Zondag, 19 Augustus 2007

Gisteren is het de hele dag droog gebleven in Wirtzfeld, maar vandaag begint al grijs, en het ziet er naar uit dat we opnieuw enkele rgenbuien gaan krijgen.

Opnieuw een mooie luchtopname van 15 Juli 2007 (toen het mooi weer was), dit keer van ons huis (voorgrond) en op de achtergrond een groot deel van het dorp Wirtzfeld. Als je onze Wirtzfeld Valley Webcam regelmatig bekijkt, dan herken je het stuk van het dal van Wirtzfeld dat wij dagelijks via onze webcam de wijde wereld insturen. Ook te herkennen tussen de bomen: de Goggomobil op de parkeerplaats aan de voorkant van het huis, tussen de bomen, rood zichtbaar. (klik op de foto om in te zoomen om meer details te herkennen)


klik voor meer details! © euregio.net nv

Een mooi stukje aarde, ons Wirtzfeld!

Brigitte is supertrots op haar hibiskus, die zij eerder dit jaar uit onze voortuin heeft weggehaald, omdat die sinds 1989 daar stond maar nooit heeft gebloeid. Nu staat de hibiskus in het bloemenperk op ons terras, en omdat dat de zuidkant is en dus veel meer zon krijgt als op het Noorden, heeft de hibiskus nu voor de eerste keer in 18 jaar eindelijk bloemen.

Dat is toch een paar foto’s waard!


De blauwe bloemetjes in de struik op de voorgrond, dat is de hibiskus..


Ik kan ook trots zijn, gisteren heb ik eerst nog een paar kleine details gelakt die bestemd zijn voor de kleerkast van het appartement, en daarna ben ik naar buiten getrokken om de spoorbielzen die als steunmuren her en der in onze tuin staan opgesteld, nog maar eens met carboleum te drenken.

En terwijl ik met dat drenken bezig was, kwam er ook nog een echtpaar uit Munkzwalm (bij Oudenaarde) even voorbij om een praatje te maken. Zij wonen enkele dagen in Hotel Drosson in Wirtzfeld, en komen regelmatig tot in onze streek, en zijn uiteraard trouwe lezers van onze website.
Vanuit hier nog eens de hartelijke groeten terug!

Omdat de bielzen in beton in de aarde steken en ze meestal in de winter behoorlijk onder de sneeuw zitten, hebben ze natuurlijk ontzettend van het water te lijden. Een aantal ervan zijn dan ook al behoorlijk aangevreten, en alhoewel je dit proces niet kunt stoppen, kun je wel met een lik carboleum proberen zoveel mogelijk bescherming te geven.

En het oogt ook duidelijk mooier, zoals de volgende plaatjes tonen:

Duidelijk te zien is dat tussen de stenen van de trap het onkruid ondanks regelmatig wieden en inspuiten met onkruidverdelger, het onkruid dit jaar ontzettend welig tiert. Het is pompen met de kraan open!


Na het schilderen kwam dan ook nog het grasveld aan de beurt, dat ook al weer erg gegroeid was met al die regen tijdens deze natte zomer, en het duurde tot rond 18.00 uur voor ik klaar was met maaien. Een heet bad was dan een weldaad voor de vermoeide spieren.

Na al dat werk wordt er vandaag lekker geluierd (of…?), want de boog kan niet altijd gespannen staan.

Iedereen een prettige Zondag gewenst!

Geplaatst in Zomer 2007.

3 reacties

 1. Hubert,
  Ja zeg, die treinbiels, … wat een verschil.
  En Brigitte … proficiat met de Hibiscus! Hij zal nu ook wel wat gaan groeien zeker, want voor 18 jaar te zijn is het maar een dwergje, he … hahaha!
  Deze namiddag ga ik hier in Mol naar ‘ter land, ter zee en in de lucht”. Oud chiroleden van het gehucht ‘Gompel’ hebben een ‘ter zee’ ingericht op het kanaal. 30 groepen zijn er en in 3 groepen zitten mijn kinderen, of Jorn en Eli, mijn schoonzonen zitten elk in een groepje en Evi, mijn jongste dochter doet ook mee met een vriendin! Benieuwd dat ik ben …
  En hoop maar op geen ongelukken, want … als moeder denk je daar toch in eerste instantie altijd aan!
  Afin, jullie horen er nog van …
  groetjes en een prettige zondag gewenst aan iedereen …
  Marlies

 2. Inderdaad, RUST IS GOUD WAARD, maar onze wielerclub noemt: =RUST ROEST= en wij hebben deze voormiddag toch lekker 105 km. gefietst en droog thuis gekomen. Rond half twee is er dan een klein regenwolkje gevallen, maar dan zaten wij reeds aan tafel. De Hibiscus is op goede weg en zal zeker de volgende jaren er nog mooier uitzien. Om 2 uur had ik afspraak op de radio met een vriend uit het Leuvense, die in verlof is in Lombardsijde, de signalen waren niet al te sterk, maar de verbinding is toch 100% gelukt. De temperatuur was daar slechts 16°.

  Groeten aan allen,
  Christiane en Fons.

  Hier is het ook niet veel warmer… prettige zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.