Maandag, 15 Oktober 2007

Prima weertje gisteren, de hele dag pure zonneschijn, ook al liepen de temperaturen niet meer zo sterk omhoog als we gewend zijn: 14.5° C werd het bij ons in Wirtzfeld.


Wirzfeld deze ochtend rond 08.45 uur

Ook vandaag zal het nog redelijk weer blijven, voordat er dan meer bewolking komt opzetten, tegen het midden van de week dan een beetje regen, en met wat geluk dan later deze week opnieuw een hogedrukgebied dat gunstig komt te liggen zodat ook volgend weekend weer aangenaam zou kunnen worden.

Een van onze buren kwam net terug van een vakantie in Canada, maar hij was net te vroeg voor de Indian Summer daar begon.

Hier in Hoog België is er ook nog verschil in de kleurschakeringen, afhankelijk van welk gedeelte van de Oostkantons je bezoekt. De prachtigste kleuren krijg je natuurlijk te zien bij de beukenbossen (berken hebben meestal hun bladeren al verloren rond deze tijd) en de schakeringen van groen naar geel van bijv. larix.

Vanaf vandaag begin ik een serie foto’s te maken van onze mooiste beuk in onze tuin die overigens nu nog relatief groen is… kun je dag na dag volgen hoe de natuur zich komende en volgende week aan deze boom uitleeft.


Onze beuk (1)

Ondertussen beginnen mijn tanden ook weer op te spelen, het wordt weer tijd dat ik een nieuwe afspraak met mijn tandarts maak: kan die de uitgevallen stifttand misschien er weer terug inzetten, en opnieuw wat boor- en graafwerkzaamheden aan een van mijn (laatste) kiezen verrichten.
Vanochtend om 08.00 uur gebeld, vanavond om 18.45 uur “mag” ik er naar toe…

Advertentie

Lang weekend van 1 November is nog beschikbaar…

Geplaatst in Herfst 2007, Vals gebit?.

3 reacties

 1. Hallo Hubert,

  Mij viel afgelopen zaterdag op dat er dit jaar weinig verschil is in de herfstkleuren en bladval tussen Eifel, Hoog België en bv. de lager gelegen Aachener Wald en Zuid-Limburg hier.
  Andere jaren was hier nog alles groen als het bij jullie al een kleurenpracht of zelfs kaal was . In de lente lagen jullie een paar weken achter en in de herfst wij.
  Enig verschil momenteel is dat de berken hier nog gekleurd blad hebben en dat de berken bij jullie al kaal zijn.

  Groet,

  Erwin

  Het hangt toch wel echt af van beuk tot beuk: onze beuk is nog vrij groen, maar die bij de buren is al behoorlijk bruin… zie de ochtendfoto hierboven

 2. Wel, wel ik vind de beweging op de webcam … leuk!
  Sandra zal content zijn !!! hahaha
  Het reclamebord staat toch weer terug bij jullie en ‘de beweging’ is zeer geïnteresseerd.
  Ik hou van beestjes … dus is ’t zeker goed.
  En nog steeds zonneschijn hier.
  groetjes,
  Marlies
  Ps het verslag over het tuinhuis stuur ik je op als het volledig af is (we kwamen tegels voor ’t terras tekort).
  Dus zullen de lezers nog 2 weken moeten wachten.

  haha, ik had niet direkt in de gaten wat je bedoelde, ik heb pas achteraf gemerkt dat er weer koeien in onze weide rondlopen…

 3. Hallo Hubert,

  Misschien heb je gezien dat er al geruime tijd iemand uit Brazilïe naar je webcam komt kijken. Dat ben ik dus, wij hebben jarenlang in de Oostkantons gewoond als de uitbaters van Hotel Wolfsbusch in Montenau. Ik zal de foto serie van de boom volgen omdat we hier nagenoeg geen seizoenen hebben, het is altijd lekker weer met iets meer regen in de zomer dan in de winter. De natuur is dan ook het hele jaar groen, dit jaar is een beetje anders omdat het deze winter uitzonder droog is. Helaas zijn er door de droogte de laatste tijd veel bosbranden, er is regen voorspeld dus met een beetje geluk is het ergste voorbij.

  Met vriendelijke groet,

  Erik.

  Leuk…onze groeten vanuit de Oostkantons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.