Woensdag, 17 Oktober 2007

Vandaag moeten we rekening houden met meer bewolking, en er is ook kans op een enkele bui.


Onze beuk (3)

Gisterenochtend toen ik onderweg was naar Brussel moest ik in de buurt van Baraque Michel op de remmen, want een zware reebok met groot gewei liep gemoedereerd van de ene kant van de weg naar de andere, bleef zelfs even verbaasd kijken naar mijn auto alvorens ie dan met een sprong over de greppel dan aan de andere kant van de weg het bos indook. Prachtig. Maar het ging te snel om er een foto van te trekken.

De rest van de rit tot Grimbergen verliep (voor mij althans) dan zonder problemen, zodat ik daar een half uur te vroeg was. Ik had namelijk geen file. De resten van een vrachtwagenongeluk dat bij de Brug van Vilvoorde in de ochtend gebeurde en daar voor een file zorgde, was net voorbij en de laatste brandweerauto’s stonden daar na te kaarten.

Resultaat: ik kwam als eerste in het congrescentrum aan, terwijl de andere deelnemers (die niet zo’n verre weg hadden) kwamen ofwel op tijd, of kwamen te laat omdat er nadien op de brug bij Vilvoorde opnieuw een ongeluk gebeurde en er dus opnieuw weer fileleed was.


De vergaderzaal


Het lunch zaaltje

De rest van de namiddag verliep dan normaal, en rond half zes was de vergadering ten einde en ging het weer huiswaarts. Dit keer minder geluk gehad, van Grimbergen tot Sterrebeek duurde het meer dan een half uur voordat het verkeer op de autoweg dan weer wat normaler verliep, zodoende was ik kort voor acht uur gisterenavond dan weer terug in Wirtzfeld aankwam.

Vandaag zal ik eerst aan de administratie werken, later deze ochtend krijgen we nog bezoek van familie uit Maastricht.

Geplaatst in Herfst 2007.

2 reacties

 1. Hubert,
  Ben je zeker dat het een reebok was?
  Waarschijnlijk zal het volgens Ron een edelhert geweest zijn, die zijn groter dan de reeën.
  Het mannetje noemt men in zijn tweede jaar een spithert en het vrouwtje een jonge hinde.
  In het derde jaar noemt het mannelijk dier ‘spiesbok of vierender’ en in het vierde jaar een ‘gaffelbok of zesender’, het vrouwtje noemt dan ‘gust’. En jong is een hertekalf.
  Hier heeft het net flink geregend … en ’t is donker.
  Wat er deze nacht aan de hand was, weet ik niet. Om 2.50 werden we gewekt met een grote phare op onze venster, lawaai van een helikopter: de politie. Ze hebben minimum een half uur de hele buurt afgezocht.
  Ik hou jullie op de hoogte …
  groetjes
  Marlies

  Edelhert zal misschien het goede woord geweest zijn, in ieder geval was het een mannetjeshert met een erg groot gewei (ala de Heilige Hubertus…haha). En omdat ie te snel weg was, kon ik hem het niet vragen… Wat dat met die helikopter was, weet ik (nog) niet, ik heb ernog niets over gehoord.

 2. Ja Hubert, ik heb tot deze avond moeten werken.
  Afin … we denken dat het mysterie opgelost is!
  Onze Ron belde me op ’t werk dat er overdag Agusta helikopters van het leger boven ons huis cirkelden.
  De Politie zal mss ’s nachts gebeld geweest zijn, door ongeruste bewoners … Ja zeg zo midden in de nacht.
  Dus denken we dat het leger manoeuvers waren …
  Stel je voor dat je net in een vrijpartij zit, chique met de phare op uw blote bibs … hahaha
  Vanaf nu gaan de gordijnen dicht … zei Ron, alhoewel er geen gordijnen hangen.
  Zou het mysterie opgelost zijn? Ik hoop in ieder geval niet dat het deze nacht weer gebeurd, want morgenvroeg moet ik vroeger op om gaan te werken.
  Slaapwel iedereen,
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.