Maandag, 17 September 2007


Wirtzfeld deze ochtend

Gisteren was het in Hoog Belgie best aardig weer, met temperaturen die opliepen tot bijna 19° C, wat dus de hoogst gemeten temperatuur tot nog toe deze maand is geweest.

En vandaag kunnen we alweer tevreden zijn dat we in het Oosten van België wonen, want de voorspelde regenbuien voor vandaag zullen pas tegen de avond bij ons arriveren, dus ook nog vandaag mogen we met brede zonnige opklaringen rekenen.

De Grand Prix van Spa Francorchamps eindigde zoals hij begon: Raikkonen op 1, Massa op 2, Alonso op 3 en Hamilton op plaats 4. Alonso komt dus nog een puntje dichter bij Hamilton in het algemeen klassement, en er zijn nog drie wedstrijden te gaan: de Grote Prijs van resp. Japan, China en Brazilië.

Gisterenochtend stond er zo’n 25 km file op de autoweg van Verviers naar Francorchamps, allemaal mensen die naar de Grand Prix kwamen…

Terwijl het in onze streek eigenlijk nogal meeviel met het verkeer, er zijn namelijk niet meer zoveel Duitse fans die naar Francorchamps komen als voorgaande jaren, toen Michael Schuhmacher nog de trekpleister voor zijn fans was. Waardoor de kleinere wegen van bij ons naar Francorchamps dus ook niet zo druk bezet waren zoals dat op de autoweg het geval was.

In de avonduren was het natuurlijk nog erger, want alles scheen tijgelijkertijd te willen vertrekken, met als gevolg dat de autoweg opnieuw dichtslibde, en dit gedurende enkele uren.

Zijn er bij onze website lezers die ook in die file hebben gezeten?
Of hebben jullie het allemaal, net zoals ik, op TV gevolgd?

Jochen had wijselijk gisterenochtend de andere richting gekozen en was met een aantal vrienden naar de Moezelstreek afgezakt om daar een beetje “wijn te gaan testen”. Op de terugweg gisterenavond viel het dus voor hem ook mee met het verkeer, want de bezoekers aan Spa-Francorchamps kwamen hem tegemoet aan de andere kant van de autoweg.

Misschien later vandaag hier nog enkele foto’s van zijn reisje?

Het verjaardagsfeestje bij familie gisterennamiddag is dan ook nog wat langer gevierd als oorspronkelijk gedacht. Vandaag dus een beetje aan de frisse lucht gaan…

En ik kan ook nog wat feedback gebruiken op mijn vraag van gisteren omtrent jullie ervaringen met vakantiewonignen voor koppels in de Oostkantons…

Prettige dag verder!

Geplaatst in Zomer 2007.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert,

  Afgelopen weekeinde hebben mijn zoon George en ik “Francorchamps” bezocht op zaterdag en zondag.
  Telkens vanuit onze “residentie” op camping Wiesenbach/St. Vith. Beide dagen konden we omstreeks 10.00 uur ’s ochtends zonder file of enige vertraging via de E42 het circuit bereiken. Zondag zaten we na de GP binnen een kwartier op de E42 richting St. Vith. Op de camping had dit weekeinde maar een groepje 3 personen een tentje opgeslagen als uitvalsbasis voor de GP Spa. Het waren goed Engels sprekende Hongaren.
  Groet,
  Erwin

  Erwin, wat betaalde je voor de parking, en welke parking hadden jullie?

  Hubert,
  De parking prijs durf ik bijna niet te noemen: € 12,= per dag……………………..en als je daarnaast nog eens de entree prijs zet…… Vanuit St. vith de afrit Malmedy en toen op de rotonde rechts richting circuit. We hadden kaarten voor de “Green” (goedkoopste) en die richting was daar het kortst bij. Andere jaren las ik van te voren op Internet was het ongeveer € 5,= in een gelijksoortige wei (en dat vond ik eigenlijk al veel)
  De parking was in beide gevallen een koeienwei. Zaterdag moesten we nog 10 minuten lopen en zondag 20 minuten. Dit laatste was waarschijnlijk de reden dat we snel weg waren want dan ben je vooraan. Er was geen andere mogelijkheid of je moest minimaal 5 km lopen (en weer terug). Vanaf de afrit werd je richting parking “gedreven” en was alles met lint afgezet en stonden verboden te parkeren borden of verboden in te rijden. Een volgende keer ga ik toch iets anders verzinnen op parkeergebied. Dit GP weekeinde had ik mijn zoon George (14) kado gedaan vanwege een bijzondere schoolprestatie afgelopen schooljaar.

  George wilde een ” frietje” gaan halen aan zo’n keetje langs de baan en kwam echter zonder terug; “Papa, ik ga je geen € 5,= laten betalen voor een
  zakje friet. Die smaken mij niet” ……… En bij die keten stonden de mensen in de rij te wachten…………….. Volgens mij weten veel mensen niet wat een Euro is of ze doen zoals wij vroeger op schoolreisje: je kreeg 2,5 Gulden mee en dat moest op zijn als je thuis kwam vond jezelf.
  Groet,
  Erwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.