Zondag, 9 September 2007

Deze ochtend nog droog, maar kans op een verdwaalde regenbui blijft.

Op sportief gebied ook weer enkele goede resultaten: Stijn Devolder draagt vandaag de gouden trui in de Ronde van Spanje nadat hij in de tijdrit de derde plaats haalde en daardoor nu het klassement aanvoert. En Justine Henin (WTA-1) heeft zaterdagnacht op de US Open haar zevende grandslamtoernooi gewonnen. Svetlana Koeznetsova (WTA-4) was een maatje te klein voor onze landgenote. Eerder deze week versloeg Justin de beide Williams zusjes in dit toernooi.

We krijgen regelmatig bezoek, waarschijnlijk ’s nachts of ’s morgens vroeg, van een aantal dieren die in ons bloemenperk naar insekten zoeken. En ik neem aan dat het eksters zijn, want de grote stukjes boomschors die tussen de planten liggen, liggen elke morgen naast het bloembed op het terras, en die kunnen de mussen waarschijnlijk niet bijzijde smijten…


Ik heb er niet direkt een oplossing voor, opvoeden van wilde vogels lijkt me erg moeilijk, maar misschien hebben jullie een idee?

Ons bezoek uit Australië was enthousiast over mijn Goggomobil uit 1964. In Australië heeft er lange tijd een reklame spotje met een bekende acteur gelopen voor de gouden gids in Australië, waarin een gele Goggomobil de hoofdrol speelde. Ze hadden er zelfs een speciaal liedje voor gecomponeerd, “geee-ooo, geee-geee-ooo” dat de spot begeleidde, en de Goggomobil werd door die tv spot razend populair. Er is zelfs een klein fabriekje geweest die niet alleen de Goggomobil daar importeerde en assembleerde, maar ook op basis van ’t Goggomobil chassis een sport cabriolet ontwikkeld uit kunststof. De spotjes handelden steeds weer over het zoeken naar wisselstukken, en dat de gouden gids dus de plaats bij uitstek was om die wisselstukken te vinden…

Tegenwoordig hebben we een ander liedje om iets te vinden… Gee-ooo-ooo, gee-ell-eee oftewel: Google.


Gisteren werd er dus van de gelegenheid gebruik gemaakt door onze gasten om een paar foto’s te schieten van de Goggo, om thuis trots te kunnen opscheppen dat ze hun Europatour in dit wagentje gemaakt hebben…
nou ja, een goede kijker zal wel zien dat de Goggo op de aanhangwagen staat…


’s Middags zijn we dan nog naar de Monumentendag in Elsenborn geweest en zijn met de pendelbus tot aan het complex in Kamp Vogelsang gereden.


Klein is de wereld: Jochen en zijn Australisch bezoek zagen we onverwacht in Elsenborn terug bij het militaire museum

Er was veel volk. Een interessante rondleiding gehad, en weer heel wat geleerd over onze eigen streek.


Tweepersoons veiligheidsgordel…?

Gelukkig heeft de pendelbus ons overal heengebracht en hoefden we dus niet te ver te lopen, wat met Brigitte’s voet nog altijd moeilijk is.

En natuurlijk een hele serie foto’s gemaakt, waarvan morgen dan nog enkele hier getoond gaan worden (zodoende heb ik morgen ook nog wat te berichten…).

Voor het Casino van de kazerne Elsenborn

Iedereen een prettige Zondag!

Geplaatst in Zomer 2007.

2 reacties

 1. Goeiemorgen Hubert…
  en Brigitte. Jouw hibiscus bloeit nog steeds zie ik. Idd weinig aan te doen tenzij een vogeldraad ( klein gaasdraad) thv 20 à 30 cm rond je perkje spannen. Mss komen de vogels nog wel zoeken naar insekten maar krijgen ze geen kans om de boomschors uit het perk te gooien.
  Het kamp van Elsenborn en ook Vogelsang staan nog op ons lijstje van ‘te bezoeken’. Ik ben benieuwd naar wat je daarover te vertellen hebt.
  Prettige dag nog!
  Mies

 2. Hubert,

  Wat je ook kan proberen om de vogels weg te houden uit je bloem- en plantenperk is het hangen van sliertjes aluminiumfolie (+/- 20 à 25 cm. lang) aan verschillende takken van de aangeplante struiken of eventueel op stokjes vastbinden en deze tussen de aanplant in de grond steken. Het bewegen van de aluminiumfolie door de wind en het metaalachtig geluid dat hierbij geproduceert wordt, schrikt meestal vogels af.
  Dit is in ieder geval zo voor kleine vogels. De veel grotere eksters laten zich hierdoor misschien niet afleiden, maar dan kan je nog het volgende ook eens proberen. Blaas enkele ballonnen op en teken er een gezicht op met zwarte stift (ogen, neus, mond) en hang deze ballonnen vervolgens laag genoeg op tussen de planten (vastbinden met een koordje aan takken of aan losse stokjes). Het bewegen in de wind van een mensengezicht op ‘vogelhoogte’ schrikt meestal wel elke vogel af.
  Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.