Zaterdag, 15 September 2007


Wirtzfeld deze ochtend

Gisteren is het weer eindelijk de hele dag zonnig geweest. Deze ochtend begon een beetje nevelig, maar na het optrekken van de nevel zal het ook vandaag en morgen overwegend zonnig blijven in Hoog België en zullen de temperaturen nog eens wat verder omhoog kunnen gaan. Alhoewel de zon toch al behoorlijk van zijn kracht aan het inboeten is.

Onze streek staat dit weekend in het teken van de Grand Prix in Spa-Francorchamps. Die sport krijgt wel een wrang bijsmaakje na de beslissing Donderdag van de FIA om het MacLaren een boete op te leggen van 100 miljoen USD en hen de punten voor het constructeurs klassement in te trekken. Vreemde zaak, waarover wij als buitenstaanders natuurlijk alleen maar de wenkbrauwen kunnen optrekken.

Ik ben gisteren begonnen om een deel van het openhaard brandhout dat op de weide naast ons huis ligt, onder het afdak van ons tuinhuisje onder te brengen. Daar kan ik er immers gemakkelijk bij, ook als het regent of sneeuwt (de winter komt beslist…), zonder natte voeten te krijgen. Van dat stapelwerk krijg je het snel warm, teken dat het brandhout goed zal verwarmen…

Het was al weer een paar weken geleden dat ik zulk zwaar werk had verricht en heb dat gisterenavond dan ook gemerkt: vroeg naar bed en lang geslapen, waardoor deze blog wat later als gewoonlijk verschijnt.

Vandaag nog het een en ander in de tuin doen, en nog maar eens al mijn gereedschap dat her en der verspreid ligt, sorteren en de garage opruimen. Zodat ik plaats vind om in ons computerlabo een beetje meer zitplaats te creeren, want dat zal binnenkort ook gebruikt worden voor de gespecialiseerde multimedia cursussen die wij aanbieden.

Er is dus genoeg te doen hier.

Profiteer van dit mooie weekend!

Geplaatst in Zomer 2007.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert

  Ja hout stapelen is september (maand) werk.
  Vroeger de ‘sprokkel of houtmaand” genoemd, omdat de oogst (maand) binnen was en het dan tijd werd om de nodige hout reserves aan te leggen om de komende winter toch een beetje behaaglijk door te komen. Het was hout sprokkelen, want het “echte hout” was voor de “heer” en in mindere , maar toch ook , voor de “clerus”
  Als nu (zaterdag 19:35) naar de valey web-cam kijk , dan worden de bomen behoorlijk goud gekleurd bij de ondergaande zon. De herfst heeft haar intrede gedaan. Ook hier bij ons, de wilde kastanje laat zijn vruchten vallen. De Ierse Rozen (Irish Roses) stonden dit jaar bijna een maand te vroeg in bloei, en laten nu hun bladeren reeds vallen. Voorspelt niet veel goeds voor de komende maanden. Een vroege koude (winter) ? Of dit met sneeuw zal zijn valt af te wachten. Als er deze winter even veel water valt als in de na-lente dan mogen de “latten” al in de was gezet worden.
  Vandaag en morgen nog wat genieten van de late zomer.

  Groetjes aan allen

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.