Zaterdag, 20 Oktober 2007

Nadat het gisteren nog even heeft gemotregend voordat de opklaringen breder werden, zal het vandaag nog een stuk beter worden. Regelmatig zullen we de zon zien schijnen, maar het wordt wel frisser.

In Zuid Duitsland is ondertussen de eerste sneeuw gevallen boven de 700 meter hoogte (Wirtzfeld ligt op 600 meter, dus het wordt toch wel tijd om na te denken om onze winterbanden weer uit te pakken…)

Deze nacht is de temperatuur behoorlijk omlaag gegaan, opnieuw net onder nul.


Onze beuk (5) gisterenochtend


Onze beuk (6) gisterenavond…

Afhankelijk van de lichtinval krijg je steeds weer andere effekten…

Jochen had dat ook in de gaten met de lichtinval… regelmatige lezers zullen sinds gisterenavond verrast opkijken naar onze “header” op de website: gisterenavond stond de zon prachtig tegen Wirtzfeld Valley aan te schijnen, en dat gaf het herfstbeeld dat jullie nu hier zien… Bedankt Jochen!


Het originele webcam beeld dat voor onze nieuwe header gebruikt werd

Nieuws over ons appartement: ondertussen hebben we op de website van Wirtzfeld Valley ook de Duitstalige versie ingebouwd.

En we hebben, zoals eerder al aangekondigd, gisterenochtend bezoek gehad van het Ministerie voor Toerisme in de Duitstalige Gemeenschap om ons Wirtzfeld Valley appartement te komen keuren. Men was vol lof, en vooral de technische snufjes vielen erg in de smaak, maar tijdens hun bezoek hebben we nog geen resultaat gekregen; dat komt er pas na interne beraadslaging en vergelijking van andere dossiers.
We houden jullie uiteraard op de hoogte!

Slechter nieuws deed de ronde over de firma die het Signal de Botrange runt. De zaakvoerder moest de boeken neerleggen, nadat hij maandenlang de huur van 3.000 EURO per maand niet meer kon opbrengen. De gemeente Weismes die eigenaar van dit etablissement is, zal echter dit keer geen nieuwe uitschrijving meer doen, maar gaat zelf op zoek naar een geschikte pachter die dit populaire bezoekpunt in de Hoge Venen in de toekomst kan runnen. Zaken doen is niet altijd gemakkelijk!

Iedereen een prettig weekend gewenst.

Geplaatst in Herfst 2007.

2 reacties

 1. Hubert,
  Geweldige webcam, superkwaliteit, ik heb al een paar plaatjes als achtergrond op mijn pc staan.
  Ik ben benieuwd wanneer deze kwaliteit ook nog streaming aangeboden kan worden.
  vr gr, Jeroen

  Jeroen, deze camera kan streaming doen, maar dat zou onze internet snelheid in Wirtzfeld te veel belasten, dus bieden we die feature niet aan… wij hebben nog altijd ook kantoren hier in Wirtzfeld, en die zijn teveel op het internet aangewezen… Daarom sturen we het camera signaal eerst naar een computer in ons kantoornetwerk, en elke minuut of zo wordt dan één beeld naar de server gestuurd die in ons datacenter in Brussel staat. Het is dus vanaf die server in Brussel dat de camera beelden via het web verspreid worden.

 2. Hallo Allemaal,
  Ik had blijkbaar gisteren gereageerd op de mooie banner, maar ik zie dat die reactie niet is doorgekomen tot in Wirtzfeld. Prachtige foto … dat heeft Jochen ferm gedaan !!!
  Ik ben gisteren onder de mr scan gemoeten met mijn linkerschouder en maandag moet ik mijn rechter laten doen. … Brrr … eng is dat! Ik zou namelijk in beide schouders een scheurtje in de spieren of pezen hebben, … en als dat zo is … moet ik geopereerd worden.
  Afin dat is voor later, ik hou jullie op de hoogte … in ziekenverlof kan ik mss wel meer aanwezig in de oostkantons! Leuk.
  Volgens mij heeft het voor de eerste keer deze nacht hier gevroren … Het is weer bijna volle maan.
  Ik moest deze morgen krabben … als ik ging werken.
  Prettig weekend allemaal,
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.