Dinsdag, 28 Augustus 2007

Gisteren heeft de hele dag de zon geschenen in Hoog Belgie, en ook vandaag begint de dag met opklaringen tussen de stapelwolken. Toch zou het vandaag meer bewolkt zijn, maar de vooruitzichten zijn dat het droog blijft en ook de komende dagen zouden we van een hogedrukgebied naast Ierland kunnen profiteren. Dat betekent dat er dus iets frissere lucht uit het Noorden naar ons toekomt, maar de storingen worden tegengehouden.


Al met al geen slecht weer om ook nog buiten een beetje te werken.

Ik heb gisteren een beetje gewerkt aan de elektroleidingen in de garage die de bewegingsmelders in de appartementsgang van stroom moeten voorzien. En ben naar de tuinmarkt geweest om rindenmulch (boomschors snipsels) te kopen die her en der in de tuin gestrooid moeten worden om het onkruid een beetje tegen te gaan.

Vandaag probeer ik tijd te vinden om het grasveld te maaien, de berkenbomen bij de buurman beginnen al aardig hun bladeren te verliezen, en ik zal met de grasmaaier (op hoge stand) eerst over het grasveld bij ons moeten rijden om de bladeren op te zuigen.


Die heb ik nodig voor de twee bloembakken naast de appartements ingang, daarin liggen nu onderin een aantal takjes en zaagmeel, en dan komen er dus die bladeren op, voordat er dan bloemaarde in gevuld wordt. op die manier zal onderin de bakken een natuurlijke compostering plaatsvinden. Zegt Brigitte.


Wat de tuin en de planten betreft is zij de expert… ik ben daar niet zo’n kei in…

Iedereen een prettige dag gewenst…

Geplaatst in Zomer 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.