tot één dezer en duimen voor lekker weertje deze week.
  Groetjes Mies

 2. Met heel veel spijt moeten wij passen voor de inwijdingswandeling in Bütgenbach. Na het verwijderen van de gips dacht Christiane dat alle leed geleden was, maar niets is minder waar. Zij kan wel hiet in huis en de tuin een beetje rondlopen, maar daarmee stopt het dan ook. Hopelijk duurt dat allemaal niet meer te lang, wan ondertussen is het al een hele tijd geleden dat we er nog eens op uit getrokken zijn.
  Vandaag hier in Landen mooi weer, temp 22° op het ogenblik. Veel plezier gewenst aan alle deelnemers de 15° augustus en ook mooi weer natuurlijk.
  Groeten uit Landen van

  Christiane en Fons.

 3. Hallo, Hubert!
  Ik ben gisteren ook een kijkje gaan nemen bij de “Vuurvogels” en ben van dezelfde kale reis thuisgekomen.
  Op de parking heb ik wel gezien dat de mooiste modellen ( o.a. twee prachtige replica’s van tweedekkers uit W.O.I ) netjes gedemonteerd en ingepakt lagen in de laadruimte van enkele monovolumes.
  Het was toen kort na 14:00 hr en ik denk dat het hoofdprogramma feitelijk op zaterdag heeft plaats gevonden.
  Ook nog dank voor het herinneren aan mijn bericht over de wandeling van volgende woensdag!
  Een kleine correctie hierbij: de aankomst ligt niet, zoals eerst gepland aan de stuwdam in Robertville, maar wel in het dorp, bij de “salle de la jeunesse”; dit om redenen van accommodatie. Het betekent wel dat het traject hierdoor ongeveer een kilometer langer is geworden.
  Groetjes en misschien tot woensdag! (?)
  Walter

  Walter, Brigitte haar voet is nog niet zo ver in orde dat ze wandelen mag, maar als het even lukt komen we ofwel naar het vertrekpunt, ofwel naar het eindpunt… Tot Woensdag!

 4. Hallo Hubert ,

  Ge kunt ook naar die tussenstop komen ,als ge zin hebt ons ook nog eens te zien. Patrick en ik(natuurlijk ook nog andere van het Verkehrsverein Weywertz) helpen daar.

  groetjes,
  Ria

 5. Hallo Allemaal,
  Walter, Ria en Mies!

  Zoals jullie misschien al wel gelezen hebben is Ron zijn verlof om, en zijn we sinds gisterenavond thuis in Mol! (Balen) Op zijn eerste werkdag heeft hij al te horen gekregen dat hij 7 op 7 dagen mag gaan werken!
  Ook niet plezierig …
  Wij vinden het heel spijtig dat we er niet bij kunnen zijn, zo zouden we toch weer verschillende mensen weerzien.
  Maar uitstel is geen afstel, wij komen zeker nog wel eens tot in Weywertz, laat maar weten wanneer er iets te doen is.

  groetjes
  Marlies en Ron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.