Donderdag, 20 September 2007


Wirtzfeld, deze ochtend

Gisteren was het de hele dag prima weer in Hoog België, dit in tegenstelling tot Vlaanderen, waar het toch af en toe heeft geregend. Vandaag zou het overwegend bewolkt maar droog blijven, en vanaf morgen gaan de temperaturen tot en met Zondag steeds verder omhoog, en mogen we regelmatig met brede opklaringen rekening houden. Het wordt dus nog een beetje “Indian Summer” in Hoog België, waar ondertussen veel bomen al beginnen te verkleuren en de eerste herfstschakeringen in de bossen duidelijk zichtbaar worden.

Prachtig weer dus dit weekend om naar de Oostkantons te komen en je fotografische vaardigheden onder bewijs te stellen… probeer zo veel mogelijk kleuren op je (digitale) gevoelige plaat vast te leggen, want de bladeren die nu aan de bomen zitten, zullen spoedig weg zijn.

Gisteren tijdens de reportage over de Vuelta (Ronde van Spanje) mooie beelden gezien van twee ruiters en een veulen die een tijdje met het peloton (aan de zijkant dan wel) meedraafden. Mooie beelden, totdat de voorste ruiter van zijn paard viel en er even gevaar voor was dat het paard de weg op zou draven waar het peloton net voorbij gleed… Was toch even schrikken, had een grote valpartij kunnen opleveren…

Ook nog een vraagje voor de regelmatige meekijkers van de Vuelta… zijn de “kussende dames” eigenlijk elke dag steeds opnieuw dezelfden? Volgens mij ja, (dat zijn toch steeds dezelfde gezichten…) maar volgens Brigitte heeft iedere eindplaats een andere équpe dames paraat staan. Wie kan dat bevestigen (het een of het ander)?

Mike heeft zich ook weer eens via E-Mail uit Egypte gemeld. In de islamitische landen wordt op het ogenblik de Ramadan gevolgd, en dat betekent dat moslims overdag niet eten of drinken of roken. Dat mag volgens de islam gedurende die periode alleen na zonsondergang en tot zonsopgang.
Mike geeft regelmatig les aan de pool van de duikschool bij het Hotel in El Gouna indien hij beginnende duikers onder zijn hoede heeft. Maar als hij met de ervaren groepen mee op de boot naar de verschillende duikplaatsen in de Rode Zee gaat, zo schreef hij, doet hij mee aan de Ramadan, en dat heeft indruk gemaakt bij de Egyptische bemanning van de boten, die zijn “meeleven” inderdaad erg op prijs stellen.

Prima vind ik dat, want een samenleving van kulturen kan alleen gebeuren als je respekt voor elkaar opbrengt, ook al zijn de kulturen nog zo verschillend van elkaar.

‘k Zag gisteren ook een reportage op TV over een rugzak (230€), die een flexibel zonnepaneeltje op de buitenkant heeft die stroom levert aan een ingebouwde batterij, waarmee je je GSM of iPod onderweg kunt opladen. Idee van een paar zwitserse studenten. Hun website WWW.SAKKU.CH was echter na de uitzending plat, teveel aanvragen neem ik aan.
Er is ook een goedkopere uitvoering zonder batterij, dus dan sluit je je apparaat direkt op het zonnepaneel aan om het op te laden. (ca 150 EUR) De rugzak wordt van zeildoek gemaakt die eerst gewassen wordt om krimp tegen te gaan. ’t zonnepaneeltje zou 25 jaar meekunnen… Goed voor mensen die veel onderweg zijn en niet altijd overal stroom hebben voor hun laadapparaat.

Nog een tip voor de joggers: 29/9: 10de herfst jogging in Elsenborn-Herzebösch, georganiseerd door TTC
Meer info: TTC Elsenborn Gsm.: 0494 85 41 37

Geplaatst in Zomer 2007.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert
  Hallo Mike,

  Een grote pot “Nutella” als beloning voor je moed en opoffering.
  Wel af te halen (of te laten afhalen) tussen 11 en 22/10/07 in Makadi.
  Lees het wel als we je hiermee kunnen plezieren.

  Jos en Suzy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.