Dinsdag, 18 September 2007

Gisteren is het rond 16.00 uur bij ons beginnen te regenen, maar veel stelde het nog niet voor.

Deze ochtend begon met heftige regenbuien!
In de namiddag werd het dan opnieuw wat beter met brede opklaringen.


Wirtzfeld, deze namiddag

Ondertussen wordt hier opnieuw heftig strijd gevoerd tegen de mollen… door het plaatsen van zogenaamde anti-mol vibratoren zijn we behoorlijk goed door de zomer gerold, en is ons grasveld niet verder geteisterd worden.

Gisteren zag ik dat er opnieuw molshopen bij de buren in het grasveld opdoken, en deze ochtend was er een schuchter hoopje bij onze heg, maar dit keer dus aan onze kant. Direkt dus de antimol vibrator verplaatst, om te trachten ze aan ons terrein tegen te houden.


Mollen vibrator

De buur(vrouw) heeft ondertussen op hun stuk naar radikalere middelen gegrepen en mollenvallen geplaatst: haar hoop dat ze de mollen naar onze tuin kon laten emigreren was immers ijdel.

En omdat ze eerder dit jaar bij ons enkele vallen had geplaatst die ze achteraf niet meer kon terugvinden, heeft ze dit keer stokjes gestoken op de plaatsen waar de gaten met de daarin geplaatste vallen zijn.


Ik noem het dus: Alzheimer stokjes

Toch vrees ik dat we er geen grote resultaten mee zullen behalen… de mollen schijnen elk jaar weer wat slimmer te worden, en het zal wel dweilen met de kraan open zijn…

Ondertussen heb ik te kampen met een stijve pijnlijke knie: zonder oorzaak eigenlijk, ik kwam terug van een zakelijke meeting in St.Vith, en toen ik uit de auto stapte, voelde ik opeens mijn knie. Jaja, de ouderdom.

Geplaatst in Zomer 2007.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert en …,
  Het was trouwens een mooie foto op het weerbericht om 19 uur gisteren. De enige met zon!
  Ons tuinhuis staat recht, is verankerd en gebetoneerd op de hoeken. Maar dit weekend kunnen we niet naar de Holzfesten gaan omdat we moeten werken, hier!

  Voor Jerry moet ik nog even uitleggen dat als je op de websitelink, die Hubert meegaf, klikt … je daarna op het woord ‘Betrieb’ moet klikken en dan verschijnen de bedrijven in de linker balk, op je scherm!
  Op elk bedrijf kan je klikken en zie je de openingsuren enz. Dus zijn er zeker verschillende Duitstalige bedrijven die meedoen. (meestal hebben de bedrijven zelf ook nog een website)
  Wat ook heel plezant is en zeker om met kinderen te doen is het Bosleerpad ‘Kunst- und Waldlehrpfad’ in Heppenbach. Als je op ‘animation’ klikt op de website kom je er …
  Je kan ook naar BRF2 luisteren of op de website gaan kijken zij hebben ook een heel programma aanbod klaar wat er waar en wanneer te doen is tijdens de ‘Houtfeesten’.

  Mies, bedankt voor het leuke verhaal … wij beide, Ron en ik, hebben reeds AAADD! hahaha
  Ik zal nu maar sluiten en gaan werken … voor ik dat vergeet!

  groetjes aan iedereen en voor allen die het weekend in de Oostkantons doorbrengen een prettig Holzfestenweekend !!!

  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.