Zondag, 26 Augustus 2007

Een prachtig weekend, gisteren heeft ononderbroken de zon geschenen, en ook vandaag mogen we dat verwachten nadat de ochtendnevel opgtrokken is.

Ik heb gisteren bijna de hele dag buiten gewerkt, aan de trap naar onze voordeur:


Daar had ik in Juli (voordat de luchtfoto’s gemaakt werden) al eens het onkruid gewied, en twee weken geleden heb ik nog eens met onkruidverdelger gesproeid, maar de groene aanslag op de stenen begon te veel te worden, en het werd zelfs plaatselijk een beetje glad door de groene smurrie.

Vandaag dus met staalborstel en Cif reinigingsmiddel steen voor steen afgeschrobd, want met de hogedrukreiniger wilde ik er niet meer aan beginnen: Verleden jaar heb ik dat gedaan en toen zijn alle voegen uitgespoeld geworden, zodat die weer met zand opgevuld moesten worden. Dus dan maar liever een beetje handarbeid en netjes met de borstel geschrobd. Met water uit de regenwaterput dan nagespoeld, en het resultaat mag gezien worden.


Brigitte is met haar zus naar de trouwpartij gaan kijken waar Jochen trouwgetuige is. Zij heeft mijn camera meegenomen en volgende foto’s stammen dus van haar:


Daar komt de bruid….

Het trouwpaar heeft wel geluk gehad met het weer! Dat moet dan wel goed gaan!Een erg mooie foto waar de lucht zich weerspiegelt in het venster van het gemeentehuisToen het bruidspaar buiten kwam gooiden de mensen rijst.
Gelukkig alleen met losse rijstkorrels, en niet met pakken tegelijk!

Onderweg heeft Brigitte dan nog een aantal foto’s gemaakt van mooie tuinen en bloemen…

Dit is slechts een kleine greep uit haar foto’s, ik kan natuurlijk slecht alle 161 foto’s die ze getrokken heeft hier op de website tonen….

Maar op de terugweg zijn de beide zusjes ook nog bij hun broer, de schrijnwerker, voorbij gegaan, die bezig is een nieuwe hal naast zijn bestaande hal te bouwen in het industrie terrein van Büllingen. Vandaag werd de isolatie op het dak aangebracht. Zijn zonen willen allemaal in de zaak van hun vader, en dus moesten ze vandaag allemaal meehelpen… De schrijnwerkerij is overigens vooral gespecialiseerd op houtdraaierij, dus ronde staven voor trappen, leuningen en dergelijke, maar men maakt ook binneninrichtingen op maat en houtsnijwerk. Echt ambachtelijk werk, ondersteund door modernste computergestuurde machines.


Ook leuk te zien zijn de ooievaars op de silo voor het zaagsel naast de schrijnwerkerij, die de silo een beetje moeten opfleuren.
Let ook op het webadres…


Geplaatst in Zomer 2007.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert

  Als je volgende maal nog eens mos dient te verwijderen, eens proberen met “javel La Croix +”.
  Zeerst de stenen nat maken, zodat het mos goed nat wordt, daarna innevelen met “echte Javel La Croix + ” (het is voornaam dat je geen andere en goedkopere neemt, want dan werkt het niet zo goed”
  Ook niet in de volle zon, want dan droogt het te vlug uit.
  Nadat het ingewerkt is , er eens met de schuurborstel over gaan, en weg is het groen.
  Als je regelmatig een gieter water met javel over de stenen uitgiet dan blijft het groen langer weg.
  Opgepast voor je kledij en de ogen. Best een veiligheidsbril opzetten, zeker tijdens het innevelen.
  En wordt je van het schruren te moe, bij de meeste hogedrukreinigers (bv Kärscher) kan je een schuurstuk met ronddraaënde borstels kopen. Dan is de klus snel geklaard.
  Heb zelf mijn “klinkers” voor 2 jaar behandeld met een klinkerbescherming(een soort van doorzichtige latexverf), het groen blijft weg, doch de diepe kleur werd grouw.
  Hier in het Antwerpse nevelig tot 12:00 , nu komt de zon er door. Hopelijk kunnen we nog wat in de tuin zitten, al is het gras vochtig en schijnt de zon niet hard genoeg om het nog te drogen.
  Het lijkt wel een vroege herfst.
  Groeten

  Jos

  Jos, ik heb ook zo’n draaiborstel van Kärcher, maar het is gebleken dat die toch te veel de voegen tussen de bakstenen van de trap weghaalde, doordat hij het water spuit met te hoge druk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.