Zondag, 16 September 2007

Prima weekend weertje, we zullen er maar van genieten.

Toch zullen we deze namiddag af en toe voor de TV zitten om te zien hoe de ontwikkelingen tijdens de Grand Prix in Spa Francorchamps zullen zijn: Ferrari start met 2 wagens op de voorste rij, Maclaren Mercedes op rij 2.
De tienduizenden bezoekers in Hoog België zullen alleszins waar voor hun geld krijgen, het is immers een spannende aangelegenheid met zo weinig punten verschil tussen de koplopers.

Daarna staat nog een verjaardags bezoekje bij familie op het programma, we hebben dus de Zondag al goed verpland, maar gelukkig hoeven we daarvoor niet uit het dorp weg.

Later deze namiddag zal namelijk de grote uittocht uit de Oostkantons plaatsvinden, en pas daarna keert de rust in onze streek terug.

Dan gaat alles weer zijn normale gangetje en worden de Oostkantons weer dat wat ze de rest van het jaar zijn: een prachtig natuurgebied met veel frisse lucht en weinig verkeer.

Met de enthousiaste ervaringen van onze gasten die wij met ons appartement deze week al hadden, komt automatisch de vraag op (en niet alleen bij ons, maar ook al bij enkele lezers van onze website), of wij het appartement niet alleen voor onze internet cursussen, maar ook voor de normale toeristen die in onze streek willen vertoeven, ter beschikking zullen stellen.

Een ding is alleszins erg moeilijk voor ons: in te schatten in hoeverre er überhaupt vraag is naar een vakantiewoning voor slechts 2 personen voor midweek en weekend arrangementen, en tegen welke prijs zodat het voor onze gasten interessant en voor ons nog rendabel blijft.

Probleem met kleine vakantiewoningen zoals de onze (2 personen) zijn namelijk de nevenkosten (het wasgoed en de schoonmaak): als je dat in een verblijfsprijs wilt mee inkalkuleren, kom je al snel erg hoog te liggen. Ook hebben we natuurlijk zonder cursus geen interesse om slechts één overnachting aan te bieden, het moeten er 2 of 3, nog liever 4 overnachtingen zijn, omdat dan de nevenkosten niet meer zo zwaar op de dagprijs doorwegen.

Ik kan me ook voorstellen dat we bijvoorbeeld voor een formule zouden kiezen, waarbij de 2de, 3de, 4de, … etc nacht steeds goedkoper zouden worden, bijv. 80-60-50-45 etc… met uiteraard een minimum prijs voor elke verdere nacht, anders zou ik, bijvoorbeeld bij een tweeweken-verblijf, nog geld moeten uitbetalen…

Hoe hoger de dagprijs, hoe minder kans dat je het überhaupt verhuurd krijgt, want dan lig je in concurrentie met de hotels die natuurlijk andere maatstaven voor de nevenkosten van een tweepersoonskamer kunnen hanteren omdat ze meerdere kamers tegelijk kunnen verhuren.

Een groot voordeel dat wij natuurlijk wel meebrengen is de veel grotere leefruimte, de rust en de privacy in ons appartement, omdat er geen andere gasten vertoeven, en natuurlijk de luxe standaard die ons appartement ten opzichte van veel andere vakantiewoningen heeft te bieden.
Alhoewel we nu natuurlijk nog niet met zekerheid kunnen zeggen welke klassificatie het Ministerie ons definitief zal toekennen…

Graag reacties van lezers die als koppel (dus zonder kinderen) regelmatig, of af en toe, in de Oostkantons komen overnachten: in een hotel of in een vakantiewoning. Hoe zien jullie de kans voor ons appartement op de “normale toeristische sektor”, en aan welke prijsklasse kunnen/moeten we dan denken? Als “Comment” hierbeneden of als prive Mail aan [email protected]

En als er voldoende reakties komen, zijn jullie uiteraard de eerste om te vernemen wat onze plannen hieromtrent worden.

Ook interessant te weten is wat jullie van de reportage gisterenavond in Terzake op Canvas vonden: daar werd de hype omtrent de klimaatsverandering een duidelijke veeg uit de pan gegeven: het klimaat zou volgens een aantal interessante experten helemaal niet door de CO2 uitstoot veranderen, maar door de invloed van de zonnevlekken, en de CO2 verandering zou gewoon een effekt daarop zijn.
Interessante these.
Volgende week komen de tegenstanders van die these aan het woord.

Prettige Zondag nog.

Geplaatst in Zomer 2007.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert,
  Heb de uitzending i.v.m. de klimaatsverandering gemist.
  Maar zoals ik reeds vroeger mijn mening gaf, blijf ik er bij dat heel dit onderwerp één grote Al Goore show is, waar velen mee ingestapt zijn. Allerhande would be deskundigen krijgen het beeld en woord, en verkondigen dat zij het weten, en dat wij (die met de auto rijden ipv het openbaar vervoer, die met het vliegtuig reizen ipv met de huifkar, enz. enz…..) de oorzaak zijn van al dit onheil. Het blijft bedenkelijk dat zij die ons eens de les gaan spellen ook niet met het openbaar vervoer of de huifkar reizen, en dat zij maar steeds van punt a naar punt b “vliegen” om ons met de vinger te wijzen. Ook onze bewindslieden, Man/Vrouw staan in de bres, doch worden telkens met auto en bestuurder (door ons geleverd) gebracht en gehaald. De geschiedenis herhaalt zich.De ijstijd, de kleine ijstijd, dus waren en ook perodes van opwarming .

  Nieuw hoogte punt, men kan nu per schip rond de noord varen, dus zie je wel de verwaming is wel degelijk daar.
  Mochten de Heren en Dames de nautische geschiedenis even verder bekijken dan hun (wijs)neus lang is, dan hadden zij kunnen vaststellen dat dit vroeger, maar dan wel wat langer dan 100 jaar gelden , ook mogelijk was . Niet permanent maar tijdens enkel weken per jaar.

  Dat het fenomeel gebruik van fosiele brandstoffen een nefaste invloed heeft op onze leefkwaliteit , dat kan niemand ontkennen. Dat er in het westen reeds heel wat ten goeden werd verwezenlijkt (denk maar aan het drastisch verminderen van het brandstof verbruik door personen- en vrachtwagens, de overschakeling van huisbrand olie naar aardgas, ) is een feit, doch dat onze blauwe planeet nog steeds industrieel vervuild wordt door opkomende industriele naties, waar niets tegen ingebracht wordt, wordt zedig toegedekt.
  Waar gaat al ons wit afval naartoe ?
  Van waar komt al ons witgoed ?
  Waar gaat ons ijzer schroot naar toe ?
  Waar komt ons recly staal vandaan ?
  Juist………………. Hoe er ginds aan recyclage gedaan wordt tart elke verbeelding.

  De Olympische spelen zullen doorgaan onder de smog van de “nieuwe ” industrie. De mondmaskertjes zullen niet enkel dienen om zich te beschermen tegen de één of andere aziatische aandoening.

  Pf dat was het weer even,

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.