Bezoek aan Parlament en Senaat

Ons bezoek aan het Parlament en de Senaat in Brussel stond gisteren wel heel duidelijk in de aktualiteit: de regeringsvorming zit in België na meer dan 100 dagen nog altijd in het slop, en er wordt geen vooruitgang geboekt in een compromis.

Terwijl radikale stemmen steeds meer spreken over een opsplitsing van België hebben wij uit de Oostkantons natuurlijk DE OPLOSSING al lang paraat:

(Is natuurlijk pure fictie…)

Als er niet snel een oplossing wordt gevonden, zullen de LAATSTE ECHTE Belgien, namelijk de Duitstaligen uit de Oostkantons, die zich noch Vlaams noch Waals voelen, het heft zelf in handen gaan nemen in België.

Hoe dat er uit kan zien, geven de volgende twee foto’s duidelijk aan:

1. Brigitte zetelt aan het hoofd van de Senaat….


Een bewogen moment, de foto is dus ook iets minder scherp…

2. En 44 Duitstalige Belgen zetelen in de senaat en zullen op die manier duidelijke accenten aan de toekomst van België zetten.

Heren Politic in Brussel: men weze gewaarschuwd…

Hieronder dan nog enkele impressies uit Parlament (groen tapijt) en de senaat (rood tapijt), waarbij vooral de tentoongestelde pracht en praal opvallen.

Een kleine privé opmerking: alhoewel we allemaal aannemen dat dit het Centrum der Macht in België is, worden de beslissingen echter heel vaak niet hier, maar in de kleine achterkamertjes gemaakt tussen de heren politici die (niet?) altijd het welzijn van België en haar burgers voorop stellen…

De rondleiding in Parlament en Senaat werd gedaan door de medewerkers van de Heer Senator Berni Collas, de enige Duitstalige Senator tussen 41 Vlaamse en 39 Waalse senatoren. Na de rondleiding heeft de Heer Collas ons dan nog te woord gestaan en hebben de leden van de lokale Middenstandsvereniging geanimeerd gediskuteerd over waar het met België naar toe gaat.

Aan het eind van de rondgang werden we dan nog allemaal persoonlijk uitgeleide gedaan door de senator en werden wij losgelaten op Brussel.

Nadat iedereen een leuk restaurantje gevonden had voor het middagmaal, hebben we daarna de typische bezienswaardigheden van Brussel (Justitiepaleis, Grote Markt en Manneke Pis) bezocht, waarvan de volgende foto’s een impressie weergeven.

Uiteraard komen wij regelmatig voor zaken in Brussel, maar de meesten nooit op deze plaatsen, en dankzij een deskundige gids hebben we weer het een en ander bijgeleerd.

’s Avonds werd dan de dag nog besloten in een restaurant in Ovifat, en kort na middernacht bracht de bus dan iedereen terug naar huis.

Geplaatst in Herfst 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.