Vrijdag, 17 Augustus 2007

Vandaag viert onze jongste zoon, Mike, zijn 31ste verjaardag. Jammer genoeg kunnen wij niet samen met hem vieren, want hij woont en werkt in Egypte als duikleraar, maar we zullen hem vandaag even opbellen, en zeker dit jaar nog eens tot daar gaan om hem te bezoeken…

Van harte gefeliciteerd, Mike, van ons allemaal, vanuit België!

In Egypte is het uiteraard beter weer als hier op het ogenblik, gisteren heeft het in Hoog Belgie regelmatig geregend, en ook vandaag zou er heel af en toe een buitje kunnen vallen, maar in feite zijn vandaag en morgen toch nog redelijk te noemen, Zondag en Maandag zou het opnieuw wat regenachtiger worden, maar de vooruitzichten zijn dat het het vanaf Dinsdag dan toch weer zou beteren met de Zomer…

Benieuwd…

Gisterenochtend heb ik de legplanken tegen de achterkant van de draaimuur bevestigd.
Die worden met scharnieren opgehangen, want als de draaimuur open is, zouden die legplanken immers in de weg zitten. Door het neerklappen van de legplanken zitten die dan netjes opgeborgen tegen de achterkant en kan de draaimuur kompleet opendraaien om de gang tussen kantoren en appartement toegankelijk te maken.

Probleem met scharnieren is dat je ze aan twee plaatsen moet bevestigen: de muur en onder de legplank. Om dan de legplanken netjes horizontaal te krijgen heb ik dus eerst een sjablone gemaakt met de gaten waar de scharnier schroefjes moeten geboord worden. Deze sjablone werd dan tegen de muur met twee nageltjes bevestigd en precies met de waterpas horizontaal uitgebalanceerd.


Dan kon ik dus de voorgeboorde gaten van de sjablonen doorboren in de muur. Daarna was het natuurlijk een beetje akrobatie om zowel de legplank omhoog te houden en gelijktijdig de schroef in het gat van het scharnier te steken en vast te schroeven, maar dat is uiteindelijk dan toch gelukt.


Middels een paar kettinkjes worden de legplanken indien nodig omhoog gehouden.


Indien de deur opengemaakt worden, nemen de planken dus geen plaats in en hangen ze netjes boven elkaar aan de achterkant van de muur.


Vervolgens vond ik ook nog tijd om de gang te verven… het meeste werk was natuurlijk het afplakken van plinten, deurkozijnen en plafondlijsten.


Een oud stuk tapijt op de vloer voor eventuele spetters was wel zo handig om de vloer schoon te kunnen houden.


Maar dit werkje vorderde goed, en zo kon ik, toen het droog werd (en zelfs een beetje zon doorbrak) ook nog buiten de bekisting weghalen van de nieuwe afvoerput op het terras die ik eerder deze week met beton had gegoten.


Nu kunnen de emmers en gieters weer onder de kraan geplaatst worden (die kraan was tijdens de nieuwbouw te laag in de muur geplaatst) wat een heel stuk handiger is dan met een slangetje te moeten werken….


Ik kan dus tevreden zijn met het werk van gisteren.
Vandag zijn er opnieuw enkele kleinere werkjes te doen, dus ik zal me niet vervelen…

Alvast een prettig weekend gewenst!

Geplaatst in Zomer 2007.

Eén reactie

  1. Hubert,

    mocht je je toch vervelen de komende maanden, volgende week maandag beginnen ze aan onze nieuwbouw en wanneer de ruwbouw klaar is,kunnen we een handige klusjesman zoals jou zeker goed gebruiken ;-))

    Nog veel werkgenot en een gelukkige verjaardag aan Mike.

    groeten
    Koenraad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.