Donderdag, 13 September 2007


Wirtzfeld deze ochtend: de zon breekt door!

Na een schuchter zonnetje gisterenochtend vroeg, is het al gauw weer behoorlijk bewolkt geworden in Hoog België. Rond de middag werden dan de opklaringen breder, en in de latere middag heb ik zelfs het gras gedeeltelijk kunnen maaien. Toch is het vrij fris gebleven.

Toch is de grond nog redelijk nat, waardoor de grasmaaier af en toe sporen trok, dus heb ik er maar de brui aan gegeven. Vandaag hopelijk meer zon, dan kan ik dat werkje afmaken. Maar de nacht is alvast erg koud geweest, men meldde zelfs hier en daar lichte vorst aan de grond.

Mijn plan met het gaas rondom het bloemperk is niets geworden, het gaas van de dakgoot dat ik over had, was te laag en te flexibel, dat werd dus niets.

Wel hebben we de planten in de twee bloembakken voor de appartementsdeur geplaatst. Alles is daar klaar om nieuwe gasten voor de Grand Prix te verwelkomen.


Ons appartement is klaar voor de Grand Prix gasten…

Gisteren hebben ons nog diverse mensen uit alle uithoeken van Europa gekontakteerd om het appartement te kunnen huren, en uit de krantenberichten kunnen we opmaken dat de hotels en vakantiehuizen in de Oostkantons en ver daarbuiten ondertussen ook volzet zijn.

Is dus niet meer zo gemakkelijk om nog ergens onderdak te vinden voor de komende dagen. Maar voor de plaatselijke horeca is het alleszins een goede zaak.

Toch zijn er dit jaar nog niet zoveel tickets voor de Grand Prix verkocht (men spreekt van 60.000 in de voorverkoop), en dat ligt zeker aan het feit dat de F1 verleden jaar in België is uitgevallen.

De laatste vooruitzichten zijn alleszins dat we een droog weekend tegemoet gaan, dus geen spectaculair waterballet op het circuit van Spa Francorchamps.

We zullen zien…

Overigens, gisterenavond nog in een reportage op de Duitse TV “geleerd” dat ik, wanneer ik een bijzonder koopje te pakken heb gekregen (zoals dat computermeubeltje eerder deze week), dit feit gepaard gaat met een “geluksgevoel” dat nog dateert uit de oertijd, indien men een bijzonder goede jachtvangst heeft gemaakt. Typisch man dus…

Weten we dus ook weer.

Geplaatst in Zomer 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.