Dinsdag, 2 Oktober 2007

Gisterenavond heeft het een beetje geregend, maar voor de rest is het bij ons in Wirtzfeld opnieuw droog gebleven, in tegenstelling tot de rest van België.

We hebben gisteren dus door de grotere hoogte schijnbaar maar weer eens geluk gehad, maar vanochtend zitten we daarvoor dan wat langer in de lage bewolking, dus: mistig.

Toch zal het ook de volgende dagen redelijk rustig weer worden, weinig wind, temperaturen zullen een beetje verder omhoog gaan en slechts af en toe moeten we met een bui rekening houden.

Voor diegenen die de webcams op de Wirtzfeld Website beter bekijken: Gisteren kwam immers een pakket uit California bij ons binnen (zie bericht hieronder…)

Daarin zat een nieuwe Valley Webcam (dank u wel, Google… en die webcam is vanaf nu ook ’s avonds aktief.

Als je op het kleine webcam venster hier boven klikt, kom je op de pagina met grotere webcam beelden.
Door de scherpere kwaliteit van deze nieuwe webcam is de kerk van Wirtzfeld (die ’s avonds verlicht is) dan duidelijker zichtbaar. Klik op dat beeld, en je komt op een nog groter webcam beeld. Nieuw: als je daar ook weer op klikt, kom je op het maximale webcam beeld. (Als er geen mist is, natuurlijk…)

Jochen heeft een script uitgewerkt waardoor de webcam ’s avonds om 20.00 uur inzoomt op de kerk. En ’s ochtends om 07.00 uur wordt er weer uitgezoomd zodat men de hele Wirtzfeld Valley ziet…

En dat allemaal om jullie nog meer plezier op onze website te geven…

Dus: veel plezier ermee!

Ook sinds vandaag opnieuw het “herfstkleurtje” voor de rand van de Wirtzfeld website…

En dan schreef ik gisteren nog over de (ontbrekende) intercom voor communicatie met onze gasten in het appartement voor het geval ze vragen aan ons zouden hebben.
Ook Jos wist daar ondertussen nog enkele tips over te geven.
Ik was immers op zoek naar een draadloze intercom, maar Jochen maakte me ondertussen attent op het feit dat met de moderne Computers die in het appartement staan, de communicatie ofwel via het LAN met de ingebouwde Timbuktu Intercom gemaakt kan worden, ofwel met de iChat modus in combinatie met de webcam, ofwel met de Skype internet telefonie die ook aanwezig is op de computers.
Dus dat bespaart ook alweer op een intercom installatie. Nu alleen nog kijken welk systeem het eenvoudigste te bedienen is, en dat die configuratie automatisch opstart in Guest Modus op de computer.

De veelzijdigheid van de geïnstalleerde computer is enorm: niet alleen sateliet TV met Astra en Hotbird met 400 vrij toegankelijke TV kanalen, gekoppeld aan digitale harddisk recording, plus een serie aktuele DVD movies, plus ca 7500 liedjes in iTunes, plus enkele honderden foto’s in een diashow, plus live webcam, plus iChat, plus Skype telefonie. En dan natuurlijk ook nog de normale ADSL internet mogelijkheden via het WIFI netwerk.

Zo zie je maar weer, stap voor stap verder naar een komplete multimedia omgeving in ons gastenverblijf.

Advertentie

Geplaatst in Herfst 2007.

Eén reactie

  1. Knappe nacht beelden van de kerk Hubert!!!!
    Bedankt voor de vele inspanningen die je doet om je bezoekers het zo veel mogelijk naar hun zin te maken!

    Groetjes
    Jeroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.