Vrijdag, 14 September 2007


Wirtzfeld deze ochtend

Gisteren is het inderdaad prima weer geweest, regelmatig de zon zien schijnen en de temperaturen gingen ook wat hoger, alhoewel dat toch al een beetje tegenvalt.

Vandaag zou er mogelijk een buitje kunnen vallen, voordat we dan morgen naar een opnieuw zonnig weekend kunnen uitkijken.

Naast mijn administratief werk heb ik ook buiten van het weer kunnen profiteren om het gras verder te maaien, en wat te werken aan het onkruid in de voortuin. Ook enkele planten uitgegraven die ofwel bij de buren gaan “wonen”, ofwel teruggeplant worden na de onkruidbehandeling van de ondergrond. Daarna kan dan de boomschors verdeeld worden en hebben we hopelijk volgend jaar minder onkruid tussen de planten.

Jochen moest gisteren het bruidspaar van twee weken geleden gaan afhalen op de luchthaven Frankfurt, die zijn dus nu teruggekeerd van hun huwelijksreis naar Mauritius. Hij denkt er ook over na om volgende week met enkele vrienden naar de IAA show in Frankfurt te gaan, waar de nieuwste automodellen getoond worden. En tussendoor staat er nog een party op het programma van een van zijn vrienden die … in Frankfurt woont. En dat is moeilijk te combineren met de trip naar de IAA. Ik heb al gesuggereerd dat hij maar best een kamer gaat huren in Frankfurt, want elke trip is toch zo’n 500 km heen en weer. Nou ja, zo’n vaart zal het wel niet lopen.

Gisteren zijn ook een nieuwe monitor en de WIFI apparatuur voor de computer gekomen, die na het Grand Prix weekend in de keuken/living van het appartement geïnstalleerd worden. De (oudere desktop) computer die in de keuken geïnstalleerd gaat worden heeft namelijk geen standaard draadloze WIFI ingebouwd, en ik had geen internet aanlsuiting in de keuken voorzien omdat dat daar eerst niet nodig/gepland was.
Als dan ook nog de nieuwe badkamermeubeltjes eind volgende week komen, kunnen we de klassificatie aanvragen en beginnen met de speciale multimedia cursussen te promoten. Onze “grotere” cursussen worden hoofdzakelijk aan nederlandse en vlaamse collega website builders uit onze branche gegeven, die daar aan de hand van onze ervaringen hun eigen performance kunnen verhogen. Ben benieuwd.

Overigens, ik heb ook een schema gemaakt van het appartement:


Plattegrond van het appartement: klik om in te zoomen

Aan de hand hiervan is het misschien duidelijker waarover ik de laatste maanden tijdens mijn renoverings werkzaamheden regelmatig heb geschreven. Het plan heb ik geprint, en hangt in een lijstje naast de brandblusser, samen met een aantal noodnummers, zodat onze gasten op alle eventualiteiten voorbereid zijn. (Een van de regels die het Ministerie voor Toerisme in de Duitstalige Gemeenschap voorschrijft).

De verantwoordelijken van dat Ministerie wilden overigens volgende week Dinsdag al komen kijken om ons appartement een klassificatie te geven als vakantiewoning, maar die heb ik dus moeten vragen om hun bezoek nog een weekje uit te stellen vanwege de missing badkamermeubelen.

In de Duitstalige Gemeenschap worden namelijk alle vakantiewoningen volgens een puntensysteem in één van 4 klassen genoteerd, voordat men ze als vakantie woning mag adverteren. Die klassificatie is niet verdeeld in sterren, maar in Aren, dus je kunt ofwel 1, 2, 3 of 4 aren in je vaandel voeren, en krijgt ook een schild aan de deur om die klassificatie aan te geven.

In het geval van ons appartement is het dan wel geen echte vakantie woning, omdat het hier gaat om gespecialiseerde multimedia cursussen die onze firma wil aanbieden in combinatie met een verblijf in de Ardennen, maar zo’n klassificatie is alleszins niet verkeerd om eventueel ook “normale” gasten te kunnen beherbergen. Met een been naar de pensioengerechtigde leeftijd stappend, is een dergelijke overweging natuurlijk niet verkeerd.

Ook bestaat er een duidelijk enthousiasme van het Ministerie voor ons initiatief, men zoekt dar steeds naar nieuwe ideeën om een extra meerwaarde aan een verblijf voor de gasten in de Duitstalige Gemeenschap te koppelen, en de soort cursussen die wij aanbieden is dus weer iets nieuws in het pallet van heel veel verschillende aktiviteiten die je hier in de Oostkantons kunt beleven. Het is immers niet alleen de sneeuw of de heide of de bossen of de stuwmeren of de gastronomie die onze streek zo aantrekkelijk maken.

Zo, met het bovenstaande dan toch maar weer een beetje reklame voor de Oostkantons gemaakt…

Probeer maar van een leuk (zonnig) weekend te genieten, bij jullie thuis of bij ons in de Oostkantons!


Wirtzfeld deze ochtend

Geplaatst in Zomer 2007.

2 reacties

 1. Goede Morgen Hubert

  Heb je zonet via je persoonlijk e-postadres een serie met pictogrammen toegestuurd.
  Deze maken deel uit van je grondplan, en verduidelijken op een internationale wijze de noodplanning.
  Het bestand mat welke enkele MB, mocht je het niet binnengekregen hebben, dan lees ik het wel.

  Jos

  PS : heb je je verzekeraars op de hoogte gebracht van je voornemen ?

  bedankt Jos. Je schrijft daar interessante thema’s, ik zal zeker nog kontakt met de verzekering en brandweer opnemen!

 2. He Hubert,
  Heb ik ergens wat gemist? Hoe is het met je bloemperkje op ’t terras … of nog geen tijd voor gehad?
  Want jij hebt ook wel altijd iets te doen.
  Wij zijn hier ons tuinhuis in elkaar aan ’t timmeren. Eerst helpen sappen … nu ben ik effe binnengekomen
  om eten te maken, want ik moet zorgen dat mijn ventje recht blijft hé.
  Mooi weer is ’t trouwens … het doet deugd om het zonnetje nog eens op je bolletje te voelen.
  groetjes
  en prettig weekend aan allen,
  Marlies

  Zie gisteren: Mijn plan met het gaas rondom het bloemperk is niets geworden, het gaas van de dakgoot dat ik over had, was te laag en te flexibel, dat werd dus niets… Bovendien was het ook nog te weinig om helemaal rondom te spannen. En inderdaad, hier is altijd wel wat te doen, heb oook van het mmooie weer geprofiteerd en wat hout omgeladen uit de wei naar het tuinhuisje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.