Zondag, 2 September 2007

Gisteren is het praktisch de hele dag droog gebleven, maar wel zwaar bewolkt. Voor vandaag zouden we toch met een beetje nattigheid moeten rekening houden…


Het weer vandaag in Wirtzfeld om 11.00 uur: zwaarbewolkt, voorlopig nog droog

Gisteren een druk sport weekend gehad: (passief dan wel… voor de tV): En uiteraard moet hier een felicitatie uitgaan naar “onze” 4 meisjes van de 4×100 meter Estafette die op de Atletiek WK in Japan Brons haalden: Olivia Borlée, Hanna Mariën, Elodie Ouedraogo en Kim Gevaert verbeterden zelfs het Belgisch record, dat ze in de kwalificaties nog hadden aangescherpt. De nieuwe toptijd bedraagt nu 42″75.
Terwijl Hans Van Alphen in Osaka voor een stunt gezorgd. Hij werd elfde op de tienkamp en mag naar Peking. François Gourmet werd 15de. Ook voor deze twee een hartelijke proficiat.
Daniele Bennati heeft in Vigo de eerste rit in de Ronde van Spanje gewonnen. Tom Boonen eindigde als vijfde. Een beetje gehinderd bij de sprint werd hij wel op de laatste meters, maar voor ons is 5 ook OK!
Als het maar clean blijft.

Wat hier netjes achter elkaar in de rij staat zijn 4 oude eetkamerstoelen, die wij nog op zolder hadden staan. Die hadden vroeger een rieten zitvlak, maar die waren dus door de jaren heen helemaal versleten.


Met de hulp van een neefje zijn deze stoelen nu gerestaureerd en staan hier in de gang nog een beetje te luchten en te drogen na de laatste lakbeurt van de nieuwe zitvlakken.


Nu komen er nog kussens op die bij de kleuren van de keuken gordijnen en het behang passen, en kunnen de oude buro stoelen in de keuken van ons gasten appartement vervangen worden zodat die een echte eethoek krijgt…

Dit weekend hadden we ook een ander neefje op bezoek, eentje van 10 jaar: een van de petekinderen van Brigitte, en het was interessant te zien welk TV programma er bij hem op het verlanglijstje stond: Wrestling (SmackDown op DSF).
Hebben wij vroeger met onze kinderen ook een tijdlang gekeken, todat we ooit eens met hen in Brussel-Vorst naar een live voorstelling zijn geweest, en toen duidelijk hebben meegemaakt wat een “nepshow” dit wrestling gedoe in feite is.

Sindsdien hebben we nooit meer gekeken, was de pret er voor ons en de kinderen vanaf. Ons neefje is nog niet zover, dus hij had er gisterenavond zijn plezier aan…

Vandaag doen we het nog een beetje rustig aan… (vanmiddag staat een bezoek aan McDonald op het programma met het neefje) en ik zal ook vandaag de tweede etappe van de Ronde van Spanje bekijken terwijl ik langzaam wegdut in mijn luie zetel.

Jullie ook een gezellige en rustige Zondag…


Geplaatst in Herfst 2007, Zomer 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.