Donderdag, 11 Oktober 2007


Wirtzfeld, deze ochtend rond 10.00 uur

Gisteren rond de middag is de zon bij ons ook goed doorgekomen, en ik heb nog wat buiten aan de tuin kunnen werken. Ook vandaag worden bredere opklaringen verwacht.

Gisterenavond naar een informatie avond in Bügenbach geweest waar over de nieuwste ontwikkelingen op bouwgebied en reglementeringen en subsidies in Wallonie gesproken werd.
Kwestie van op de hoogte te blijven wat er zich op dat gebied ontwikkelt, want hier in Wallonie lopen we wat betreft zonne energie en foto voltaic nog een stuk achteren op Vlaanderen, vooral op politiek gebied en de daaraan gekoppelde subsidies.

De raad was dan ook, om nog een half jaar of zo af te wachten totdat de Waalse regering zich uiteindelijk zal uitspreken over hun strategie voor de toekomst.

Jos schreef nog het volgende:

Tussen (()) wat me weer opvalt als ik ’s morgens (vroeg) even inlog. Omstreeks 0730 is het hier in A’pen nog pikke donker, en in Wirtzfeld is de dag reeds aangebroken. Dit heeft weinig te maken met al dan niet hier of daar bewolkt. ’t Zal te maken hebben met het feit dat Wirtzfeld zo’n slordige 600 meter hoger ligt, en dus eerder zon krijgt, en ook het feit dat Wirtzfeld meer naar het Oosten ligt en dat er dus reeds een merkelijk tijdsverschil is.

Is dat andere lezers ook opgevallen?

Advertentie

Lang weekend van 1 November is nog beschikbaar…

Geplaatst in Herfst 2007.

2 reacties

 1. Ik ben nooit zo vroeg wakker. Nu om kwart voor acht is het heel mistig, maar als ik de webcam bekijk is het bij jullie precies grijzer dan hier. Hier is het toch even licht of donker als bij jullie, zou ik denken.
  ’t is ondertss ook kwart voor acht, he. Rond 7 uur begint het hier licht te worden. …
  Ik moet vandaag eens vroeg beginnen op ’t werk en mijn dochter moest om 7.20 de trein halen in Mol, daarom was ik om 7 uur, nu, eens vroeg op.
  Een werk wel dag gewenst,
  Marlies

 2. Hoi Hubert,
  Sluik-reklame in de wei????
  Als je er nu een bord met “Luxueus Appartement te huur” zou plaatsen alé.
  Er staat wel geen merk op maar toch……..is een bekende ouwe…..”Greiff lieber zu…..”
  Misschien ga ik de Wirtzfeld site toch maar blokkeren voor onze junior -:)
  Slecht voorbeeld………..
  Groetjes uit mistig Landgraaf

  Jaja, maar dat manneke kennen ze alleen in de grensstreek waar ook naar de Duitse TV gekeken werd… vroegere reklamespot voor een tabaksmerk… ‘k weet al niet meer waar dat vandaan komt…
  En nee, op het papier staat “Hallo Sandra”… maar het is slecht te lezen als de zon erop staat. We hebben het manneke in het blikveld van de camera geplaatst, omdat Mike vanuit Egypte schreef, dat een kennisje van hem uit Duitsland regelmatig naar onze “wei” kijkt, en ze vindt dat er maar niet veel in die wei gebeurt… (ons gaat het natuurlijk om het weertype en in de winter om de sneeuw).
  Dus had hij gevraagd of wij niet eens voor de grap een paar mensen daar rond een bepaald uur konden laten lopen zodat er “beweging” op de webcam zou zijn. Dat gaat natuurlijk moeilijk, want elke minuut wordt het beeld ververst, dus als de mensen dan weer weg zijn, dan is er weer niets te zien. Dus toen kwam dat idee van dat manneke… zodoende… t Zal moeten bliiven staan tot begin volgende week, dan is zijn bekende weer terug in Duitsland en kan ze op de webcam kijken. Tot zolang maar de sleutel op onze website plaatsen voor je zoon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.