Dinsdag, 14 Augustus 2007


Prima weer gisteren om buiten te werken, en ook vandaag zou het nog bijna de hele dag mooi weer blijven, tenminste in Hoog Belgie, want de buien komen pas later in de namiddag uit het Westen …

Ik heb gisteren de legplanken van de kleerkast gelakt, en ook de zijwanden van de draaimuur. Maar voor de rest van dag heb ik buiten, op ons terras gewerkt, want de afvoer van het opvangbekken onder de waterkraan op het terras was enkele maanden geleden verstopt, en toen heb ik het zaakje moeten openbreken om met de hogedrukreiniger de afvoerbuis van het regenwater te kunnen doorspuiten.

Daardoor was het opvangbekken niet meer goed te gebruiken, en gisteren heb ik me dus daarmee geamuseerd. Je moet immers van het goede weer profiteren om buiten klusjes op te knappen, we krijgen snel genoeg opnieuw regen zodat ik dan binnen verder kan gaan.

Deze vreemdsoortige constructie is een emmer met daarop (op zijn kop) het ronde deksel van de syphon van de afvoer.


Ik heb de emmer met het syphondeksel dan, verzwaard met stenen, in de opening van de afvoer geplaatst, om zodoende er rondom een nieuwe laag beton te kunnen gieten.


Moest natuurlijk oppassen dat er geen betonwater in de syphonopening liep, en met deze methode is dat best aardig gelukt:


Daarna pastte het deksel dus weer perfect op de syphon


Als de beton uitgehard is is, kan ik vandaag een verschaling plaatsen in het gat en eromheen dan de wanden van het opvangbekken gieten…

Ik heb dus nog wat te doen vandaag.

Geplaatst in Zomer 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.