Zondag, 7 Oktober 2007


Fantastisch weertje gisteren, maar wel nog een beetje fris door de wind. Die wind zal vandaag minder worden, en nadat het deze nacht zo helder was, is de temperatuur flink omlaag gedoken.

Ik moest vanochtend onze gasten zelfs waarschuwen dat er wel eens plaatselijke gladde plekken op de weg waren. Zij moesten heel vroeg uit de veren omdat zij deze ochtend een meeting in Francorchamps hebben. En tevreden zijn ze ook over het appartement, dus dat is weer een pluim op de hoed van de gastgevers…. al zeg ik het zelf.

Gisteren waren onze gasten ook de hele dag onderweg in onze mooie omgeving, en zodoende kon in de namiddag nog wat in de tuin gewerkt worden zonder hen te storen: het tuintje vòòr het keukenvenster van het appartement werd al behandeld met onkruidverdelger, en ik ben begonnen om met oude spoorbielzen terrasjes tegen de helling aan te leggen om te vermijden dat er te veel aarde bij regenval de helling afrolt. Om de bielzen vast te pinnen werden oude buizen van ons pavillon gebruikt, dat immers in de lentestormen in elkaar was gewaaid. Wie wat bewaart, heeft wat.
(Tegen de tijd dat die buizen zullen zijn doorgeroest, zullen de planten en klimop die daar geplant worden, de balken wel met hun wortels gevangen houden. Hoop ik).

Brigitte heeft speciaal vlies bezorgd dat over de aarde gelegd wordt om het onkruid tegen te gaan, en daarna moet er bloemenaarde overheen komen om de plantjes een betere ondergrond te geven dan het steen gedoe dat er nu ligt en waarop tot nog toe alleen onkruid kon gedijen.


Werken met de schop was begin dit jaar al geen onbekende voor mij, maar toch ging het gisteren nog niet erg lekker.

Ze zeggen wel dat dat werken met de schop echt mannenwerk is, maar je ziet tegenwoordig toch al vaker dat vrouwen doorstoten in mannenberoepen. Technische beroepen bijvoorbeeld.
Kosmonautin bijvoorbeeld.
Dat zou 100 jaar geleden nog ondenkbaar geweest zijn..
(doordenkertje…)

Tegenwoordig vliegen de vrouwen zelfs mee naar het ruimtestation. Maar altijd nog alleen als minderheid. Tot nog toe was er geen enkele ruimtevlucht waarop alleen maar vrouwen zaten…
O ja, gaat natuurlijk niet, want dat zou het opnieuw een onbemande vlucht zijn….

Zo, waar was ik gebleven:
ben dus nog niet veel opgeschoten, maar het ziet er naar uit dat het weer de hele komende week goed en droog zou blijven, dus kan ik het rustig aan doen.

Doen jullie dat ook: geniet van het mooie weer en prettige Zondag!

Deze ochtend: spannend: Grote Prijs van China…
Hamilton moest opgeven door bandenprobleem, dus alles blijft onbeslist wie er wereldkampioen wordt tot de laatste race in Brazilië.


Advertentie

Geplaatst in Herfst 2007.

Eén reactie

  1. Hubert,

    toen ik op google earth even naar het meer van Butchenbach ging kijken werd mij een hele reeks foto’s aangeboden waarbij het meer volledig leeggelopen was. Weet jij van wanneer deze beelden juist dateren? Hebben ze dit kunstmatig gedaan toen voor werken aan een stuwdam? Of gebeurt dit nu eenmaal om de x-aantal jaren?

    groeten

    Jeroen, Ik weet het niet meer precies, maar ik dacht dat het ondertussen twee jaar geleden is geweest: toendertijd waren er werken aan de stuwdam noodzakelijk en was er gedurende de hele lente en zomermaanden geen water in het meer.
    Volgend jaar komt de stuwdam van Robertville aan de beurt en dan is er daar geen meer meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.