Zaterdag, 18 Augustus 2007

Gisteren was het vrij wisselvallig, elke paar uur viel er wel een regenbui, en dan weer was het stralende zonneschijn. Vandaag zou het toch meestal droog blijven.-

Ik ben gisteren nog maar eens naar de bouwmarkt geweest en heb een nieuwe (erg lange) ladder gekocht. Duurde wel een tijdje voordat ik die in elkaar gestoken had, maar toen dat uiteindelijk lukte ben ik naar boven geklommen en heb deze foto genomen…

Mooi he!


klik voor meer details! © euregio.net nv

Wirtzfeld vanuit de lucht bezien… op de achtergrond zie je het stuwmeer van Bütgenbach… ons huis ligt onderaan de foto, ’t huis rechts… duidelijk te zien ook ons tuinhuisje van waaruit de webcam de weerbeelden van Wirtzfeld de wereld instuurt…

Nou ja, dat met die ladder was natuurlijk een grapje…

Gisteren waren ook Mies en Rudy uit Stabroek/Weywertz even bij ons op bezoek terwijl ze door onze streek fietsten, en natuurlijk weren de bouwwerken bezichtigd zodat ze eindelijk konden zien hoe nou precies de (ondertussen beroemde) draaimuur bij ons appartementje funktioneert…

En bij die gelegenheid werd ook de Goggomobil T250 Limousine uit 1964 even bekeken…


Bij een gezellige kop koffie werden de laatste nieuwtjes uitgewisseld, en Mies bewees dat je van fietsen honger krijgt…


Jammer genoeg konden ze niet erg lang blijven, want ze moesten zien dat ze een droge periode konden benutten om droog hun reis terug naar Weywertz aan te vangen…


Maar het was wel gezellig!

En ’s avonds hebben we natuurlijk Mike, onze jongste zoon, die gisteren 31 werd, opgebeld. Mike woont al enkele jaren in Egypte waar hij werkt als duikleraar bij de Diveconnection in El Gouna en hij heeft het nog altijd naar zijn zin. Omdat hij net als de rest van onze familie viertalig is, begeleidt hij natuurlijk ook en vooral Nederlandstalige gasten in deze leuke duikschool. En als je niet kunt duiken, kun je toch met hen mee voor een eendagstrip op de boot voor een snorkel-uitstapje, en in het heldere water van de Rode Zee beleef je dan onvergetelijke momenten.
El Gouna (30 km noordelijk van Hurghada) is een van vele realisiaties van de Orascom Groep en is uitgegroeid tot de nummer één vakantie bestemming in Egypte. In El Gouna aan de Rode Zee schijnt altijd de zon, en de laatste 7 jaar heeft het er slechts 2 keer een half uurtje geregend…
Dus wie genoeg heeft van de Belgische regen…

Vandaag wordt in België het gras nog eens gemaaid…

Iedereen een gezellig weekend gewenst!

Geplaatst in Egypte (El Gouna), Zomer 2007.

3 reacties

 1. Beste Hubert,

  Heft U ook zo mooie fotos van de rest van Wirtzfeld ?

  Groetjes,

  Sybille

  Nee, alleen van ons eigen huis, deze foto’s zijn in opdracht van ons door de firma Globalview gemaakt, en het copyright ervan ligt bij euregio.net nv.

 2. Ja echt een prachtbestemming aan de Rode Zee.
  Waren daar dit jaar mid maart met lekkere temperaturen van zo rond de25°C.
  Mogelijk gaan we mid november nog eens even terug ( The 3 Corners Resort of 3 Corners Ocean Vieuw) beiden onder Vlaamssprekend management.
  El Gouna is een goede vakantieplaats, niet de wild en toch van alles te doen, mooie wandelingen rond de lagunes, en wat zeer voornaam is, al het personeel is goed gezind, en werkt graag (een luttle 1 US Doll briefkes meenemen is een garantie voor vlugge oplossing van problemen) gaat ook met €€ maar die kosten zo een 30% meer, en met die nikkel kunnen ze niet veel doen.
  In de El Gouna Resort geen bedelaars, of Euro / Dollars zagers tegegekomen. Zeker niet binnen de 3 Corners Resort.
  ’t is wel een lange vlucht ( 6 tot 6,5 uur ) maar wat je er voor in de plaats krijgt is de pleister op de wonden. Geen getrek en geduw aan de buffetten, en zeer lekker Vlaams en Egyptisch eten.
  Mmmmmmmm nog even de prijdalingen afwachten ( +/- 750 EUR/ persoon All In)(lekker bier Stella, al is het Egyptische Stella die niet uitstaans heeft met ONZE stella.
  We zullen al een grote pot Nutella opzij zetten voor Mikes verjaardag.

  Groetjes

  Jos

  Jos

 3. Beste Hubert,

  Mag ik toch wel even mijn complimentjes publiceren, met de knappe volledige website van jou. Man je maakt er meer dan je werk van hoor. Kwam toevallig op jou site uit toen ik wat zat te snuffelen op het net betreffende El Gouna. Wij waren daar eind oktober voor onze huwelijksreis, ik lees dat jou zoon er woont. Wel die woont in het paradijs hoor. Het was een meer dan prachtige vakantie die achteraf veel weken tekort was. Wij verbleven in het Three Corners Ocean View hotel. voor ons meer dan een aanrader. Niet overdreven groot, vele mooie dingen in de nabije omgeving. Duiken hebben we niet gedaan, wel is gaan snorkelen. Een dagje met de Galatea mee, volgens hen zouden we met wat geluk dolfijnen zien, maar dat geluk ging aan ons voorbij die dag. Maar er zitten blijkbaar toch dolfijnen in de Rode Zee (uw fotokes). Als we er eens terugkeren, zullen we is gaan informeren om een duikavontuurtje te plannen. Ik lees dat jou zoon instructeur is. Altijd leuk iemand in je eigen taal te hebben hoor. Want van dat Arabisch ga je niet veel verder vertellen :-).

  In elk geval doe maar verder met de site. Je mag me tot één van je vaste bezoekers rekenen..

  Groeten

  Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.