Vrijdag, 7 September 2007

Gisterenmiddag is dan eindelijk de zon opnieuw doorgebroken bij ons in Hoog België en werd het een stuk minder grijs als de afgelopen dagen. Maar ook voor vandaag moeten we nog rekening houden met af een toe een regenbui. Allemaal de schuld van een hogedrukgebied boven Ierland, dat maar niet wil opschuiven en sinds twee weken ervoor zorgt dat we in een noordelijke luchtstroom zitten: polaire lucht zorgt dus voor frisse toestanden en voert ook regelmatig regenwolken van de noordzee naar ons toe. Zou dat een beetje opschuiven, zouden we drogere landlucht en meer zon krijgen. Maar misschien krijgen we dat volgende week dan nog.


Alsof het herfst is… grijs

Onze gasten uit Australië zijn gisterennacht bij ons aangekomen, hun vliegtuig had vertraging in London waardoor ze pas rond 23.00 uur in Zaventem aankwamen waar Jochen ze heeft afgehaald. Het is het schoonzusje van zijn “gastzusje” uit Australië met zijn vrouw. Niet helemaal duidelijk? Jochen heeft in 1993 zes maanden in Australië bij een familie in Adelaide gewoond als uitwisselstudent, en de dochter des huizes aldaar is ondertussen getrouwd met een jongen, wiens zus vandaag met haar man dus bij ons op bezoek is.


Jochen had alvast een passende trui uitgezocht om zijn gasten te ontvangen

Deze ochtend hebben Sam(antha) and Luke samen met ons gezellig ontbeten, voordat Jochen dan met hen onze streek is beginnen te verkennen:


vlnr: Jochen met Luke en Sam(antha) uit Adelaide, Australia

En de 1ste beoordeling op onze gastenkamer: “marvelleous, it’s great…”

Ook dit weekend: weekend van het erfgoed…

Het weekend van het patrimonium van 8 en 9 september staat ook in de Oostkantons in het teken van het militaire erfgoed. De Duitstalige Gemeenschap heeft voor de gelegenheid een programma opgezet, dat een bezoek omvat aan het militaire Kamp van Elsenborn in België en aan het oude Belgische militaire Kamp ”Vogelsang”, in de Duitse Eifel.

Shuttlediensten van de ene plaats naar de andere zullen gedurende het ganse weekend worden ingezet. Zowel in het ene kamp als in het andere is het architectoraal erfgoed uitzonderlijk.

Terwijl dat van Elsenborn nog steeds wordt gebruikt als oefenplaats voor het Belgisch leger, wordt dat van Vogelsang, voorheen oefen- en indoctrinatiekamp voor de elite van de nazi’s, na de teruggave op 1 januari aan de Duitse Overheid, voor burgerlijke doeleinden gebruikt.

Het is omgeven door het nieuwe nationale park van de Eifel, 11.000 hectaren groot en aan zijn voeten ligt het grootste meer van de Eifel, de « Rursee ».

Hier het PDF dokument downloaden… voor de juiste details en vertrektijden van de shuttle bussen.

Laten we hopen dat het morgen mooier weer wordt.
Prettig weekend alvast!

Hier klikken: Cursus Internet Onderweg

Geplaatst in Herfst 2007, Oostkantons Events, Zomer 2007.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert

  Sympatiek volkje die Australiers.
  Merk je ook op de Vlaamse TV met populaire series.
  Is ooit begonnen met the Flying Docters.
  Nu met Neighbours, Home and Away, All Saints, McLeod’s Daughters enz. enz.

  Pierre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.