Zondag, 21 Oktober 2007

Gisteren prachtig weertje, stralend blauwe lucht, maar wel bitter koud, en ook vandaag zal het mooi blijven bij lage temperaturen.

Wij hebben een nieuw huisdiertje in de tuin, een wezel of fretje… kwam nieuwsgierig gisterenochtend naar het terras, en toen ik naar buiten kwam, rende hij naar de buren.

Ik naar binnen, de camera gepakt en welja, het beestje kwam terug, naar ons terras, en liep daar wat zenuwachtig heen en weer.

Dus geprobeerd hem op de foto te krijgen, maar dat beviel hem dan toch niet zo goed, dus als een wezel rende hij weg…

Als je goed kijkt op de twee volgende foto’s, zie je hem op de eerste foto naast de poot van de ligstoel, op de tweede foto links boven

Jammer genoeg niet erg duidelijk, het ging dan toch allemaal een beetje te snel

wezel 1


wezel 2

Onze beuk staat vandaag natuurlijk ook op het programma: een keer van achteren (of beter gezegd van voren, dus van de straat gezien)

onze beuk (6)

en een keer zoals de laatste dagen vanuit de tuin bezien


onze beuk (7)

Wat gebeurt er met sprokkelhout als je dat in allibert boxen opslaat onder een ondicht plastiek? precies… het wordt nat…


Nog net op tijd ontdekt, dus het regenwater uit de boxen gehaald en het hout te drogen gelegd, eerst op het gras, daarna op terrassstenen (anders worden ze opnieuw nat van de dauw…)

Ook nog buiten in de voortuin gewerkt om het klimop weg te halen naast de trap: eerlijk gezegd een rotwerk, de wortels gaan ondertussen erg diep en je krijgt er nooit alles uit…

En als afsluiter nog maar eens onze beuk, in de roodkleurende avondlucht…


Vanavond dan de ontknoping in de Formula One: wie wordt de nieuwe wereldkampioen? Vanavond zullen we het weten…

Geniet van een mooie Zondag!

Geplaatst in Herfst 2007.

3 reacties

 1. Hallo Hubert,

  Enkele weken terug had ik het over het probleem van mollen in onze tuin.
  De tuinier bezorgde mij een drietal klemmen die ik in de “nieuwste” hoopjes moest plaatsen.
  Zonder resultaat echter. In “AVEVE” (tuinierwinkel van de boerenbond) vond ik een toestelletje om mollen te verjagen. Het bestaat uit twee delen: een stalen huls, een perforator-buis genaamd, die je eerst in de grond moet slaan en terug wegnemen, zo verkrijg je een opening waarin de “Mollenverjager” inschuift. Het heeft de vorm van een groot, wel 40 cm lang, dik potlood.
  Dit toestel produceert om de 10 à 15 seconden een soort trillingen en beschermt een opervlakte van ongeveer 1200 vierkante meter. Het systeem kost € 34,50 en werkt op vier “XL” batterijen, goed voor 2 à 6 maanden werking, afhankelijk van de grondsoort. De batterijen zijn wel duur, maar herlaadbare brengen natuurlijk wel een oplossing. Het biedt wel resultaat: sinds 14 dagen geen enkele nieuwe hoop meer, toch niet in onze tuin! Bij welke buur ze nu zitten heb ik nog niet gehoord. Het toestel moet je niet verwijderen om te maaien, het zit volledig in de bodem.

  Zonnige groetjes vanuit Harelbeke,
  Luc en Nicole

  Luc, ik hoop dat je er meer success mee hebt als ik, want eenzelfde soort mollenvibrator heb ik voor 25 EUR per stuk gekocht in Duitsland, maar de molshopen zjn nu weer terug, terwijl de batterij nog funktioneert…

 2. Hubert,
  hier ben ik weer …
  Ik wil helemaal niet de verbeteraar zijn … hoor …
  Het is een ‘hermelijntje’, ze zijn heel nieuwsgierig en pakken veel muizen. In de winter wordt het volledig wit. Je kan een hermelijntje heel goed herkennen aan het zwarte uiteinde van zijn staart, dat blijft ook in de winter zo. (Op de tweede foto zie je het heel goed)
  Het zijn heel mooie beestjes en ze lijken inderdaad heel erg op een wezel (ze zijn van de familie ‘wezel’), maar de wezel heeft dus niet dit specifieke kenmerk. Hij woont meestal onder houtstapels, of in heggen of … in mollennesten !!! worden tussen de 5 à 7 jaar en hou de winter in ’t oog … hij zou wit moeten gaan kleuren.
  prettig weekend,
  en bedankt voor jullie helende reacties … maar ’t is nog niet erg hoor!
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.