Zaterdag, 6 Oktober 2007


Gisteren: Hubert’s Weerfoto op TV één, gepresenteerd door Weervrouw Sabine Hagedoren

Gisteren zonnig en droog, vandaag idem dito, en ook de volgende 2 à 3 dagen is dat het weer wat we mogen verwachten.

Vandaag misschien iets meer wind, maar vanaf morgen zou die ook afzwakken en wordt het heel aangenaam vertoeven in de zon. Alleen kan er ’s ochtends een beetje nevel in de dalen hangen.


Wirtzfeld, deze ochtend: fris, maar stralend blauwe lucht

Diegenen die regelmatig onze Wirtzfeld Valley Webcam bekijken, zullen vastgesteld hebben dat de nieuwbouw schuin tegenover de kerk ondertussen goed vooruit gaat: gisteren zijn de balken van het dak daar geplaatst, zodat die mensen bijtijds voor de winter droog zullen zitten.

Gisterenavond laat zijn onze gasten voor dit weekend aangekomen, en die profiteren dus echt van het mooie weer in de Oostkantons. De bomen beginnen nu te verkleuren en dit geeft prachtige kleurencombinaties in onze bos rijke omgeving.
“Der Goldene Oktober” noemen ze dat hier, en dat betekent zoveel als de “Indian Summer” in Amerika.

Advertentie

Voor ons natuurlijk ook nieuw: regelmatig gasten in ons appartement te kunnen ontvangen. Terwijl dat oorspronkelijk dus niet zo gepland was, maar ja, het zou zonde zijn van het vele werk van het afgelopen jaar om het resultaat dan niet te willen delen met anderen…

Ik heb gisterenavond geprobeerd om foto’s te maken van onze pad verlichting, maar vrij uit de hand lukte dat dus niet, omdat de sluitertijd te lang open moest blijven in het donker.
Dus dan maar met statief geprobeerd en dit is het resultaat:

Ik moest wel heel stil blijven zitten, omdat de bewegingsmelders anders direkt de grote stralers aan zouden zetten. En dat zou het effekt bederven…

Wat niet stil bleef zitten was de tand die ik vier maanden geleden met een stift kreeg ingeplant: die viel er gisteren weer uit. Teveel koekjes en ijs gegeten?

Iedereen een prettig weekend!
Hubert

Geplaatst in Herfst 2007.

Eén reactie

  1. Hey Hubert, de foto’s zijn toch aardig gelukt. Enkel de eerste is wat troebel 😉

    De herfst heeft ook zo zijn mooie momenten. Dat heeft elk seizoen wel. De gouden kleuren van de bladeren, zeker bij een roderoze ondergaande zon zijn adembenemend.

    Hopelijk is de stifttand snel weer geplaatst 🙂

    Vriendelijke groeten,
    Steve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.