Vrijdag, 21 September 2007

Prima weer gisteren, de bewolking was gisteren in Hoog België al snel verdwenen en we hebben brede opklaringen gekregen, de temperaturen zijn weer verder omhoog gegaan, en vandaag zou zich deze trend opnieuw verder door zetten.

Ik vraag me eigenlijk af, in verband met de moeilijkheden rondom de vorming van een nieuwe regering in België (nu al meer dan 100 dagen na de verkiezingen), of we nog wel voorafbetalingen voor de belastingen moeten doen? Als zelfstandigen moeten we immers elk kwartaal een gedeelte van de te verwachten vennootschapsbelasting overmaken.
Maar als er geen regering is, is er ook niemand die dat geld nodig schijnt te hebben. En wat, als België toch uiteen zou vallen, zijn onze voorafbetalingen dan weg? Kunnen we de heren politici misschien dwingen om sneller tot een compromis te komen indien we allemaal geen voorheffing meer zouden afdragen? In het buitenland heerst alleszins nu al de mening, dat een uiteenvallen van België best wel eens tot de mogelijkheden zou kunnen behoren….

Gisteren was er overigens ook een interessante uitzendig over corruptie bij de “hoge heren”, zowel in grote bedrijven als bij politici. En dat notabene in een “korrekt” land als Duitsland… ’t Schijnt dat het overal hetzelfde is… Hoe meer macht, hoe meer korruptie…

Daarentegen valt de koers van de US$ steeds verder, hij bereikte gisteren zijn laagste waarde sinds de invoering van de Euro, en dat voelen wij, want een belangrijk gedeelte van de omzet van ons bedrijf maken wij in Dollars (Google keert de commissie op web advertenties uit in $$). Op lange duur zal die koers ook de export van andere Europese produkten kunnen bemoeilijken…

En dan zijn er nog zulke reklame mededelingen op levensmiddelen verpakkingen… Brigitte kwam gisteren aanzetten met een grote zak biscuit koekjes. Houdbaar tot 01-06-2008 stond erop. Maar niks hoor, na anderhalf uur waren die al allemaal op…

Prettig weekend en geniet er van!

Geplaatst in Zomer 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.