Maandag, 24 September 2007

Jammer, maar het mooi weer is alweer voorbij. Vandaag zal er af en toe een regenbui kunnen vallen.

Hopelijk zullen we niet te nat worden, we doen deze ochtend mee aan een rondleiding door het Parlament in Brussel met de plaatselijke Middenstandsvereniging en zullen ’s namiddags een geleide city tour in de stad te voet maken.

Gisterenmiddag zijn we naar de “kontaktdag met de buren” van de plaatselijke vliegclub Feuervogel geweest en Brigitte en ik hebben beiden een rondvlucht met een van de vliegtuigjes gemaakt: ik zoals gebruikelijk in een open ULM, Brigitte prefereerde liever een gesloten versie.

Dit keer was overigens, dankzij het uitstekende weer, deze jaarlijkse kontaktdag met de buren goed bezocht, en waren er de hele namiddag constant een 4 à 5 tal vliegtuigjes in de lucht: elk vliegtuigje kon één passagier meenemen (+ piloot uiteraard) en elke tour duurde ongeveer een kwartier, en zodoende zijn er dus heel wat buren aan hun trekken gekomen. Dit keer ook nog gratis, als “wiedergutmachung” voor de geluidshinder die we af en toe van de opstijgende en landende vliegtuigjes hebben.
Dit vliegveldje ligt slechts 700 meter van Wirtzfeld verwijderd en afhankelijk van de wind zijn het ofwel de huizen aan de rand van Büllingen, Mürringen, Rocherath of Wirtzfeld die in de “invliegzone” liggen.

Hieronder dan enkele fotografische impressies, die natuurlijk niet zo eenvoudig te nemen waren omdat ik zelf een helm met vizier op had en de richting moest gissen. Jammer genoeg was het niet erg helder aan de horizon, maar men ziet bij vergroting toch nog het nodige…


Wirtzfeld vanuit de lucht, links de windmolens van Elsenborn, aan de einder de oefenterreinen van de kazerne Elsenborn en de windmolens van Dreiborn (Duitsland)


Het “hele dorp” Wirtzfeld (400 inwoners) vanuit de lucht….


Brigitte met “haar” vliegtuig


En met deze “ulm” ben ik gevlogen


Het vliegveld van de Feuervogel Club met gras-landingsbaan, aan de horizon Büllingen met daarvoor de grote houtzagerij Pauls.

Geplaatst in Herfst 2007.

Eén reactie

 1. Ik denk dat het een plezante ervaring is … ik zou voor de ulm gekozen hebben, Brigitte!
  Zo in de buitenlucht, de wind langs uw oren horen en voelen, oh zalig denk ik.
  Het is hier heel de voormiddag mooi geweest … heb nog snel was gedroogd. Nu is het sinds 13 uur beginnen regenen … en dat zal wel voor de ganse dag zijn …
  spijtig, maar ik hoop nog op oktober, zoals in 2005 … en hoop doet leven!
  Groetjes allemaal,
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.