Maandag, 1 Oktober 2007


Wirtzfeld deze ochtend

Gisteren eindigde de maand September droog en regelmatig met brede opklaringen, maar de temperaturen bleven hier in Hoog België toch aan de frisse kant.

Vandaag komen er opnieuw meer regenbuien op ons afstevenen. Toch hebben wij deze ochtend en ook in de vroege namiddag nog veel zonnige opklaringen gehad.

Opnieuw een maand ten einde, en opnieuw was het een erg regenachtige maand. De weerstatistieken vanuit Wirtzfeld zal ik later vandaag op onze website publiceren.

Naast de administratieve rompslomp (die begin van de maand altijd wat uitgebreider uitvalt), staat vandaag ook nog eens shopping op het programma. Ik heb nog enkele kleine dingen nodig uit het bouwcenter voor het gastenverblijf, terwijl ondertussen eerste reservaties van betalende gasten binnen komen.

Er moet nog een bel aan de appartementsdeur komen (niet aan gedacht) en ook een communicatie systeem naar boven. Ook kan, nu de badkamer kompleet is, nu een afspraak gemaakt worden met het Ministerie van Toerisme van de Duitstalige Gemeenschap, zodat we ’n officiële klassificatie van het appartement kunnen aanvragen.

Er is dus nog een en en ander te doen vandaag.

Advertentie

Geplaatst in Herfst 2007.

3 reacties

 1. Hallo Hubert

  Als je nog een bel dient te plaatsen neem dan één zonder bekabeling.
  De drukknop bezit een (oor)batterij, die als zender dient. De ontvanger me bel plaats je in elk willekeurig stopkontact (binnen het zendbereik).
  Voordeel : gedaan met kabels, en indien je geen gasten hebt, kan je desgevallen de ontvangblok bij jullie plaatsen.
  Heb zelf een draadloze bel , alles werkt sedert meer dan 5 jaar probleemloos.
  Heb je verschillende van deze draadloze bellen, dan kan je het belsignaal met verschillende ring-tones instellen, zodat je weet waar er aangebeld wordt.

  Groeten
  Jos

  Ik heb er inderdaad eentje gekocht die draadloos werkt. Ik wilde ook nog een tweede bel nemen, maar wist niet of die verschillende kanalen hadden. Toen ik hem had uitgepakt, zag ik dus dat dat wel het geval is. Deze wordt dus aan de voordeur van het appartement geplaatst met de gong in de gang, de andere bel had ik gedacht in het appartement te plaatsen en de gong bij ons boven, om ons te verwittigen als onze gasten iets nodig zouden hebben. Maar ik heb ook andere intercom systemen gezien, alleszins zijn die met kabel. De draadloze intercoms (die dus ook bestaan) zijn wel heel erg duur…

 2. Nog een aanvulling aan mijn antwoord hierboven: Jochen maakte mij er op attent, dat ons supermoderne computersysteem ook een ingebouwde intercom heeft, waardoor het mogelijk is dat onze gasten via de computer in het appartement met ons kantoor op de bovenverdieping kunnen spreken via de LAN (het lokale computer netwerk)
  Of met Apple’s programma iChat en de webcam is dat zelfs oog in oog mogelijk…
  En dan is er natuurlijk ook nog Skype internet telefonie, waarmee ze met ons kunnen communiceren…
  Probleem dus opgelost…

 3. De iChat is een bijkomende optie. Wel even je gasten op de hoogte brengen waar het cameratje (in het scherm ??) verborgen zit.
  En er beiden op letten dat “Big Brother” watching is…. Je zal het maar mee maken dat men je in je nachtpon( of zonder ) oproept om iets te vragen, en daar sta je dan tekijk… wat natuurlijk wederzijds is….

  Jos, geen probleem voor Big Brother angst toestanden: wanneer de webcam in onze appartements iMac aktief is, brandt er een blauw lampje op de rand van het computer scherm, dus dat valt in ieder geval op. En ik denk dat de iChat opties zo instelbaar zijn, dat men de connectie moet vrijgeven… met het netwerk is dat in ieder geval (Timbuktu) instelbaar. Zelf heb ik de iChat optie nog niet geprobeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.