Donderdag, 18 Oktober 2007

Gisterenmiddag is het beginnen te regenen in Hoog belgië, en doordat wij familie op bezoek hadden, heb ik pas later als gewoonlijk een foto kunnen maken van onze beuk, dit keer dus niet bij zonneschijn, maar tijdens een regenbui…


Onze beuk (4)

Vandaag zou het nog bewolkt blijven, maar de regen moet ondertussen voorbijgetrokken zijn, en met het komende weekend alweer in zicht (nee, wat vliegt de tijd…), komt een nieuw hogedrukgebied dichterbij om voor beter weer tijdens het weekend te zorgen…


Wirtzfeld deze ochtend


Wirtzfeld deze ochtend

En nog even terugkomend op de reaktie van Marlies gisteren, dat ik mij vergist had met de betiteling van reebok inplaats van edelhert: de volgende foto toont dat zelfs officiële instanties moelijkheden hebben om herten met gewei een korrekte naam te geven:

In dit geval noemt men het hert: “sangliers” dat zoveel betekent als everzwijnen…

Ik zat er dus duidelijk minder naast als in dit voorbeeld.

Wat betreft de nachtelijke zoektocht per helikopter: er was eergisteren in Heinsberg bij een grenscontrole op een bus een schietpartij, waarbij een politieman in de hand werd geschoten. Men heeft met 3 of 4 helicopters gespeurd naar de dader, maar deze was gisterenavond nog altijd voortvluchtig. Raadsel dus ook opgelost.

Ondertussen heeft Jochen een oplossing gevonden om op onze nieuwe website van WIRTZFELD VALLEY de menustruktuur van de blogsoftwae zo te veranderen, dat men nu in de eerste menustruktuur alleen de homepage of de taal aanduiding vindt. Door te klikken op de taal krijgt men dan een (uitklapbaar) submenu met alle verschillende inhoudspagina’s in de betreffende taal.

Geen groot feit op het ogenblik, zul je denken, maar binnenkort is die website in 5 talen beschikbaar, en dan zou het te onoverzichtelijk worden indien alle submenu’s in de verschillende talen gelijktijdig op het scherm getoond worden. In professionele websites voor firma’s gebruiken we CMS software (content management software) die dit automatisch kan doen, maar voor mijn “hobby” website hebben we dus eenzelfde softwareprogramma gebruikt als voor de Wirtzfeld blog, en daar is een dergelijke menu struktuur niet standaard aanwezig. Bedankt Jochen, weer veel geld gespaard!

Geen geld gespaard hebben we met hardware de afgelopen dagen: Mike meldde vanuit Egypte dat hij problemen had met zijn harde schijf, en Jochen heeft op afstand geprobeerd de zaak te redden. Dat is gedeeltelijk gelukt, maar ondertussen heeft hij zelf op zijn laptop computer ook een probleem met de harddisk.
Heeft de “reparatie op afstand” er iets mee te maken, bijv. virus? neen, want Jochen heeft niet via de laptop assistentie verleend maar via zijn desktop computer. Maar in zijn horoskoop stond wel dat er deze week onvoorziene problemen zouden optreden met hardware, dus tenminste zijn astrologe heeft gelijk gekregen…

Hopelijk komt de nieuwe harddisk voor zijn laptop snel binnen, want hij vliegt binnenkort naar een conferentie in New York, en dan heeft hij natuurlijk zijn computer nodig…

Vandaag staat nog het een en ander administratief werk op het programma (einde kwartaals opgaven richting fiskus…), en morgen krijgen we bezoek van enkele beambten van het Ministerie voor Toerisme die ons gastenverblijf willen keuren volgens hun klassificatie systeem: een, twee, drie of vier aren, de officiële klassificatie in de Oostkantons voor vakantiewoningen.

Advertentie

Kom de herfstkleuren in de Oostkantons genieten…

Geplaatst in Herfst 2007.

3 reacties

 1. Ik zou jullie op de hoogte houden ivm de nachtelijke helikopter interventie.
  Gisteren dachten we dat het legermanoeuvers waren, aangezien er overdag Agusta helikopters boven ons huis cirkelden.
  Maar nee hoor:
  Wat lees ik deze morgen in de krant:
  BALEN – Bij Tuinmachines Willems in de Vaartstraat zijn gisterochtend omstreeks 2 uur inbrekers binnengedrongen via een gat in de muur. Ze maakten een dozijn kettingzagen en een snoeizaag buit en konden ongezien ontkomen.
  Wij leven in ‘Chicago’, een 4-tal jaar geleden op een zomerse nacht slaan ze bij de buurman een grote winkelruit in om halfvijf ’s nachts. Dat moet je meemaken in ’t midden van je slaap … rinkel … tinkel … een hels lawaai is dat. Je rent naar de voorkant omdat je denkt dat een vrachtwagen geladen met glas (Mol, he) een ongeval hier op de brug heeft … Nee je ziet daar één man staan in ’t zwart gekleed met een galachnikov in zijn handen … Je kan niks doen … (wij wonen vlak bij het Kempisch Kanaal).
  Vorige week een huis verder: een winkel met hengelgerief … maakt men in ’t midden van de nacht (muisstil) een deel hengels en draaimolens buit. Men had gewoon de hele venster losgeschroeft en eruit genomen.
  En Willems is aan de andere kant van de brug … Om 2 uur maken ze wat buit en om 2.50 komt men dan met de helikopter langs … hahaha … ze zullen inderdaad ontkomen zijn.
  Ik moet me verder klaar maken, moet gaan werken …
  tot straks misschien
  groetjes aan iedereen …
  Marlies

  Ik dacht al dat jullie die helikopter in Atzerath gezien hadden? Maar het was dus bij jullie thuis in Mol.

 2. Hubert,
  Deze morgen had ik weinig tijd om het blog te lezen.
  hahaha dat is ook wel toevallig dat men in Heinsberg gisteren met helikopters achter die dader van de schietpartij, aldaar, zocht!
  En die verkeersplaat : dat wil gewoon zeggen dat de everzwijnen moeten oppassen voor overstekende herten of reeën ! hahaha
  Afin, jij zat dan inderdaad nog dichter bij de zaak …
  Het internet … ’t is soms toch plezant …
  En ik zie dat Jochen de herfst gaat overslaan … hij gaat direct de website aan de wintertoestand aanpassen … ook goed … die jongen kan niet alles … hij heeft waarschijnlijk zo al werk genoeg!
  En … morgen veel succes … ! Ik durf wedden dat de score 4 aren wordt! en dat is dan zeker verdiend!!! voor al het harde werk dat je gedaan hebt.
  Marlies

  De winter layout is voorlopig alleen op de allereerste pagina van onze website te zien, maar niet op de normale blog pagina. Dat wordt gedaan omdat het woordje “wandelen” in de koplijst vervangen moet worden door het woordje “sneeuw”: voor de zoekmachines… zodat men ons bijtijds weet te vinden wanneer men gaat zoeken naar sneeuw… JaJa, het heeft allemaal een reden wat hier gedaan wordt… En de missing bladeren aan de zijkant van de blogpagina: Jochen herinnerde mij eraan dat IK immers vond dat dat te druk was, dus daarom heeft hij dat verleden jaar al veranderd… geen herfstbladeren dus aan de zijkant van de blogpagina…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.