Donderdag, 16 Augustus 2007

Gisteren heeft het praktisch de hele dag geregend, en ook vandaag geldt: van hetzelfde laken een pak. Het lijkt opnieuw herfst met krachtige wind en heftige regenvlagen, soms ook een plaatselijk onweer mogelijk. Maar vanaf morgen zou het dan weer een beetje zonniger (kunnen) worden.

‘k Was gisterenochtend rond kwart voor tien op het trefpunt van de wandeling in Bütgenbach, maar aan het aantal auto’s te zien die daar al geparkeerd stonden waren de meeste wandelaars al doorgestapt. Met dat weer kon je ook moeilijk in de regen blijven staan.


Ik heb dan ca. 25 minuten gewacht, en ondertussen met enkele nieuwaankomers een praatje gemaakt, zo ook met Dirk uit Brussel, die ook regelmatig de Wirtzfeld website leest.


En zo te zien waren er ook heel dappere mannekes bij, die echter niet de hele tour van 9.5 km hebben meegelopen.


Rond tien na tien ben ik dan vanaf de startplaats naar de eerste kantine gereden (Brigitte kon sowieso niet meewandelen, die heeft nog problemen met haar voet), en heb dan daar nog enkele andere website lezers getroffen, die bij Patrick1 en Ria’s “kantine” onder de spoorbrug zich stonden op te warmen, o.a. Walter, Mies en Rudy.
En rond kwart voor één ’s middags ben ik dan nog een kijkje gaan nemen in Robertville bij het eindpunt, maar heb dan daar geen bekende gezichten meer gezien. Ofwel waren ze al door, of nog niet aangekomen. Ik neem aan dat we van onze lezers zullen vernemen hoe de wandelroute zelf is geweest…?

Vandaag dus een regenachtige toestand die uitnodigt om binnenshuis te werken (gisteren mezelf echt gedwongen om echt niks te doen): gang schilderen en kleinere detail afwerkingen klaar maken aan het appartement. Ik ben dus verzorgd!

Prettige dag nog iedereen!

Geplaatst in Zomer 2007.

3 reacties

 1. Wegens de perikkelen aan de rechtervoet van Christiane, zijn we dus niet naar Bütgenbach kunnen komen. Ikheb voormiddag met de wielertoeristen een fietstocht van 100 km gemaakt naar Scherpenheuvel. Zonnig en droog maar wel veel wind tegen op de terugweg. Rond een uur is er dan een regenbui uitgevallen, maar dan waren we reeds terug thuis. Proficiat aan de dapperen, die de wandeling in Bütgenbach aangedurft hebben. Bij gelegenheid, als de voeten van Christiane het toelaten, gaan we zeker ook eens overkomen.
  Groeten uit het drijfnatte Landen
  Christiane en Fons.

 2. Ik volg zeker het vervolg van de wandeling, ik ben benieuwd …
  Hier heeft het heel de nacht geregend tot inderdaad deze morgen, maar … er zijn heel mooie opklaringen nu met de zon die te voorschijn komt, en 20,5°.
  groetjes
  Marlies

 3. Gelukwensen, inderdaad, aan allen die de moed hebben opgebracht om in dit “gezegende weer” 11 km te wandelen!
  Ikzelf heb hoofdzakelijk met de wagen overal langs het parcours rondgereden en ben zodoende tamelijk droog gebleven.
  ’s Namiddags, bij het eindpunt, was ik dan het dankbare slachtoffer om de commentaren en kritieken in ontvangst te nemen ( het heeft zo zijn nadelen om van een relatieve bekendheid hier in de regio te genieten )
  De eindafrekening viel goed mee: de meesten zijn wel zo redelijk om te begrijpen dat ons project nog niet perfect is en hebben de kleine schoonheidsfoutjes gunstig afgewogen tegen het vele werk dat door de leden van de verschillende Verkehrsvereine werd gepresteerd.
  De meest kritische punten verdwijnen tegen volgende lente sowieso: de rails van de oude Vennbahn zullen afgebroken worden en binnenkort wordt ons de doorgang vrijgegeven door het gemeentebosje langs de straat naar Nidrum.
  Groetjes
  Walter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.