Dinsdag, 11 September 2007

Stel je voor, de weersvoorspellingen zien verbetering in het weer vanaf morgen: het zou eindelijk nog eens zonnig met brede opklaringen kunnen worden als het ochtendgrijs is weggetrokken.

Vandaag echter zou er, net als gisteren, nog meer motregen kunnen vallen…

Het beste maar niet vertwijfelen met deze vroege herfst…

Het wordt ondertussen spannen rondom de Belgische Grand Prix 2007 in Spa Francorchamps: nog maar 3 punten verschil tussen Hamilton en Alonso, en a.s. Donderdag komt er een uitspraak over het zogenaamde “bedrijfsspionage verhaal” dat eigenlijk al afgesloten bleek, maar door de vrijgave van Email verkeer door Alonso nu een staartje krijgt.

In de media wordt natuurlijk vandaag weer ruim aandacht besteedt aan de 11de September 2001; een dag die de wereld toch wel danig veranderde. En zoals ik inderdaad al vreesde, schijnt het aantal slachtoffers van toen waarschijnlijk overtroffen te worden door het aantal slachtoffers, die achteraf sterven omdat ze zonder gasmaskers soms dagen, en soms weken lang, in New Yorker lucht hebben gewerkt die vergiftigd was door het stof van de ingestorte Twin Towers. Terwijl van hogerhand officieel werd meegedeeld dat er geen giftige stoffen in de lucht zaten… Zo zie je maar hoe ze de mensen steeds maar weer iets voorliegen.

Leuker nieuws: Nadat Jochen onze gasten uit Australië naar de luchthaven heeft gebracht (er staan nog enkele Europese landen op hun planning), heb ik beneden in het appartement nog een beetje kunnen werken: we hebben namelijk een koopje op de kop getikt bij de bouwmarkt: een computermeubeltje voor 20 €, met een frame uit aluminium buizen, netjes afgewerkt, geen ontbrekende schroeven, met wieltjes, beuken planken (inkl. staalmoeren in de planken voor de bevestigingsbouten!) en een uitschuifbaar toetsenbordtablet op kogellagers. Plus een draaiplankje voor de muis.
Dan vraag je je toch af: hoe kunnen ze zoiets maken voor dat geld!


Ik wil namelijk in de appartementskeuken een van onze oudere computers neerzetten; na het installeren van de combinatie Computer/TV in de slaapkamer tegen de muur vind ik persoonlijk dat het werken aldaar aan die computer toch een beetje omstandelijk is, omdat het beeldscherm relatief hoog zit. Dit, omdat die computer ook gebruikt kan worden om TV of DVD of Slideshows of Musicvideo’s vanuit het bed te kunnen bekijken.

Zodoende komt er in de keuken dus een tweede (desktop) computer te staan waaraan men inderdaad beter kan zitten te werken na het volgen van een van onze computercursussen in ons computerlab.

Ook heb ik verleden week in een van de supermarkten twee relatief grote brandblusapparaten op de kop kunnen tikken, elk met 2 kg bluspoeder. De bijgeleverde bevestigingshouder maakt het mogelijk deze tegen de muur op te hangen, en zo heb ik er eentje in de gang van het appartement,


en de tweede in een hoekje van onze eigen garderobe opgehangen.


Hopelijk hebben we ze nooit nodig, maar voor 15.99 € per stuk zou het dom zijn dergelijke apparaten niet in huis te hebben.

Feitelijk vroeger nooit over nagedacht, totdat we nu met de renovatie van het appartement bezig waren.
Prettige dag nog!

Advertentie:
Last minute Appartement tijdens Grand Prix Spa-Francorchamps 2007

Geplaatst in Zomer 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.