Dinsdag, 21 Augustus 2007

Opnieuw kan ik mijn weblog beginnen met “regen, regen… niks als regen”… want gisteren heeft het inderdaad regelmatig gemotregend, en vandaag mogen we zelfs tot 15 liter per m2 verwachten. En dat zou zo blijven doorgaan tot en met Donderdag, pas vanaf Vrijdag zou het minderen voordat het dan komend weekend opnieuw zomers zou (kunnen) worden.


Wel ben ik gisteren goed opgeschoten met mijn papierwerk op kantoor, heb een hele stapel weg weten te werken, en in de loop van de namiddag kwam dan een levering van Apple Computer, zodat Jochen en ik nieuwsgierig de verschillende dozen geopend hebben, om de nieuwste aanwinst van de firma in ogenschouw te nemen:

Een iMac 24/SD in geanodiseerd aluminum en met een glazen scherm, met duo-core Intel processor, 2.8 GHz, 2GB, 750 Gig harddisk, Bose Surround Sound System en enkele extra accessoires zoals EyeTV310 en een beugelarm om de computer aan de muur te kunnen hangen. Zoals bij de iMac de laatste jaren al vaker het geval was, zit de hele computertechniek in dit model mee ingebouwd in het extreem platte scherm (namelijk in de brede rand onder het scherm).


Om de muurbeugel te kunnen monteren moest eerst de originele voet verwijderd worden, voordat dan een extra hulpstuk aan de achterkant van het platte beeldscherm bevestigd kon wordenNa een beetje passen en meten hing de computer dan eindelijk tegen de muur, en werden ook nog 3 boekenplanken ernaast opgehangen. De kabels van computer en Bose Surround Sound System, die op het ogenblik nog losjes rondhangen, moeten natuurlijk nog allemaal “gekanaliseerd” worden, maar het zal duidelijk zijn hoe het eindresultaat moet worden…


Opnieuw dus een etappe verder in het inrichten van ons appartement.

De bedoeling is dat ons gastenverblijf gebruikt gaat worden door deelnemers aan meerdaagse Internet- en MultiMedia Cursussen die onze firma organiseert.

En dankzij dit appartement kunnen de deelnemers het nuttige met het aangename kombineren:
Iets bijleren en gelijktijdig samen met je partner genieten van de mooie Oostkantons door stress-vrije cursussen. Die cursussen kunnen dan ook nog als onkosten geboekt worden door jouw bedrijf…. Maar daarover vertel ik dan volgende maand wat meer.

’s Avonds heb ik dan nog met mijn zwager, de schrijnwerker, enkele uren zitten te mijmeren over goede handwerk eigenschappen, waarbij we dan uiteindelijk tot de volgende conclusie gekomen zijn:

Les 1: goed gereedschap is het belangrijkste.
Les 2: opruimen is erg belangrijk
Les 3: goed nadenken voor je begint kan ook niet schaden
Les 4: zorg dat je met je vingers wegblijft van de cirkelzaag….

En met deze mini cursus handwerk hoop ik dat iedereen door deze verregende dag komt…

Geplaatst in Zomer 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.