Zaterdag, 8 September 2007

De dag begint hier alvast een beetje grijs, maar de vooruitzichten voor vandaag zijn beter: het zou praktisch de hele dag droog blijven, en ook de zon zou er vandaag regelmatig kunnen doorkomen.


Goed voor onze gasten uit Australie, die nog het een en ander willen zien in onze streek: gisteren heeft Jochen zijn kennissen rondgereden in Wirtzfeld, en zijn ze o.a. naar Monschau geweest. Vandaag staat de monumentendag op het programma met een bezoek aan de oorlogsmusea in Elsenborn en Kamp Vogelsang. En natuurlijk een uitstapje naar Luxemburg… om ook daar een foto aan de grens overgang te maken: drie landen bezoeken op 3 dagen tijd is voor hen net zo belangrijk als verschillende pubs en biersoorten uittesten…

Brigitte en ik zijn gisteren wezen inkopen in drie verschillende supermarkten, en tegen de avond kwam dan ook nog de nieuwe inbouwbakoven voor onze keuken.

Onze oude had immers na 27 jaar de geest opgegeven, en de grote moeilijkheid was om er eentje te vinden die past bij de rest van de elektrische apparaten in de keuken die al eerder vervangen waren.


Tegenwoordig hebben de meeste inbouwbakovens een glanzende inox deur. Maar die vinden wij dus niet zo mooi, en je ziet daarop ook veel beter vettige vinges: je bent dus constant aan het poetsen. Reden waarom wij specifiek gezocht hebben naar een model dat nog met bruine glasdeur geleverd wordt, en die hebben we dus ondertussen gevonden.


En jawel: deze heeft dus een digtaal klokje, zodat ik eindelijk van dat eindeloos getik af ben die onze oude bakoven produceerde met zijn kapotte mechanische klokje…

Vrouwen beweren wel eens vaker dat “mannen niet selektief kunnen luisteren”, en misschien is dat ook wel zo, maar ik had de laatste jaren inderdaad steeds maar dat getik van dat klokje in mijn oren: in de keuken, in de woonkamer en in het kantoor… Dat hoort dus nu tot het verleden en kan ik me weer concentreren om andere geluiden op te vangen… haha

Nu nog zien dat we een paslijstje tussen oven en mikrogolf vinden omdat de inbouwmaat van deze oven iets kleiner is dan de oude die vroeger in de keukenkast stak. Maar daar vind ik nog wel een oplossing voor.

Toch wel een prestatie van Brigitte, dat onze keuken, die nu al 27 jaar staat, nog altijd in prima staat is. En ook een goed teken voor de keukenfabriek die deze keuken gemaakt heeft, en waarvoor ik in mijn jonge jaren vertegenwoordiger in België ben geweest: Nobilia uit Gütersloh: niet de duurste, maar wel een kwaliteitskeuken.

Zo, en als het weer vandaag meezit gaan Brigitte en ik ook naar de open Monumentendag in Elsenborn en Vogelsang (zie ook het bericht gisteren daaromtrent).

En jullie allemaal een prima weekend gewenst!

Geplaatst in Zomer 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.