Donderdag, 4 Oktober 2007

Nadat het gisteren toch nog redelijk grijs is gebleven, wordt vanaf vandaag en tot en met het weekend meer zon verwacht en verder stijgende temperaturen.

Gisteren nog een beetje buiten gewerkt, en Brigitte heeft daar een zoekplaatje van gemaakt:


Klik om uit te zoomen, dan zie je mij…

Ik heb namelijk de kapotte webcam die op de parkeerplaats gericht was, uit de boom gehaald. Heeft geen zin dat die de komende wintermaanden daar hangt te hangen terwijl hij toch niet werkt.

Bovendien is het niet helemaal duidelijk of het de camera is of de transformator, want de kabel naar de camera was beschadigd waardoor die dus geen stroom meer kreeg, maar ik denk dat de trafo door kortsluiting kapot gegaan is.
Moet ik dus eens grondig uittesten.

Ondertussen is dus de badkamer van het appartement klaar en gepoetst:

Moderne spiegelkast (beidzijdige spiegels, zodat je je dus ook van de zijkant en van achteren kunt bekijken, en hangende onderkasten (gemakkelijk poetsen), en een nieuwe en extra brede lavabo, en met ingebouwde lampjes en stopkontakt voor scheerapparaat en haardroger. Extra brede handdoekhanger voor de badhanddoeken. Brigitte’s idee om de gaatjes van vroegere schroeven in de wandtegels af te dekken met wandhaakjes voor washandjes en wattenbollen is goed geslaagd…

De douche heeft nu een thermostaatkraan met instelbare temperatuurregeling.

Ook in de keuken is er nog wat veranderd: om niet te veel plaats op het keukenwerkblad in te nemen, hebben we een extra ontbijttafeltje geplaatst waarop de microgolf oven en de radio een plaatsje vinden.

Het sofa/bed dat vroeger in de keuken stond heb ik weer terug afgebroken, want de meeste reservaties willen slechts 2 en niet voor 3 personen.

Indien iemand toch voor 3 personen wil reserveren, moeten we het bed er terug bij plaatsen, maar dan wordt het wel een beetje krapper in de keuken.

De luie stoel staat nu beter geplaatst in de hoek, de computer staat nu voor het venster.

Ondertussen zijn er al een aantal “vakantie reservaties” voor deze maand binnengekomen. Leuke start, zeker als je bedenkt dat het appartement oorspronkelijk bedoeld was voor de deelnemers aan onze internet cursussen, maar waarvoor wij nog geen echte promotie aktie hebben opgestart…

Advertentie

Geplaatst in Herfst 2007.

2 reacties

 1. Hoi Hubert,

  Even een reactie van geheel andere aard, maar iets wat me al geruime tijd opvalt is dat de pagina van het weer en de vooruitzichten op de site vaak afwijkt van de werkelijkheid en van jouw vooruitzicht.
  Meestal is het vrij pessimistisch als ik het vergelijk met bijv het kmi en meteoservices.be
  Ik bekijk ze alledrie dagelijks vooral voor de vooruitzichten om een trip naar de kantons te maken en dan moet ik constateren dat meteoservices.be de fijnste informatieverstrekker is omdat deze ‘betrouwbaar’ is en ook ver vooruitkijkt.
  Ik denk dat voor mensen die naar de kantons willen komen er vaak een te negatief beeld wordt gegeven met het mogelijke gevolg dat ze niet of ergens anders naar toe gaan terwijl het weer mij vaak meevalt als ik er ben.
  Als je op dit moment vergelijkt dan zul je zien dat op de pagina een hele week mist wordt voorspeld terwijl het er bij het kmi en meteoservices zon met lichte bewolking wordt verwacht.
  Om van huis te rijden is dit toch een groot verschil.
  Heb jij die ervaring ook of zie ik dit verkeerd?

  Groeten Corne.

  Het probleem met de weersvoorspellingen voor onze streek is, dat het een klein gebied is dat heel andere meteorologische omstandigheden kent als de rest van de Ardennen: door de Hoge Veengebieden en de hoogte van het plateau (600-700 meter) kan het zijn (zoals nu, dat er in Wirtzfeld zon is omdat we boven de wolken liggen, en er in Eupen bijv mist is omdat daar de wolken tegen de “berg” aanlopen. Ik kan op onze site alleen vertellen hoe het weer er nu uitziet, ik richt mij regelmatig naar de vooruitzichten die VRT berekent, maar kijk ook af en toe naar http://www.eifelwetter.de: die hebben in Mützenich (ca 22 km van bij ons) een weerstation. Maar ook daar is het weer soms anders, omdat ze aan de andere kant van het hoog plateau zitten. Dus soms valt er bij hun sneeuw of regen, terwijl die niet tot bij ons komt, en soms omgekeerd. Hun cameras tonen overigens dezelfde wolken die achter ons kerkje in Wirtzfeld hangen aan de horizon, maar dan van de andere kant bekeken. Het beste dus gewoon maar kijken naar de Webcam beelden, die vertellen (tenminste voor Wirtzfeld) de waarheid van het moment. De nieuwe Wirtzfeld Valley Webcam heeft bovendien een hogere oplossing, waardoor de wolken beter te zien en dus het weertype beter in te schatten is. Veel plezier in de Oostkantons! En op http://www.wirtzfeld.be/blog/webcam/netcam/ staan ook de foto’s van de laatste 10 minuten (onderaan) zodat je ongeveer kunt bekijken of de zonnenschijn wisselvallig of constant is

 2. Hadden jullie daaraan getwijfeld … jou appartement niet verhuurd krijgen!!!
  Jawel hoor, zo’n mooi appartement.
  ’t Is echt schitterend ingericht … ik zou bij jullie een weekend doorbrengen … had ik geen huisje, natuurlijk.
  En het is luxueus!
  De streek is zo mooi … natuurliefhebbers vinden er zeker hun gading … zelfs in alle seizoenen.
  Het is ook helemaal niet ver van de Ruhrsee, ook een mooie omgeving.
  Groetjes en nog zonnige herfstdagen gewenst!
  Marlies

  Zou Jochen de herfstblaadjes als achtergrond kunnen plaatsen, het is nog steeds de groene van de zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.