Zaterdag, 25 Augustus 2007

Prima dag gisteren, het weer is droog gebleven, en de zon heeft regelmatig geschenen. Vanochtend kan er nog een beetje mist hangen, maar die zal in Hoog België snel opgetrokken zijn en we mogen het hele weekend met zonnige opklaringen rekenen.


Op het vliegveld van de Ultra Lightmachines in Büllingen (700 meter van bij ons) was het gisterenmiddag een drukte van jewelste… er is zeker weer een meeting van de Feuervogel Club, want er waren meer vliegtuigjes dan gewoonlijk die over ons huis heen vlogen… Of is het gewoon omdat ze te lang hebben moeten wachten op mooi weer?
Vandaag nog eens gaan kijken, misschien een paar foto’s schieten.

Jochen is vandaag trouwgetuige bij het huwelijk van een van zijn vrienden en moet daarom als”chauffeur” het bruidspaar rondrijden. Reden waarom mijn (ondertussen al 7 jaar oude) cabriolet gisteren extra goed gepoetst moest worden. En Jochen heeft zich goed van zijn taak gekweten. Gelukkig zal het weer goed genoeg zijn om “oben ohne” rond te rijden.Het huwelijksgeschenk dat hij meebrengt heeft ook nog wat voeten in de aarde gehad, of beter gezegd: in het zand…

Omdat het bruidspaar hun huwelijksreis naar Mauritius maakt, heeft hij als dekoratie van zijn geschenk een mini strandstoel laten maken die gevuld is met een mannetje dat van een ananas gemaakt werd. En om de tropische idylle kompleet te maken moest het geheel op een zandstrand geplaatst worden.


Gelukkig had ik uit mijn recente “opgravingen” (te weten: de reparatie van het terras) wat zilverzand, vermengd met lavakies, opgedolven dat ik echter achteloos had weggegooid in de wei. Toen Brigitte vroeg of ik nog zand had, schoot me dat te binnen en snel was een emmertje gevuld.

Natuurlijk was het zand nat van de vele regen van de afgelopen dagen, dus eergisterenavond heeft Brigitte dat zand dan laag per laag in de mikrogolf oven laten drogen. Mieren die tussen het zand zaten hebben dus een hete ervaring beleefd…

Op deze manier droogde het zand en was het zilverzand niet meer plakkerig, waardoor het gezeefd kon worden en er dus perfekte zilverstrand achtige zand tevoorscheen kwam.

In de keuken van het gasten appartement is er ook weer wat veranderd. De oude koelkast die daar al 24 jaar in stond funktioneerde nog wel, maar de afdichting van de deuren was poreus geworden en daardoor kapot, waardoor de koelkast niet meer goed koelde. Bovendien was dat nog een koelkast van de oude stijl, die veel te veel stroom verbruikt.


Daarom hebben we dus een nieuwe koelkast laten komen en die werd gisteren gemonteerd door de leverancier. Lager stroomverbruik, en een van de laatste modellen die nog in de hoge kast past. Onze keukenkast heeft namelijk geen deur voor de koelkastopening, maar alleen een dekorplaat. En we moesten er perse een met vriesvak hebben, en die worden tegenwoordig alleen nog gemaakt voor inbouw achter de kastdeur. Nou ja, toch nog een exemplaar gevonden. Op deze manier is er in de keuken ook een ijsvakje, een grote diepvriezer hebben we voor onze gasten die hier verblijven namelijk niet nodig.


In de keuken heb ik ook de tweede poster opgehangen ter versiering van de wand: een vergezicht op Wirtzfeld.


En nog een levering is gisteren aangekomen: het vervangapparaat dat de digitale sateliet TV doorverbindt op de computer: de EyeTV 310 voor de iMac.

Ik heb er al even mee gespeeld, en jongens wat een mogelijkheden… veel meer dan met een normale digital receiver. Je kunt het TV beeld bijvoorbeeld vasthouden, en als je dan verder kijkt, loopt het beeld gewoon verder waar je gestopt was, het buffert dus de rest van de beelden. Ook kun je alle tv beelden direkt opnemen op je harde schijf, en is de digitale informatie vervolgens op de computer verwerkbaar om bijvoorbeeld te combineren met andere videoclips of eigen QuickTime Movies, muziek en foto’s…
Op die manier zou ik bijvoorbeeld in de toekomst in plaats van een geschreven blog ook een dagelijkse videoblog kunnen maken…

Ook het programmeren van op te nemen programma’s of het automatisch opstarten van een tv programma is met deze digitale combinatie een fluitje van een cent.
Of je kunt lijsten aanleggen van je favoriete zenders, en dat is bij 1700 zenders (zonder smartcard) dan ook wel nodig. En dan heb ik het niet eens over die 1200 andere zenders die alleen met smartcards ontvangen kunnen worden…

Een programmagids van wat er op het ogenblik (of op een in te geven tijd) op alle zenders loopt wordt automatisch in een gemakkelijk overzicht gegoten en kan op het zelfde scherm afgeroepen worden…. Jammer genoeg zijn de TV programm’s tegenwoordig niet altijd veel zaaks.

Maar daarom heeft ons multimedia systeem dan ook nog een DVD archief, een digitaal muziekarchief in combinatie met iTunes, een direkte toegang tot het internet, een webcam en Skype internet telefoon.


Ik zal er nog wel even zoet mee zijn…

Maar eerst wordt weer van het goede weer buiten genoten…. daar is ook nog het een en ander te doen!
Prettig weekend iedereen!

Geplaatst in Zomer 2007.

2 reacties

 1. Hubert,
  Een citaat uit ’t Nieuwsblad!
  Bloemenzee:
  De meeste dorpen in de Oostkantons hebben een aantal typische kenmerken: ze zijn vaak kraaknet, er is meestal geen aaneengesloten bebouwing en tussen de huizen is er veel groen. Bovendien pronken veel, vaak witte gevels met een weelde van bloemen. Tussen de dorpen glooien weiden, die veelal omzoomd zijn met meidoornhagen. Als die hagen in bloei staan, is er op het groene land van horizon tot horizon een langgerekte witte bloemenzee te zien.

  Mooi beschreven!
  prettig weekend,
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.